Voordelen van een upgrade naar een Xbox One X of Xbox One S

Behalve een kleinere console met Ultra-High Definition 4K/HDR krijg je ook nog het volgende wanneer je overstapt op een Xbox One X of Xbox One S.

Verticaal neer te zetten

In tegenstelling tot de originele Xbox One kun je de Xbox One X en de Xbox One S zowel verticaal als horizontaal neerzetten. Voor verticale plaatsing is echter wel een standaard nodig. Niet elke consolebundel bevat een standaard, dus mogelijk moet je die apart aanschaffen.

Accessoires

Afgezien van de verticale standaard die je voor Xbox One S en Xbox One X nodig hebt, zijn alle overige Xbox One-accessoires compatibel met alle Xbox One-consoles.

Als je van plan bent om een Kinect-sensor met je Xbox One X of Xbox One S te gebruiken, heb je een Kinect-adapter nodig. Zie Hoe je een Kinect-sensor voor Xbox One kunt gebruiken bij een Xbox One X of Xbox One S voor meer informatie.

Wanneer je draadloze controllers gaat verbinden, zul je merken dat de knop op de controller niet veranderd is, maar dat de knop op de nieuwere consoles is verplaatst van de zijkant van de console naar de voorkant, onder de aan/uit-knop. Zie Een Xbox One draadloze controller aansluiten voor meer informatie.

De Xbox One draadloze controller die bij de Xbox One X en Xbox One S wordt geleverd, werkt zowel met Xbox-consoles als (via Bluetooth-radio) met Windows 10-pc's. Zie Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie over het gebruik van Bluetooth op een pc.

Als je de Kinect-IR-functionaliteit gebruikt om bijvoorbeeld je tv of A/V-ontvanger te bedienen, houd er dan rekening mee dat IR-versterking is ingebouwd in de voorzijde van Xbox One X en Xbox One S. Als je je Xbox in een kast hebt neergezet, moet je er dus voor zorgen dat de infraroodontvanger van de console niet wordt geblokkeerd.

Compatibiliteit met games die zijn gemaakt voor de originele Xbox One

Al je digitale Xbox One-games en Xbox One-games op schijf zijn compatibel met Xbox One X en Xbox One S.

De licenties voor je digitale games en apps zijn gekoppeld aan je Xbox-profiel, maar digitale games die je hebt gekocht moet je handmatig downloaden. Ga naar Mijn games en apps > Klaar om te installeren en kies de games die je wilt ophalen.

4K- en HDR-games en -films

Als je een compatibele UHD-tv hebt, kun je 4K- en HDR-games spelen (in hun oorspronkelijke resolutie op Xbox One X en opgeschaald voor 4K op Xbox One S) en 4K Blu-ray-films op een schijf bekijken. Zodra je je tv aansluit, wordt die automatisch herkend door je Xbox One X of Xbox One S en krijg je een melding dat je de beeldscherminstellingen moet bijwerken.

Zie Probleemoplossing met 4K en HDR op Xbox One voor meer informatie, inclusief uitgebreide informatie over de configuratie.

Nieuw draadloos netwerkprotocol

Naast de draadloze protocollen 802.11 a/b/g/n dual band ondersteunen Xbox One X en Xbox One S nu ook 802.11ac. Als je een draadloze ac-router hebt, gebruik je die om verbinding met Xbox Live te maken.