Gameclips en schermopnamen op Xbox One opnemen en vastleggen

Video: Gameclips opnemen

Bekijk de video Gameclips opnemen. Opmerking Deze video is alleen in het Engels beschikbaar.

Om vast te leggen wat er zojuist is gebeurd:

1. Start uw game en speel zoals u gewend bent.
  2. Als er iets leuks gebeurt dat u wilt opnemen, drukt u op  om de guide te openen en drukt u vervolgens op  om de laatste 30 seconden op te slaan.

Als u in plaats daarvan een schermopname wilt maken, drukt u op  in plaats van op .

Opmerking: de schermafbeelding wordt gemaakt wanneer u op drukt. Druk op  om de schermafbeelding op te slaan.

Om met behulp van spraak vast te leggen wat zojuist is gebeurd, zegt u 'Hey Cortana, record that!' Om vast te leggen wat zojuist is gebeurd, zegt u 'Xbox, record that!'

Om vast te leggen wat er vervolgens gebeurt:

1. Start uw game. Druk op  om de guide te openen.
  2. Druk op en selecteer vervolgens Opname starten. Afhankelijk van de resolutie van uw gameclip en de beschikbare opslagruimte kunnen clips tot 10 minuten lang zijn (bij vastlegging in de interne opslag) of tot 1 uur (bij vastlegging in externe opslag).
  3. Als u de clip wilt beëindigen, drukt u op . U ontvangt dan een bericht wanneer uw clip is opgeslagen.

U kunt uw opnamen bekijken door Opnamen beheren te selecteren. Selecteer een opname om te bekijken wat u ermee kunt doen.

U kunt de resolutie van uw clip en opnameloctie instellen door op de Xbox-knop te drukken om de guide te openen en naar Instellingen > Voorkeuren > Uitzenden en vastleggen te gaan.

Opmerking: voor het opslaan en delen van schermafbeeldingen is Xbox Live Gold vereist. Als u dit niet hebt, kunt u schermafbeeldingen maken op de Xbox van iemand anders, als iemand met Xbox Live Gold is aangemeld. Zie voor meer informatie Functies voor delen van Xbox Live Gold gebruiken op Xbox One.