Xbox One-systeeminstellingen

Overzicht

Op deze pagina worden de systeeminstellingen op uw Xbox One-console beschreven. Ga naar links op het scherm Home om de Xbox Guide te openen, selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Alle instellingen voor toegang tot de systeeminstellingen.

Systeeminstellingen

Via de systeeminstellingen kunt u meer te weten komen over het basisgedrag van uw console en hoe u dat gedrag kunt regelen.

Consolegegevens en updates

Hier vindt u informatie die u nodig hebt om uw console te registreren en problemen met de console op te lossen, waaronder het serienummer, de console-id, de versie van het besturingssysteem, de Xbox Live-apparaat-id en informatie over auteursrechten.

Naam

Met deze knop kunt u de naam van het apparaat instellen, zodat u uw console kunt identificeren wanneer er meerdere Xbox One-consoles op hetzelfde netwerk zitten.

Update-informatie

In deze zone kunt u kijken wanneer uw console voor het laatst heeft gecontroleerd of er een update was en wanneer de laatste update is geïnstalleerd.

Terug naar fabrieksinstellingen

Via deze optie worden alle accounts, apps, games, opgeslagen games (die niet zijn gesynchroniseerd met de cloud) en instellingen gewist en wordt de console daarna opnieuw opgestart.

Belangrijk Deze optie mag slechts zelden worden gebruikt en mag niet worden beschouwd als een stap om problemen op te lossen.

Taalgebruik en locatie

Via de instellingen voor taalgebruik en locatie kunt u de taalweergave van uw console wijzigen. Als u naar een andere tijdzone of regio gaat, moet u hier uw console-instellingen updaten.

Taal

Deze instelling regelt de taal die op het display van uw console wordt weergegeven. Sommige games en apps detecteren deze instelling ook en passen de weergegeven taal overeenkomstig aan.

Locatie

Deze instelling regelt de regio van uw console, inclusief de regio voor content in de Microsoft Store.

Spreektaal

De instelling voor spreektaal bepaalt de taal die wordt gebruikt voor spraakopdrachten.

Tijd

Hier kunt u de tijdzone voor uw console instellen.

Tijdzone

Deze instelling identificeert de tijdzone die momenteel is ingesteld voor uw console.

Automatisch aanpassen aan zomertijd

U kunt kiezen of u wilt dat de klok van de console automatisch wordt aangepast aan de zomertijd.

Systeemtijd

De instellingen voor systeemtijd zijn niet toegankelijk (en worden in het grijs weergegeven) wanneer u verbonden bent met Xbox Live. Op dat moment gebruikt uw console "nettotijd", die automatisch van de tijdservers online wordt gehaald. De twee tijdsinstellingen die u kunt wijzigen wanneer u niet bent verbonden met Xbox Live, zijn Tijd en Datum.

Opslag

Lokaal opgeslagen games wissen

Hiermee worden opgeslagen games gewist van de console. Dit kan handig zijn als een game niet meer start doordat de opslag is beschadigd.

Lokale opslag op Xbox 360 wissen

Zo wist u opgeslagen Xbox 360-games en uw profiel van de console. Dit kan handig zijn als een game niet meer start doordat de opslag is beschadigd.

Opmerking U moet uw Xbox 360-profiel opnieuw downloaden wanneer u deze optie hebt gebruikt.

Interne/externe opslag

De tegels rechts stellen de opslagapparaten voor die op uw console zijn aangesloten. Markeer een apparaat en druk op A om een menu met opties te zien.