Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst zie je het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en de functies die zijn toegevoegd of aangepast op basis van systeemupdates vanaf halverwege 2015 tot heden.

De versie van het besturingssysteem van je Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Consolegegevens.
  4. De versie van het besturingssysteem staat op de tweede rij.

Opmerking Als je tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op je console nodig hebt, trek je tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op je controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij.

Versie besturingssysteem: 10.0.16299.3036 (rs3_xbox_rel_1710.171020-1745)

Releasedatum

10/30/2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Vorige systeemupdates

Versie besturingssysteem: 16299.3031.RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1710.171012-1520

Releasedatum

10/16/2017

Home, de manier waarop jij dat wilt

Home heeft een nieuw uiterlijk en is sneller en persoonlijker dan ooit tevoren.

Bekijk je recente activiteiten in een oogopslag en schakel snel over tussen Home, Mijn games en apps en sociale functies. Ontdek nieuwe dingen die je kunt doen op Xbox Live die op jouw games en interesses zijn afgestemd. Voeg je favoriete games, vrienden en meer toe op je Home-scherm, zodat je gemakkelijker kunt bijhouden wat jij belangrijk vindt.

Nieuwe en verbeterde guide

Met de nieuwe indeling kun je door tabbladen vliegen met de linker-stick of bumpers in plaats van naar verticale tabbladen gaan en deze weer verlaten. Gebruik de nieuwe flyouts om dieper op het juiste detailniveau in te gaan in de guide.

Game DVR-verbeteringen

Leg gameclips en schermopnamen rechtstreeks op een externe harde schijf vast, die je vervolgens op een pc kunt aansluiten, zodat je je gameclips en schermopnamen gemakkelijk kunt terugvinden op het tabblad Uitzenden en vastleggen in de guide

Meer wedstrijden

Neem rechtstreeks vanuit de guide deel aan Xbox Arena-toernooien en verbeter het wedstrijdelement met nieuwe toernooiopties voor World of Tanks, Injustice 2 en Halo Wars 2.

Pak het groots aan

Deel en bekijk gameclips en schermopnamen in een nieuwe, levensechte weergave op het volledige scherm.

Zend jezelf uit

Nu kun je een reguliere USB-webcam gebruiken om jezelf en je gameplay uit te zenden op Mixer – en doe dit in 1080p-resolutie op elke Xbox One van je keuze.

Bekijk uitzendingen in de Mixerhub, zodat je kunt zien of het je bevalt voordat je gaat meedoen.

Bereid je voor op de Xbox One X

We hebben nieuwe opties geïntroduceerd om tijd te besparen bij het overstappen van de ene Xbox One naar een andere, zodat je snel weer aan spelen toekomt.

Bestaande eigenaars van Xbox One kunnen een back-up van hun belangrijkste instellingen op een extern station maken, zodat zij klaar zijn om te worden toegepast op de nieuwe Xbox tijdens de installatie. Je kunt ook je favoriete games overbrengen naar een extern station, zodat je ze direct kunt spelen op je nieuwe Xbox.

Als je niet over een externe harde schijf beschikt, kun je het thuisnetwerk gebruiken om games over te dragen van de ene console naar een andere.

En als je 4K-games hebt, kun je vooraf 4K-content downloaden met een extern station of je thuisnetwerk, zodat je bent meteen klaar bent om te spelen.

Games die zijn geoptimaliseerd voor Xbox One X

Met games die zijn geoptimaliseerd voor Xbox One X kun je optimaal profiteren van de krachtigste console van de hele wereld. Ze zijn gemakkelijk te vinden in de Store en je kunt ze sorteren en filteren in je games en apps.

Xbox Hulp

De nieuwe app Xbox Hulp biedt persoonlijke tips en help, slimme meldingen, communitytips en hulpmiddelen voor probleemoplossing.

Ontvang tips uit de community voor de games die je speelt, met inbegrip van hulp bij achievements. Bekijk de status van Xbox Live-services en -apps, pak problemen in een vroegtijdig stadium aan met voorspellende meldingen, bekijk help-onderwerpen en los snel problemen op met intelligente probleemoplossers.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Releasedatum

9/6/2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.4102 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Releasedatum

8/29/2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707-1139)

Releasedatum

07/13/2017

Je eigen toernooien maken

Als je eigenaar of beheerder van een club bent, kun je in een handomdraai Arena-toernooien aanmaken. Ga gewoon naar je club, klik op het tabblad Toernooien en selecteer Toernooi aanmaken. Kies Killer Instinct en stel de details van je toernooi in: naam, de begintijd en andere details. Als je daarmee klaar bent, wordt je toernooi weergegeven op het tabblad Toernooien van je club.

Als je geen club hebt, kun je er een aanmaken - het duurt slechts een paar minuten. Druk eerst op de Xbox-knop  om de guide te openen en daarna op Home. Ga naar het tabblad Community en selecteer Clubs op Xbox. Kies daarna Een club aanmaken.

