Spotify op Xbox One

Luister naar Spotify op je Xbox One-console.

Deze functies zijn inbegrepen:

• Muziek luisteren op de achtergrond tijdens het gamen.
  • Bladeren door afspeellijsten in verschillende genres en stemmingen. Of de nieuwste releases bekijken.
  • Uw eigen afspeellijsten of muzieknummers afspelen via Mijn muziek.
  • Zoeken naar muzieknummers, albums of afspeellijsten.
  • Spotify Connect gebruiken om muziek te bedienen met je mobiele apparaat.

Spotify vinden op Xbox One

Je vindt Spotify in het menu Entertainment van je Xbox One, onder Alle apps.

Aanmelden bij Spotify op Xbox One

Tip Heb je geen Spotify-account? Open de Spotify-app op Xbox One en selecteer INLOGGEN om een account te maken.

De makkelijkste manier om je aan te melden bij je Spotify-account op Xbox One is via Spotify Connect:

1. Houd je telefoon of tablet bij de hand en zorg dat deze met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als je Xbox One.
  2. Open de Spotify-app op je telefoon of tablet en meld je aan.
  3. Open de Spotify-app op Xbox One.
  4. Selecteer INLOGGEN.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Klaar. Nu kun je jouw telefoon gebruiken om de muziek op je Xbox One te bedienen.

Andere manieren om aan te melden

Aanmelden met een koppelingscode

1. Selecteer INLOGGEN.
  2. Selecteer ANDERE MANIEREN OM IN TE LOGGEN.
  3. Selecteer Koppelingscode.
  4. Ga naar Spotify.com/pair en meld je aan bij je Spotify-account of controleer of je al bent aangemeld bij het juiste account.
  5. Voer de code in die je ziet op het Xbox-scherm.
  6. Klik op KOPPELEN.

Je kunt ook de QR-code op je telefoon scannen om rechtstreeks naar Spotify.com/pair te gaan met de code automatisch ingevuld.

Aanmelden met je gebruikersnaam en -wachtwoord van Spotify

1. Selecteer INLOGGEN.
  2. Selecteer ANDERE MANIEREN OM IN TE LOGGEN.
  3. Selecteer wachtwoord.
  4. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer INLOGGEN.

Opmerking Op deze manier aanmelden is niet mogelijk als je jouw account via Facebook hebt gemaakt.

Afmelden

1. Selecteer de profielafbeelding rechtsboven in het scherm in de Spotify-app op Xbox.
  2. Selecteer Uitloggen.

Spotify bedienen op Xbox One

Je kunt door de app navigeren met het navigatiepad of met de linker-stick . Druk op A  om functies te selecteren.

Gebruik de richtingsknoppen om door de schermen te bladeren en andere delen van de app te openen.

Zoeken naar muziek

1. Gebruik de richtingsknoppen om het zoekpictogram in de rechterbovenhoek te markeren en druk vervolgens op A .
  2. Gebruik het navigatiepad  om over het toetsenbord te navigeren en typ wat je zoekt.
  3. Selecteer Gereed om te zoeken.
  4. Gebruik de richtingsknoppen om een zoekresultaat te markeren en druk op A  om af te spelen.

Je kunt ook Spotify Connect gebruiken om de muziek te bedienen met je mobiele telefoon.

Luisteren tijdens het gamen

1. Druk op de Xbox-knop  op je controller om de Xbox-guide te openen.
  2. Blader en selecteer Spotify om muziek te kiezen en af te spelen. De muziek blijft doorspelen als je via de guide teruggaat naar je game.
  3. Onder aan de guide staat een afspeelbalk waarmee je nummers kunt overslaan, afspelen/pauzeren en het volume kunt instellen.

Je kunt ook Spotify Connect gebruiken om de muziek te bedienen met je mobiele telefoon.

Tip Indien mogelijk in de game, kun je in-game muziek uitschakelen voor de beste Spotify-ervaring.