Je console terugzetten naar de fabrieksinstellingen op Xbox One

In uitzonderlijke gevallen wil je alles wissen en de standaardinstellingen op je Xbox One herstellen, bijvoorbeeld als je het apparaat verkoopt of aan een vriend geeft. Het kan ook gebeuren dat je het besturingssysteem (OS) van je console wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen om problemen op te lossen, maar in dat geval wil je al je geïnstalleerde games en apps behouden. Xbox One biedt een eenvoudige en gemakkelijke manier om beide acties uit te voeren.

Waarschuwing: als je de console terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle accounts, opgeslagen games, instellingen en gekoppelde Home Xbox-consoles gewist. Alles dat niet is gesynchroniseerd met Xbox Live gaat verloren. Je console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer de console verbonden is met de service; als je dus even offline bent geweest, moet je verbinding maken met Xbox Live voordat je deze stappen uitvoert.

Opmerking Als je de volgende procedure om de fabrieksinstellingen terug te zetten niet kunt uitvoeren omdat er geen beeld op je scherm is of omdat je geen toegang hebt tot het menu Instellingen, kun je deze actie ook uitvoeren via een bestand dat op een USB-flashstation is geladen. Zie Je Xbox One-console terugzetten naar de fabrieksinstellingen via een USB-flashstation voor toegang tot het bestand en de instructies. Met deze optie worden je games en apps ook verwijderd. Gebruik dus indien mogelijk de onderstaande stappen.

Volg deze stappen als je klaar bent om je console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
  3. Selecteer Console opnieuw instellen.
  1. Op het scherm Je console resetten? krijg je drie opties te zien:
    • Resetten en alles verwijderen. Met deze optie wordt de console teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Alle gebruikersgegevens, inclusief accounts, opgeslagen games, instellingen, gekoppelde Home Xbox-consoles en alle games en apps worden verwijderd. Gebruik deze optie wanneer je de console aan iemand anders verkoopt of geeft. Gebruik deze optie alleen als laatste redmiddel om problemen op te lossen.
    • Resetten en mijn games en apps behouden. Gebruik deze optie als je eerste keuze om problemen op te lossen. Het besturingssysteem wordt gereset en alle potentieel beschadigde gegevens worden verwijderd zonder dat je games of apps worden verwijderd. Zo hoef je de grote gamebestanden niet te downloaden of opnieuw te installeren. In sommige gevallen, als het probleem dat je probeert op te lossen wordt veroorzaakt door een beschadigd gamebestand, moet je Resetten en alles verwijderen kiezen, maar je moet altijd beginnen met Resetten en mijn games en apps behouden en Reset en alles verwijderen alleen als laatste redmiddel gebruiken.
    • Annuleren. Om dit scherm te verlaten, selecteer je gewoon de knop Annuleren. Op dit punt is er nog geen actie uitgevoerd. Dit is een veilige manier om dit scherm te verlaten.

Wanneer je één van de opties hebt geselecteerd, begint je Xbox One-console de geselecteerde content te wissen en alle instellingen terug te zetten op de standaardinstellingen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je console terugzetten naar de fabrieksinstellingen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?