Xbox One-systeeminstellingen

Op deze pagina worden de systeeminstellingen op uw Xbox One-console beschreven. Met deze instellingen kunt u meer te weten komen over het basisgedrag van uw console en hoe u dat gedrag kunt regelen.

Open de systeeminstellingen door op de Xbox-knop op de controller te drukken om de guide te openen en selecteer vervolgens Systeem > Instellingen > Systeem.

Consolegegevens

Hier vindt u informatie die u nodig hebt om uw console te registreren en problemen met de console op te lossen, waaronder het serienummer, de console-id, de versie van het besturingssysteem, de Xbox Live-apparaat-id en meer.

Naam

Hier kunt u de naam van het apparaat instellen, zodat u uw console kunt identificeren wanneer er meerdere Xbox One-consoles op hetzelfde netwerk zitten.

Console opnieuw instellen

Selecteer deze optie om een van de volgende bewerkingen uit te voeren:

• Resetten en mijn games en apps behouden: dit uw primaire keuze is bij het oplossen van problemen. Het besturingssysteem wordt gereset en alle potentieel beschadigde gegevens worden verwijderd zonder dat uw games of apps worden verwijderd.
  • Resetten en alles verwijderen: via deze optie worden alle accounts, apps, games, opgeslagen games (die niet zijn gesynchroniseerd met de cloud) en instellingen gewist en wordt de console daarna opnieuw opgestart.

Belangrijk Deze optie mag slechts zelden worden gebruikt en mag niet worden beschouwd als een stap om problemen op te lossen.

Verbeterde foutrapportage toestaan

Schakel dit selectievakje in om gegevens naar Microsoft te sturen voor het herstellen en verbeteren van Xbox One op basis van uw gebruik en de fouten die optreden.

Updates en downloads

U ziet hiermee of console-updates beschikbaar zijn en wanneer de console voor het laatst is bijgewerkt. Schakel de selectievakjes voor 'Mijn console up-to-date houden' en 'Mijn games en apps up-to-date houden' in als u automatische updates wilt.

U vindt hier ook opties voor extern downloaden in deze sectie.

Taal en locatie

Via de instellingen voor taal en locatie kunt u de taalweergave van uw console wijzigen. Als u naar een andere tijdzone of regio gaat, moet u hier uw console-instellingen updaten.

De instelling Gesproken taal bepaalt de taal die wordt gebruikt voor spraakopdrachten, terwijl de instelling Toetsenbordtaal de taal bepaalt waarin u typt.

Tijd

Tijdzone

Deze instelling identificeert de tijdzone die momenteel is ingesteld voor uw console.

Automatisch aanpassen aan zomertijd

U kunt kiezen of u wilt dat de klok van de console automatisch wordt aangepast aan de zomertijd.

Systeemtijd

De instellingen voor systeemtijd zijn niet toegankelijk (en worden in het grijs weergegeven) wanneer u verbonden bent met Xbox Live. Op dat moment gebruikt uw console 'nettotijd', die automatisch van de tijdservers online wordt gehaald. De tijdsinstellingen die u kunt wijzigen wanneer u niet bent verbonden met Xbox Live, zijn Tijd en Datum.

Opslag

Lokaal opgeslagen games wissen

Hiermee worden opgeslagen games gewist van de console. Dit kan handig zijn als een game niet meer start doordat de opslag is beschadigd.

Lokale opslag op Xbox 360 wissen

Zo wist u opgeslagen Xbox 360-games en uw profiel van de console. Dit kan handig zijn als een game niet meer start doordat de opslag is beschadigd.

Maak meer ruimte

Met deze instelling kunt u oude uitbreidingen verwijderen en bepaalde games verkleinen.

U krijgt ook een tegel te zien aan de rechterkant die de opslagapparaten vertegenwoordigt die op uw console zijn aangesloten. Markeer het apparaat en druk op de A-knop  om een menu met opties te bekijken.

Instellingen voor Cortana

Schakel Cortana in en pas hier de zoekinstellingen aan.

Opmerking Xbox-skill voor Cortana is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

Back-up en overdracht

Met deze instelling kunt u back-ups maken van de instellingen van uw console maken en deze herstellen via uw externe opslagapparaat.

U kunt ook een netwerkoverdracht uitvoeren en de mogelijkheid om 4K-gamecontent te downloaden inschakelen via deze instelling.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Xbox One-systeeminstellingen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?