Je Xbox draadloze controller bijwerken

Als je je controller bijwerkt met de meest recente software, krijg je belangrijke verbeteringen voor je controller zoals het gebruik van alle functies van je Xbox One-stereoheadsetadapter. Je kunt je controller draadloos of met USB bijwerken. Als je hulp nodig hebt bij de probleemoplossing, zie Problemen oplossen met het bijwerken van je Xbox One controller.

Op deze pagina

Draadloos updaten

Een Xbox draadloze controller die is gekocht in of na juni 2015, kan draadloos worden bijgewerkt zonder verbinding met een USB-kabel. Deze controller heeft een kleine, ronde 3,5-mm poort op de onderzijde van de controller (controllers zonder deze poort moeten worden bijgewerkt via een USB-kabel).

Een pijl benadrukt de poort van 3,5 mm op de Xbox One draadloze controller.
  1. Als je een stereoheadsetadapter hebt, steek je deze onder in je controller zodat deze updates kan downloaden.
  2. Als je een stereoheadsetadapter gebruikt, sluit je een headset aan (er moet een headset worden aangesloten om de adapter in te schakelen).
  3. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, kies Systeem > Instellingen > Apparaten en streaming > Accessoires en selecteer vervolgens de controller die je wilt bijwerken.
  4. Selecteer Apparaatgegevens, schakel het selectievakje Firmwareversie in en selecteer vervolgens Doorgaan.

Opmerkingen

• De functie autodetectie van deze update werkt mogelijk niet onmiddellijk als je je stereoheadsetadapter aansloot op de controller tijdens het downloaden van een systeemupdate, of op een moment dat de console uitgeschakeld was. Om dit te verhelpen, ga je naar het startscherm en ontkoppel je de adapter. Steek vervolgens de adapter weer in de controller.
  • Je hoeft je controller maar een keer bij te werken om de stereoheadsetadapter te kunnen gebruiken. Als je echter van plan bent de adapter voor stereo-headset met andere Xbox One-controllers te gebruiken, moet je deze werkwijze voor elke controller volgen. Controleer regelmatig op nieuwe updates, Xbox brengt namelijk vaak nieuwe functies en verbeteringen voor de controller uit.

Bijwerken met USB

1. Als je een stereoheadsetadapter hebt, steek je deze onder in je controller zodat deze updates kan downloaden.
  2. Als je een stereoheadsetadapter gebruikt, sluit je een headset aan (er moet een headset worden aangesloten om de adapter in te schakelen).
  3. Steek daarna de meegeleverde USB-kabel in de poort aan de linkerzijkant van de console, naast de disc-lade. Op de Xbox One X en Xbox One S zit de USB-poort op de voorzijde, onder de aan/uit-knop.
  4. Steek vervolgens het andere einde van de USB-kabel in de poort op de bovenzijde van de controller.
Het scherm 'Aan de slag' wordt weergegeven. Een pijl benadrukt de aansluiting van een USB-kabel op de controller. De knop 'Doorgaan' is gemarkeerd.
  1. Er worden automatisch instructies weergegeven om de update te installeren. Volg de instructies en koppel de USB-kabel niet los terwijl de update aan de gang is. Het proces kan tot 3 minuten in beslag nemen. Als er niet automatisch instructies worden weergegeven om de update te installeren, kun je het proces handmatig starten. Hiervoor druk je op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Systeem > Instellingen > Apparaten en streaming > Accessoires en selecteer vervolgens de controller die je wilt updaten. Selecteer Apparaatgegevens, schakel het selectievakje Firmwareversie in en selecteer vervolgens Doorgaan.

Opmerkingen

• Het is mogelijk dat de automatische detectiefunctie van deze update niet meteen werkt als je de adapter voor stereo-headset hebt aangesloten op de controller terwijl er een systeemupdate werd gedownload of terwijl de console was uitgeschakeld. Ga naar het Home-scherm en koppel de adapter los om dit op te lossen. Sluit de adapter daarna aan op de controller.
  • Je hoeft je controller slechts één keer bij te werken om de adapter voor stereo-headset te gebruiken. Als je echter van plan bent de adapter voor stereo-headset met andere Xbox One-controllers te gebruiken, moet je deze werkwijze voor elke controller volgen. Controleer regelmatig op nieuwe updates, Xbox brengt namelijk vaak nieuwe functies en verbeteringen voor de controller uit.

Bijwerken op pc

Je controller bijwerken op een Windows 10-pc met behulp van de Xbox Accessoires-app:

1. Als je de app nog niet hebt geïnstalleerd, download je deze vanuit de Microsoft Store.
  2. Open de Xbox Accessoires-app.
  3. Sluit de je Xbox One draadloze controller aan op je pc met een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows.
    Opmerking Als je dat nog niet hebt gedaan, wordt je gevraagd een update uit te voeren naar de Windows 10 Anniversary Edition.
  4. Als de controller is gekoppeld, zie je het bericht Update vereist als er een update verplicht is. Installeer de update.

Opmerkingen

• De app Xbox Accessoires is alleen beschikbaar voor Windows 10.
  • Controllers zonder ingebouwde audiopoort van 3,5 mm moeten worden bijgewerkt via een USB-aansluiting en moeten de Windows 10 TH2 Update (of later) bevatten.
  • De controller bijwerken via Bluetooth wordt niet ondersteund.
  • Voor aanpassing van de Xbox Elite draadloze controller Series 2 met de Xbox Accessoires-app moet je de update voor Windows 10, mei 2019 (of hoger) en de meest recente oplossingen op je pc installeren. Kijk hoe je updates krijgt.
  • Voor Bluetooth is een pc vereist waarop de Windows 10 Jubileumupdate wordt uitgevoerd. Zie Windows Update: veelgestelde vragen om te lezen hoe je de meest recente Windows-update krijgt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Xbox draadloze controller bijwerken" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?