HDR op Xbox One X en Xbox One S

Naast 4K kan de Xbox One X of Xbox One S ook content weergeven die is gecodeerd met HDR
(hoog dynamisch bereik). Als u de levendige kleuren van HDR wilt kunnen ervaren, moet u echter wel over een 4K-tv beschikken.

Video: 4K en HDR instellen

Bekijk de video 4K en HDR instellen. Opmerking Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Wat is HDR?

Games en films in High Dynamic Range bieden dieper kleuren en rijkere contrast zodat afbeeldingen er levendiger en realistischer uitzien dan in standaard HD. Om van echte HDR te kunnen genieten, zoekt u naar "HDR Ultra HD" Blu-ray-schijven, HDR-content in apps voor videostreaming en HDR-games. Tv-fabrikanten ondersteunen twee verschillende HDR-indelingen: HDR10 en Dolby Vision.

HDR10 is de standaard HDR-ervaring voor Xbox One. Sommige apps ondersteunen ook Dolby Vision. In beide gevallen zijn twee dingen nodig om te profiteren van HDR op Xbox. In de eerste plaats moet u een of beide HDR-indelingen (HDR10 of Dolby Vision) inschakelen. In de tweede plaats moet uw TV HDR10 of de nieuwste versie van Dolby Vision ondersteunen. De meeste tv's die Dolby Vision ondersteunen, bieden ook ondersteuning voor HDR10, dus schakelt u beide in op uw Xbox voor een optimale HDR-ervaring. Als uw tv echter wel Dolby Vision ondersteunt, maar niet HDR10, ontvangt u HDR alleen vanaf uw Xbox tijdens het weergeven van apps die gebruikmaken van Dolby Vision.

Als u wilt zien of uw tv Dolby Vision op Xbox ondersteunt, raadpleegt u de 4K-tv-details van uw console (Instellingen > Beeld en geluid > Video-uitvoer > 4K-tv-details) of raadpleegt u de lijst van Dolby.

Opmerking Het gekoppelde bestand is alleen beschikbaar in het Engels.

Raadpleeg voor meer informatie Problemen met 4K en HDR op de Xbox One X en Xbox One S oplossen.

HDR inschakelen

Controleer eerst de instellingen van uw tv om na te gaan of HDR en/of Dolby Vision is ingeschakeld. Uw tv moet het HDR10-mediaprofiel ondersteunen om standaard-HDR weer te geven of de meest recente versie van Dolby Vision.

Uw tv heeft mogelijk een firmware-update nodig. Ook moet u mogelijk Dolby Vision inschakelen voor uw tv. Controleer het instellingenmenu of de handleiding voor uw tv.

Vervolgens op de Xbox: druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen en ga naar Systeem > Instellingen > Beeld en geluid > Video-uitvoer > Videomodi.

Schakel HDR in door de selectievakjes 4K toestaan, HDR toestaan en/of Dolby Vision toestaan in te schakelen.

Als u HDR-content afspeelt, maar deze niet wordt weergegeven als HDR, raadpleegt u Problemen met 4K en HDR op de Xbox One X en Xbox One S oplossen.

Als u wilt weten wat uw tv te bieden heeft op dit gebied, raadpleegt u Ondersteunen mijn tv en Xbox 4K en HDR?

Zie voor informatie over 4K Wat is 4K?.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "HDR op Xbox One X en Xbox One S" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?