Hoe je de Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten

Je kunt je Xbox One-console resetten, volledig uit en weer aan zetten of fysiek loskoppelen om de console helemaal opnieuw te starten en tal van algemene problemen op te lossen. Hierdoor worden je games of gegevens niet gewist.

Start je console opnieuw op vanuit het Power Center

1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, volg je de instructies in Console uit- en weer aanzetten.

Start je console opnieuw op vanuit de guide

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem > Instellingen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als je de guide niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, volg je de instructies in Console uit- en weer aanzetten.

Console uit- en weer aanzetten

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. De console wordt uitgeschakeld.
De Xbox-knop aan de voorkant van de console is gemarkeerd.
  1. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op de controller te drukken.
    Opmerking Als je bij het opstarten van de console de groene opstartanimatie niet ziet, herhaal je deze stappen. Houd de aan/uit-knop goed ingedrukt, totdat de console helemaal wordt uitgeschakeld.

Belangrijk Als je console in de Stand-by-voedingsmodus staat, wordt de console helemaal uitgeschakeld via de bovenstaande stappen. Stand-by-modus of de mogelijkheid om de console uit te schakelen door "Xbox aan" te zeggen wordt pas ingeschakeld wanneer je de console opnieuw start.

Koppel de voedingskabel van je console los en sluit deze weer aan

1. Zet de Xbox One-console uit door de Xbox-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden, totdat de console volledig is uitgeschakeld.
  2. Koppel de voedingskabel van de console los. Wacht 10 seconden.

Belangrijk Wacht altijd 10 seconden. Tijdens deze stap wordt de voeding gereset.

3. Sluit de voedingskabel van de console weer aan.
  4. Druk op de Xbox-knop op je console om de Xbox One in te schakelen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Hoe je de Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?