Gameclips en schermopnamen op Xbox One opnemen en vastleggen

Video: Gameclips opnemen

Bekijk de video Gameclips opnemen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Vastleggen wat er zojuist is gebeurd:

1. Start je game en speel zoals je gewend bent.
  2. Als er iets leuks gebeurt en je wilt het opnemen, druk je op de Xbox-knop om de guide te openen en vervolgens op de X-knop om de laatste 30 seconden vast te leggen.

Als je in plaats daarvan een schermopname wilt maken, druk je op de Y-knop in plaats van de X-knop .

Opmerking De schermopname wordt gemaakt wanneer je op de Xbox-knop drukt . Als je op de Y-knop drukt, wordt hij opgeslagen.

Je kunt als volgt vastleggen wat er daarna gebeurt:

1. Start de game. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Druk op de View-knop en selecteer Vanaf nu opnemen. Afhankelijk van de resolutie van je gameclip en de beschikbare opslagruimte kunnen clips maximaal 10 minuten lang zijn (als je de interne opslag gebruikt) of 1 uur (als je externe opslag gebruikt).
  3. Als je de clip wilt beëindigen, open je de guide en druk je op de X-knop . Je ontvangt een bericht wanneer je clip is opgeslagen.

Je kunt je opnamen bekijken door Opnamen beheren te selecteren. Selecteer een opname om te zien wat je ermee kunt doen.

Als je de resolutie en opslaglocatie van je clip wilt instellen, druk je op de Xbox-knop om de guide te openen en ga je naar Uitzenden en vastleggen > Geavanceerde instellingen.

Opmerking Voor het opslaan en delen van schermopnamen is Xbox Live Gold of Xbox Game Pass Ultimate vereist. Als je geen abonnement daarvoor hebt, kun je schermopnamen maken op een andere Home Xbox, zolang daar iemand met Xbox Live Gold is aangemeld. Voor meer informatie raadpleeg je De functies voor delen van Xbox Live Gold en Xbox Game Pass Ultimate gebruiken op Xbox One.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Gameclips en schermopnamen op Xbox One opnemen en vastleggen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?