Uw Xbox draadloze controller gebruiken op Samsung Gear VR

Vanaf de release van de Xbox One-update van november 2016 kunt u uw Xbox draadloze controller met Bluetooth gebruiken om games te spelen op de Samsung Gear VR, Powered by Oculus.

Voor u van start gaat, moet u controleren of uw Xbox draadloze controller compatibel is met Bluetooth en of de recentste update is geïnstalleerd. Raadpleeg hieronder het deel Probleemoplossing voor meer informatie.

Verbind uw controller met het Android-apparaat dat u gebruikt in de Samsung Gear VR:

1. Zet uw Xbox draadloze controller en het Android-apparaat aan.
  2. Houd de verbindingsknop 3 seconden ingedrukt.
  1. Ga op uw Android-apparaat naar Instellingen > Bluetooth.
  2. Schakel Bluetooth in en selecteer Scannen.
  3. Selecteer Xbox draadloze controller in de beschikbare apparaten. Uw apparaat moet nu als gekoppeld worden weergegeven onder Gekoppelde apparaten.
  4. Verbind uw telefoon met de Samsung Gear VR en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  5. Houd de knop Terug ingedrukt.
  6. Selecteer Instellingen > Bluetooth.

Als uw controller is verbonden maar niet werkt in de game, installeer dan de recentste updates van de uitgever van de game.

Opmerkingen over Bluetooth

• De Xbox draadloze controller ondersteunt geen aangesloten apparaten, zoals headsets, Xbox Chatpad of de Xbox One-stereoheadsetadapter, wanneer deze is verbonden via Bluetooth.
  • Het gebruik van een Android-apparaat om uw Xbox draadloze controller bij te werken wordt niet ondersteund.
  • Voor de recentste update van de controller is een pc met de Windows 10 Jubileumupdate of recenter vereist. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  • De app Xbox Accessoires is alleen beschikbaar voor Windows 10.
  • De firmware van de Xbox draadloze controller bijwerken via Bluetooth wordt niet ondersteund.
  • Het gebruik van een Android-apparaat om uw Xbox draadloze controller bij te werken wordt niet ondersteund.

Probleemoplossing

Controleer of uw Xbox draadloze controller compatibel is met Bluetooth

Als u twijfelt, kijk dan naar het plastic rond de Xbox-knop. Op Bluetooth-controllers maakt het plastic rond de Xbox-knop deel uit van de voorzijde van de controller. Op controllers zonder Bluetooth maakt het plastic deel uit van de bovenkant, waar de bumpers zich bevinden. Uw controller heeft de Bluetooth-functie als de controller eruitziet als de controller onder in deze afbeelding.

Op de afbeelding ziet u een Xbox One-controller zonder Bluetooth boven en controller met Bluetooth.

Download de recentste update van de Xbox draadloze controller

Volg een van de drie onderstaande opties om uw Xbox draadloze controller bij te werken.

Draadloos bijwerken via uw Xbox One-console Bijwerken via een USB-kabel die is aangesloten op uw Xbox One-console Bijwerken via de Xbox draadloze adapter voor Windows of via USB met uw pc met Windows 10
  1. Zorg dat u over de nieuwste systeemupdate beschikt door te gaan naar Instellingen > Systeem > Consolegegevens en updates. Installeer de update als deze beschikbaar is.
  2. Zorg dat u over de nieuwste controllerupdate beschikt door te gaan naar Instellingen > Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren.
  3. Selecteer de controller die u wilt updaten.
  4. Selecteer Update en selecteer vervolgens Doorgaan.
  1. Zorg dat u over de nieuwste systeemupdate beschikt door te gaan naar Instellingen > Systeem > Consolegegevens en updates. Installeer de update als deze beschikbaar is.
  2. Steek het grote uiteinde van de USB-kabel in de USB-poort van de console.
  3. Sluit het kleine uiteinde van de USB-kabel aan op de bovenkant van de controller.
  4. Er worden automatisch instructies over het installeren van een update weergegeven als deze beschikbaar is. Installeer de update.
  1. Werk uw pc bij naar de nieuwste versie van Windows 10. Uw pc moet beschikken over Windows 10 Anniversary Edition of hoger. Zie Windows Update: Veelgestelde vragen voor informatie over hoe u de nieuwste versie van Windows krijgt.
  2. Start de Microsoft Store en voer de zoekterm 'Xbox Accessoires' in. Selecteer Ophalen om de app te downloaden en te installeren.
  3. Open de app Xbox Accessoires door Starten te selecteren nadat de app is geïnstalleerd.
  4. Sluit uw Xbox draadloze controller aan met een USB-kabel of de Xbox draadloze adapter voor Windows.
  5. Het bericht Update vereist wordt weergegeven als een update verplicht is. Installeer de update.

Controleer of uw Android-apparaat, uw besturingssysteem en de game worden ondersteund

Ondersteunde apparaten Ondersteunde besturingssystemen Ondersteunde games
Galaxy S7
Galaxy S7 edge
Galaxy Note5
Galaxy S6 edge+
Galaxy S6
Galaxy S6 edge

5.1.1

6.0.1

Dit werkt met games die compatibel zijn met een controller op Samsung Gear VR. Als u wilt nagaan of de game compatibel is met controllers, raadpleeg dan de pagina met de beschrijving van de app in de Oculus Store.

*Ga naar Uw Samsung Gear VR instellen voor informatie om uw apparaat in te stellen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over of heb hulp nodig bij mijn Samsung-apparaat

Ga naar Samsung Support voor hulp bij uw Samsung-apparaat.

Ik heb hulp nodig bij het kopen, downloaden, installeren of bijwerken van games

Ga naar Oculus Support.

Ik heb een vraag over of probleem met het spelen van een game

Ga naar de website van de uitgever van de game voor ondersteuning.

Ik heb vragen over of hulp nodig bij mijn Xbox draadloze controller. Wat moet ik doen?

Voer de bovenstaande stappen uit om er zeker van te zijn dat u alles correct hebt ingesteld. Ga naar Overzicht standaard Xbox One draadloze controller voor informatie over hoe u te werk moet gaan en probleemoplossing als het probleem hiermee niet is verholpen.

Als Bluetooth de technologie is die ervoor zorgt dat dit werkt, betekent dat dan dat een Xbox draadloze controller kan worden gekoppeld met elk apparaat met Bluetooth?

Momenteel worden alleen bepaalde Samsung Galaxy-apparaten ondersteund. In sommige gevallen kunt u de controller koppelen en gebruiken met andere apparaten, maar met beperkte functionaliteit. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om ondersteuning van de controller op andere Bluetooth-apparaten toe te voegen.

Welke games worden ondersteund?

Dit werkt met games die compatibel zijn met een controller op Samsung Gear VR. Als u wilt nagaan of uw game compatibel is met controllers, raadpleeg dan de pagina met de beschrijving van de app in de Oculus Store.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Uw Xbox draadloze controller gebruiken op Samsung Gear VR" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?