Een disc handmatig uitwerpen uit de Xbox One

Als u de schijf van uw Xbox One X, Xbox One S of originele Xbox One niet kunt uitwerpen, probeert u het volgende.

Oplossing 1: Opnieuw opstarten en vervolgens uitwerpen

1. Druk op de Xbox-knop  op de controller.
  2. Selecteer Systeem en kies vervolgens Console opnieuw opstarten.
  3. Druk na een herstart op de uitwerpknop naast de schijfsleuf om de schijf te verwijderen.

Als uw Xbox is vastgelopen, drukt u op de Xbox-knop  aan de voorkant van de console en houdt u deze vast totdat het apparaat wordt uitgeschakeld. Druk opnieuw op de Xbox-knop  om opnieuw op te starten en druk vervolgens op de uitwerpknop.

Oplossing 2: Een paperclip gebruiken

In deze video ziet u hoe u een paperclip kunt gebruiken om een schijf van de originele Xbox One uit te werpen.

De video laat het volgende zien:

1. Important Koppel de voedingskabel en andere aangesloten kabels los.
  2. Vouw een grote paperclip open. Een standaardclip is te kort. Uw clip moet ongeveer 5 centimeter lang zijn.
  3. Plaats het einde van de paperclip in de uitwerpopening. Deze is op alle Xbox One-consoles te vinden aan de linkerkant van de console, rond de hoek van de schijfsleuf.
    De opening is het moeilijkst te vinden op Xbox One S, waarvan de linkerkant een rooster vol gaten is. Begin met de tweede opening van rechts en de tweede van onder.
Xbox One S

Op de originele Xbox One kunt u de opening vinden tussen sleuven aan de linkerkant, net onder de verbindingsknop voor draadloze controllers. Als gevolg van de hoek van de sleuven moet direct naar de zijkant van de console kijken om de opening te kunnen zien.

Een illustratie van een hand die een opengevouwen grote paperclip vasthoudt, met het rechte uiteinde van de paperclip naar de kleine oranje rechthoek achter de ventilatieopeningen links op een Xbox One-console gericht

Op Xbox One X is de opening duidelijk zichtbaar, maar bevindt deze zich onder het rooster aan de linkerkant.

1. Als u de clip naar binnen drukt, komt de schijf een klein eindje naar buiten. Trek de schijf verder naar buiten met een pluisvrije doek om de schijf schoon te houden.

Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, zorgt u ervoor dat de schijf niet plakkerig is en niet van een dikke of losrakende label is voorzien.