Echte naam delen op Xbox One

Met de optie Mijn echte naam delen kun je je echte naam tonen aan personen op je vriendenlijst en kunnen zij deze delen met hun vrienden, zodat het eenvoudiger wordt om te ontdekken wie je al kent op Xbox Live.

De optie 'Mijn echte naam delen' inschakelen

Schakel de optie Mijn echte naam delen in om te selecteren aan welke vrienden je je echte naam wilt tonen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Account > Privacy en online veiligheid.
  3. Selecteer Xbox Live-privacy > Details bekijken en aanpassen.
  4. Selecteer Profiel en schuif naar rechts naar Je kunt je echte naam delen.
  5. Selecteer de gewenste instelling in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking Je huidige weergavenaam kan worden bekeken onder Zo ziet het eruit.

De optie 'Mijn echte naam delen' uitschakelen

Je kunt de optie Mijn echte naam delen op elk moment uitschakelen door de stappen in het vorige deel te volgen en in stap 5 Blokkeren te selecteren.

De optie 'Deel mijn echte naam met vrienden van vrienden'

Via de optie Deel mijn echte naam met vrienden van vrienden kun je vrienden vinden waarvan je niet wist dat ze op Xbox Live waren. Zo kun je ook vrienden ontdekken via een gemeenschappelijke vriend.

Vrienden vinden via je vrienden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Personen > Vrienden.
  3. Selecteer de gamertag van een vriend en selecteer Volledig profiel tonen.
  4. Schuif naar rechts naar Sociaal en selecteer daarna Volgende om te zien wie je vriend volgen.

Veelgestelde vragen

Als ik mijn echte naam niet met iemand op mijn vriendenlijst deel, maar mijn vriend dat wel doet, kan die persoon dan mijn echte naam zien via vrienden van vrienden?

Nee. Je echte naam blijft verborgen voor die persoon, ongeacht het feit of je vriend echte namen deelt met die persoon. Er wordt eerst rekening gehouden met jouw voorkeur.

Hoe kan ik weten of iemand mijn echte naam kan zien?

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Personen > Vrienden.
  3. Selecteer de gamertag van die persoon.
  4. Selecteer Kunnen ze mijn naam zien? in het vervolgkeuzemenu Rapporteren of blokkeren.

Zo kun je zien of die persoon je echte naam kan zien en welke vriend je naam deelt. Als je de toestemmingen voor het delen van je echte naam wilt wijzigen voor deze persoon, kun je dat hier doen.

Kan ik blokkeren dat iemand mijn echte naam te zien krijgt als die persoon niet op mijn vriendenlijst staat?

Ja. Om te blokkeren dat een specifieke persoon je echte naam kan zien, voeg je die persoon toe aan je lijst met geblokkeerde personen; selecteer hiervoor Blokkeren onder Rapporteren of blokkeren op de gamerkaart van die persoon. Zie Andere gamers op Xbox Live dempen of blokkeren.

Kunnen mensen de echte naam van mijn kind zien?

Nee. Het delen van de echte naam is niet beschikbaar voor jonge kinderen. Tieners kunnen hun echte naam delen, maar alleen als een volwassene in het gezin deze instelling voor hun account inschakelt.

Hoe kan ik bewerken hoe mijn echte naam verschijnt?

Je kunt bewerken hoe je naam verschijnt op account.microsoft.com/profile. Selecteer Jouw gegevens, selecteer Naam bewerken en update de naam zoals je wilt dat anderen die te zien krijgen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Echte naam delen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?