De weergave-instellingen aanpassen op uw Xbox One-console

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One.

De weergave-instellingen aanpassen

Uw Xbox One-console ondersteunt diverse weergave-instellingen. U kunt heel eenvoudig de beste instellingen voor uw tv-toestel kiezen. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Selecteer Beeld en geluid en vervolgens Video-uitvoer.
  5. Kies de juiste instellingen voor weergave en beeld voor uw tv-toestel.

Opmerkingen

Uitleg over weergave-instellingen

Tv-resolutie

Uw Xbox One-console ondersteunt de volgende resoluties. Dit zijn standaardresoluties voor HD-tv's:

• 720p
  • 1080p
  • 4K UHD (u ziet deze optie alleen als uw tv 4K ondersteund)

Uw Xbox One kiest automatisch de instelling die het beste past bij uw tv-toestel.

Opmerking Uw Xbox One-console gaat automatisch terug naar de vorige instelling als u de nieuwe instelling niet binnen 15 seconden bevestigt.

HDTV kalibreren

Met HDTV kalibreren kunt u de optimale instellingen voor uw tv configureren. U kunt hoogte-breedteverhouding, scherpte, helderheid, contrast en andere instellingen aanpassen. U moet wellicht ook enkele instellingen op uw tv-toestel aanpassen. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant voor informatie over hoe u de menuopties op uw tv-toestel kunt openen.

Opmerking Mogelijk wilt u uw tv-toestel kalibreren om de beste visuele ervaring voor games, films en tv-programma's te krijgen. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van het tv-toestel voor informatie over hoe u uw tv-toestel kalibreert.

Geavanceerde video-instellingen

U kunt de video-instellingen verfijnen via het scherm Geavanceerde video-instellingen. Daar kunt u het volgende kiezen:

Tv-verbinding

Er zijn drie instellingen om te bepalen hoe de beschikbare resoluties worden gedetecteerd. U kunt de volgende instellingen voor uw tv-verbinding opgeven:

• Automatisch detecteren. We raden aan de tv-verbinding op deze instelling te laten staan, zodat uw Xbox One-console de tv-resolutie kiest op basis van informatie die het tv-toestel doorgeeft.
  • DVI. We raden aan deze instelling alleen te kiezen als u een HDMI-naar-DVI-omvormer gebruikt.
    Opmerking Als u DVI kiest, wordt HDMI-geluid uitgeschakeld. U krijgt dan alleen geluid als u optische audio gebruikt.
  • HDMI. Kies deze instelling als u weet dat er een resolutie is die wordt ondersteund door zowel uw Xbox One-console als uw tv-toestel, maar die resolutie niet in de lijst staat. Via deze instelling kunt u de resolutie kiezen die wordt ondersteund door zowel uw console als uw tv-toestel.
    Opmerking Als u een resolutie kiest die niet wordt ondersteund door uw tv-toestel, wacht dan 15 seconden totdat het bevestigingsvenster verdwijnt.

4K tv-details

Deze instelling detecteert de mogelijkheden van uw tv en kijkt welke soorten inhoud kan worden weergegeven in 4K en HDR. Voor meer informatie hierover raadpleegt u: Mogelijkheden van uw tv voor 4K en HDR op Xbox One X en Xbox One S controleren.

Doorvoer van de volgende soorten video-inhoud toestaan

50 Hz toestaan

Met deze instelling kan uw Xbox One een signaal van 50 Hz weergeven als de videobron is gecodeerd voor 50 Hz. Dit is de standaard vernieuwingsfrequentie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en op tal van plaatsen in Azië.

24 Hz toestaan

Via deze instelling kunt u uw films bekijken met een vernieuwingsfrequentie van 24 Hz, de natuurlijke framesnelheid om films te bekijken.

HDR toestaan

Met deze instelling kunt u HDR-inhoud weergeven indien deze beschikbaar is in uw games en apps.

HDR staat voor High Dynamic Range (hoog dynamisch bereik). Met HDR op de Xbox One X en Xbox One S kan uw tv diepere kleuren en rijker contrast weergeven. Dit betekent dat het beeld levendiger en natuurgetrouwer is dan op een normale HD-tv.

Zie HDR op Xbox One X en Xbox One S voor meer informatie.

4K toestaan

Met deze instelling kunt u oorspronkelijke 4K-inhoud doorgeven naar uw scherm als deze beschikbaar is in uw games en apps.

U hoeft de resolutie van uw console niet in te stellen op 4K om 4K-content af te spelen. U kunt uw console op een andere resolutie instellen, zoals 1080p, en als een game of app 4K vereist (en uw tv de juiste 4K-modus ondersteunt), wordt automatisch naar 4K overgeschakeld. Dit is handig als u 1080p-content in de oorspronkelijke resolutie wilt afspelen, maar ook gebruik wilt maken van de 4K-resolutie als u 4K-content speelt.

YCC 4:2:2 toestaan

• Als YCC422 is uitgeschakeld en u problemen met HDMI-video ondervindt, kunt u dit inschakelen.
  • Als YCC422 is ingeschakeld en u problemen met HDMI-video ondervindt, kunt u dit uitschakelen.

3D toestaan

Met deze instelling kunt u Blu-ray-discs in 3D bekijken op Xbox One.

Opmerking Uw tv-toestel moet 3D ondersteunen om content in 3D te bekijken.

Kleurdiepte

De kleurdiepte is het aantal bits aan kleurgegevens dat worden gebruikt om elke pixel weer te geven. Levensechte kleuren gebruiken 24-bits kleurgegevens om de drie RGB-kleuren weer te geven. Als u weet dat uw tv-toestel diepe kleuren ondersteunt, kunt u een hogere kleurdiepte kiezen.

Kleurruimte

We raden ten zeerste aan de instelling voor kleurruimte op Standaard (aanbevolen) te laten staan. Zo wordt het signaal ingesteld op RGB Limited, wat de uitzendnorm is voor videocontent en is bedoeld voor gebruik met tv-toestellen.