Problemen met het afspelen van een disc op je Xbox One oplossen

Als je disc niet wordt geladen of afgespeeld op je Xbox One-console, probeer je de oplossingen op deze pagina.

Opmerking Deze pagina is niet van toepassing op de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Op deze pagina

Sommige discs worden afgespeeld, maar andere niet of ik krijg een fout

Probeer deze oplossingen als je een probleem hebt met één disc maar andere discs goed werken.

Belangrijk voor klanten in Noord-Amerika en Europa Als je vanaf 21-9-2016 problemen ondervindt met Ultra High Definition (UHD) Blu-ray-schijven in je Xbox One S-console:

De Xbox One S voldoet volledig aan de vereisten voor Ultra HD Blu-ray. We zijn er echter van op de hoogte dat een beperkt aantal 4K Ultra HD Blu-ray-filmschijven die begin 2016 zijn gefabriceerd, mogelijk niet kunnen worden afgespeeld in de Xbox One S. Dit probleem is sindsdien verholpen, maar als je een probleem ondervindt met het afspelen van een specifieke 4K Ultra HD Blu-ray-filmschijf, kun je voor ondersteuning contact opnemen met de klantenservice van de maker van de titel. Let op: er zijn geen reparaties of updates aan je console nodig om dit specifieke schijfprobleem op te lossen. Als je hiermee verdere hulp nodig hebt, neem je contact op met Xbox-ondersteuning.

Oplossing 1: controleer of de disc schoon en niet kapot is

Reinig de disc met een zachte, schone, licht vochtige doek. Houd de disc bij de randen vast zonder het oppervlak aan boven- of onderzijde aan te raken.

Een hand houdt een disc bij de rand vast.
Een hand veegt met een doek over een disc, met pijlen die vanuit het midden naar buiten toe wijzen.

Oplossing 2: Probeer de disc af te spelen op een andere Xbox One-console

Als je de disc op een andere console afspeelt, kun je te weten komen of er een probleem is met de specifieke disc of het disc-station van de console. Probeer de disc op de console van een vriend of probeer deze in een winkel waar de disc kan worden getest.

Als je disc werkt op een andere Xbox One-console, ga dan naar het volgende deel, Geen enkele disc wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats.

Oplossing 3: controleer of de Blu-ray-speler-app goed is geïnstalleerd

Als je wel game-discs maar geen cd's, dvd's of Blu-ray-schijven kunt afspelen, moet je controleren dat de Blu-ray-speler-app goed is geïnstalleerd. Zie App Blu-ray en dvd-speler instellen en installeren op Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 4: Zorg dat je dvd of Blu-ray-schijf overeenkomt met de regio waar je de console hebt gekocht

Zie Ondersteunde regio's en formaten voor Blu-ray's en dvd-films op Xbox One voor meer informatie.

Oplossing 5: Vervang de game

Als het probleem met geen enkele van de vorige oplossingen is opgelost en je een bepaalde disc nog steeds niet kunt afspelen, ga dan naar Xbox One-game-disc vervangen voor instructies om een Microsoft-game te vervangen. Voor games die niet door Microsoft zijn uitgegeven, neem je contact op met de uitgever van de game voor informatie over diens beleid voor vervanging van game-discs.

Belangrijk als geen van je games of schijven worden afgespeeld, ga je naar de volgende sectie. Deze informatie kan je helpen om te voorkomen dat je een disc vervangt terwijl dit onnodig is.

Geen enkele disc wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats

Probeer de volgende oplossingen als er geen enkele disc wordt afgespeeld of als de console een disc niet herkent wanneer je deze plaatst. Als het Xbox Home-scherm je vraagt een disc te plaatsen wanneer er al een disc is geplaatst, betekent het dat je disc niet wordt herkend. In deze scenario's zijn er twee mogelijke problemen:

• De instellingen voor de stand-by energiemodus kunnen ervoor zorgen dat een klein aantal consoles geen discs kan lezen.
  • Het disc-station van de console heeft onderhoud nodig.

Oplossing 1: Als je de stand-by-energiemodus gebruikt, verander dan van energiemodus en zet de console uit en weer aan

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
  3. Selecteer Energiemodus en selecteer vervolgens Energiebesparing.
  4. Zet de console uit en weer aan, houd hiervoor de Xbox-knop  van de console 10 seconden ingedrukt. Zodra de console volledig is afgesloten, druk je op de Xbox-knop op de console om opnieuw op te starten.
  5. Probeer je disc opnieuw. Wacht enkele seconden om te zien of de console de disc herkent. Als de console de disc nu kan lezen, kun je teruggaan naar stand-by-energiemodus.

Volg de bovenstaande stappen als het probleem zich weer voordoet.

Oplossing 2: vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossing niet is verholpen, moet je console worden gerepareerd. Ga naar Apparaatservice en herstel om een serviceaanvraag in te dienen. Zie voor meer informatie Je Xbox-console of -accessoire laten repareren.

Mijn disc wordt geladen maar wordt niet geïnstalleerd

Als je problemen hebt met een game-disc die wordt geladen maar niet wordt geïnstalleerd, zie Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer je een Xbox One-game van een disc installeert.

Als je disc wordt geladen maar je console de disc niet herkent (de console vraag je een disc te plaatsen hoewel je dat al hebt gedaan), zie het vorige deel, Geen enkele van mijn discs wordt afgespeeld of mijn disc wordt niet herkend wanneer ik de disc plaats.

Zie het deel "Veelgestelde vragen" over Games installeren op Xbox One als je nog steeds problemen hebt om je game vanaf de disc te installeren.

Mijn game loopt vast en ik ga terug naar het Home-scherm

Als de game goed wordt geladen en je de game kunt spelen, dan ligt het probleem meestal niet aan het disc-station van je console. Je moet controleren of er geen krassen op je disc zitten. Als er geen krassen zijn, kun je hulp krijgen in de Oplossing voor vastgelopen Xbox One-game.

Mijn disc zit vast en ik krijg de disc er niet uit

Zie Een disc handmatig uitwerpen uit je Xbox One-console als je disc vastzit in je console.

Ik moet een Xbox One-game-disc vervangen

Raadpleeg de vorige stappen om problemen op te lossen om te zien of je een nieuwe disc of een consolereparatie nodig hebt. Als je deze pagina hebt gelezen en denkt dat je je disc moet vervangen, zie Xbox One-game-disc vervangen.

Mijn console maakt een schurend geluid wanneer ik een disc plaats of afspeel

Als je een schurend geluid hoort wanneer je een disc plaatst of afspeelt, moet je console wellicht worden gerepareerd. Ga naar Apparaatservice en herstel om een serviceaanvraag in te dienen. Zie voor meer informatie Je Xbox-console of -accessoire laten repareren.

Opmerking Als je problemen met betrekking tot een disc hebt, moet je ervoor zorgen dat je console horizontaal op een vlak, stabiel oppervlak is geplaatst. De console is niet ontworpen om verticaal te worden geplaatst; dit kan de prestaties van het disc-station beïnvloeden. Zie voor meer informatie Je Xbox One-console plaatsen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met het afspelen van een disc op je Xbox One oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?