Audio-instellingen voor luidsprekers kiezen voor Xbox One

Als u de Xbox aansluit op uw tv, hoeft u geen wijzigingen aan te brengen in de geluidsinstellingen omdat beeld en geluid via dezelfde HDMI-kabel naar de tv worden gestuurd. Als u echter een audio-ontvanger of andere geluidsinstallatie gebruikt, is het misschien aan te raden om de geluidsinstellingen te wijzigen. Ga naar Systeem > Instellingen > Beeld en geluid > Audio-uitvoer:

HDMI-audio: laat dit op Stereo niet-gecomprimeerd staan, tenzij de HDMI-kabel is aangesloten op een ontvanger die 5.1 of 7.1 niet-gecomprimeerde signalen of bitstream-indelingen kan verwerken. Als je ontvanger met deze indelingen werkt, selecteer je de indeling die het beste past bij je systeem.

Optische audio: als je geen optische (SPDIF) kabel aangesloten hebt op een audio-ontvanger, hoef je verder niet naar deze instelling te kijken. Als dat wel het geval is, kies je een instelling die werkt voor jouw geluidssysteem.

Bitstream-indeling: nadat je HDMI-audio of Optische audio hebt ingesteld op Bitstream uit, kun je een van deze indelingen selecteren. Deze indelingen worden doorgaans gebruikt bij compatibele audio-ontvangers of optische hoofdtelefoons. Bij indelingen met de aanduiding 'alleen HDMI' wordt Optische audio uitgeschakeld.

Opmerking Als u kiest voor een DVI tv-aansluiting in Video-uitvoer, kunt u het geluid alleen via optische audio laten lopen, niet via HDMI.