Cortana-spraakopdrachten op Xbox One

U kunt nu Cortana-spraakopdrachten gebruiken om uw Xbox One-console te bedienen. Als u Cortana inschakelt, kunt u op allerlei nieuwe manieren met uw console werken. U kunt Cortana zelfs spraakopdrachten geven via een headsetmicrofoon.

Op deze pagina

Een headset met Cortana gebruiken

Met Cortana kunt u een headset met microfoon gebruiken voor spraakbediening, naast de Kinect-sensor. Beide werken op dezelfde manier, met één uitzondering: "Hey Cortana, Xbox aan" werkt alleen met een Kinect. Als u een headset gebruikt, moet u uw Xbox dus aanzetten met een controller.

Zowat elke headset met een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm is geschikt. Sommige controllers hebben misschien een Xbox One-stereoheadsetadapter nodig om een headset aan te sluiten. Zie Een compatibele headset aansluiten op Xbox One voor meer informatie.

Als twee of meer headsets tegelijk verbonden zijn en u niet zeker weet welke van de twee spraakbediening heeft, is de 'home' controller, die is verbonden met het profiel dat u linksboven op het Home-scherm ziet, de controller met spraakbediening.

Zeg "Hey Cortana"

Als u hebt gekozen om Cortana te gebruiken, merkt u dat de "Xbox"-opdracht is veranderd naar "Hey Cortana".

De zinnen die u gebruikte met "Xbox", zoals "sign in", "select" en "go home" werken nog steeds. Nu kunt u met "Hey Cortana" uw spraakinteractie beginnen.

Vraag "Hey Cortana, what can I say?" voor een lijst met meer opdrachten die u kunt gebruiken bij Cortana.

Uw Xbox One aan- en uitzetten

Met een Kinect kunt u uw stem gebruiken om de Xbox aan en uit te zetten. Als u een headset gebruikt, kunt u de Xbox wel uitzetten met uw stem, maar niet aanzetten.

1. Zeg "Hey Cortana, Xbox off" om uw Xbox uit te zetten via spraakbediening.
  2. Zeg "Hey Cortana, Xbox on" om de console weer aan te zetten. (Zorg dat uw energiemodus is ingesteld op Stand-by.)

Als u de spraakopdrachten vergeet of uw vrienden wilt imponeren, werken deze spraakopdrachten even goed. Dat is een van de geweldige eigenschappen van Cortana.

Zeg "Hey Cortana..." en een van de volgende opdrachten:

• "Turn off my Xbox"
  • "Turn off"
  • "Go to sleep"
  • "Turn on Xbox"
  • "Turn on"
  • "Start Xbox"

Kies een item op het scherm

Als u iets wilt selecteren op het scherm, zoals één van uw pins op Home of een game in de Microsoft Store, zeg dan "Hey Cortana" plus een van deze:

• "Select"
  • "Make a selection"
  • "Turn on select mode"

Als de tekst op het scherm van kleur verandert, zeg dan iets wat in het groen wordt weergegeven.

Als u klaar bent, zegt u "Stop listening", waarna de groene tekst verdwijnt.

Meer Cortana-opdrachten

Voor voorbeelden van opdrachten die u Cortana kunt geven en vragen die u kunt stellen, zegt u "Hey Cortana, what can I say?" en bladert u door de categorieën.

U krijgt dan voorbeelden te zien van allerlei soorten opdrachten en vragen die u kunt stellen, van mediabesturing en Xbox-navigatie tot sport en het weer.

Teruggaan naar Xbox-opdrachten

Als Cortana toch niet helemaal uw ding is, kunt u teruggaan naar het originele model voor spraakbediening via de "Xbox"-opdracht. Als u wisselt, raakt u de volgende functies kwijt:

• Spraakbesturing met headsets
  • Uitgebreide opdrachten en spraakherkenning
  • Gesproken invoer (dicteren)

Je kunt op ieder moment Cortana weer inschakelen.

U keert als volgt terug naar het oorspronkelijke spraakbesturingsmodel:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen van Cortana.
  4. Markeer de schakelaar Aan in het venster aan de rechterkant en druk op de A-knop om de schakelaar op Uit te zetten.
  5. Selecteer Nu opnieuw opstarten om Cortana uit te schakelen en de Xbox opnieuw op te starten.

Wanneer je Xbox opnieuw is opgestart, kun je de oorspronkelijke 'Xbox'-opdrachten gebruiken voor spraakbesturing.

U brengt als volgt de spraakinteractie met Cortana terug:

1. Selecteer de tegel Mijn games en apps.
  2. Markeer Apps en selecteer Cortana.
  3. Volg de instructies en start de Xbox opnieuw om de wijzigingen door te voeren.