Een aangepaste afbeelding toevoegen aan je profiel

Personaliseer je profiel met een aangepaste afbeelding. Sluit een USB-apparaat met je gekozen afbeelding aan of download de afbeelding van OneDrive (beschikbaar in de Store onder Apps). Ga vervolgens naar je profiel en selecteer Profiel aanpassen > Gamerafbeelding wijzigen. (Je moet eerst Overschakelen naar gamerafbeelding selecteren als je je avatar wilt vervangen door een aangepaste afbeelding.)

Selecteer Aangepaste afbeelding uploaden en volg de stappen om je eigen afbeelding toe te voegen.

Aangepaste afbeeldingen zijn alleen beschikbaar voor volwassenen Microsoft-accounts.

Meld je aan met je persoonlijke controller

Heb je een controller die je het vaakst gebruikt? Link deze controller dan aan je profiel, zodat je automatisch wordt aangemeld zodra deze wordt ingeschakeld. Om je persoonlijke controller te linken, druk op de Xbox-knop  en ga naar Instellingen > Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.

Entertainmentcentrum voor thuis

De OneGuide hub heet nu Entertainment. Deze wijziging weerspiegelt de vele mogelijkheden om via Xbox de nieuwste films en tv-programma's te bekijken. Je kunt nog steeds via je digitale settopbox door de programmagids van Xbox te bladeren. Deze blijft OneGuide heten. Maar nu ga je ernaartoe via het Entertainmentcentrum.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Releasedatum

05/05/2017

Prestaties en algemene verbeteringen

Diversen

• Algemene verbeteringen in stabiliteit en prestaties.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Releasedatum

04/13/2017

Meer opties voor activiteitsfeeds

Wil je niet dat een bepaald bericht wordt weergegeven in je activiteitsfeed? Verberg het dan. Selecteer het bericht en selecteer vervolgens Opties > Verbergen. Of misschien wil je alleen bepaalde soorten berichten bekijken. Ga naar de bovenkant van de feed, selecteer de filterknop en kies vervolgens je voorkeuren.

Als er een bericht is dat je echt aan anderen wilt laten zien, maak je het vast aan de bovenkant van de activiteitsfeed in je profiel of een club. Selecteer het bericht en selecteer vervolgens Opties > Aan club vastmaken. Uw bericht blijft nu vastgemaakt aan de bovenkant totdat iemand het bericht losmaakt of vervangt.

Blijf je favoriete Zoek een groep-berichten gebruiken

Druk op de Xbox-knop  en ga naar Party's > Geschiedenis bekijken om Zoek een groep-berichten te bekijken die je hebt gemaakt of waarin je geïnteresseerd bent, en kies vervolgens een bericht om het opnieuw te gebruiken.

Filter je games

Geef in je games en apps aan of je alle games wilt zien, games die voor Xbox One zijn ontwikkeld of alleen Xbox 360-games die geschikt zijn voor Xbox One. Dit werkt voor zowel de games die je hebt geïnstalleerd als elk item in je lijst met games dat klaar is om te installeren.

Nieuwe instellingen voor Verteller en Vergrootglas

Kies een toonhoogte en karakter voor de stem van Verteller tijdens het gebruik van Xbox One. Als je schermen bekijkt met Vergrootglas, volgt het ingezoomde deel van het scherm voortaan je controllernavigatie, zodat je Vergrootglas niet steeds hoeft in of uit te schakelen. Bekijk de nieuwe opties via Instellingen > Toegankelijkheid.

Als offline weergeven, rechtstreeks via de guide

Je kunt ervoor zorgen dat het lijkt alsof je niet bent aangemeld bij Xbox Live: open de guide, ga naar de bovenkant, selecteer jezelf en kies Als offline weergeven. Selecteer dit nogmaals als je weer als online wilt worden weergegeven. Via dezelfde plek kun je naar je profiel, lidmaatschappen en accountbeheer gaan.

Versie besturingssysteem: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Releasedatum

03/29/2017

De guide openen
Overal toegang tot je favoriete dingen met één druk op een knop. De Xbox-knop brengt je nu rechtstreeks naar de guide, waardoor je sneller toegang hebt tot je games en apps. Je gaat naar Home door te drukken op de Xbox-knop en Home te selecteren.

Mixer
Maak kennis met uitzenden met Mixer, een snelle en gemakkelijke manier om je gameplay uit te zenden, zodat gebruikers je overal in realtime kunnen zien spelen. Als je tijdens het gamen wilt laten zien hoe goed je bent, start je de guide en schuif je omlaag naar Uitzenden op Mixer.

Copilot
Met Copilot kun je nu twee controllers koppelen en gebruiken alsof ze één controller zijn.

In Instellingen ga je naar Kinect en apparaten > Apparaten en toebehoren. Selecteer vervolgens Apparaatgegevens > Copiloot inschakelen en kies de copilootcontroller. Beide controllers sturen de game nu samen aan.

Achievementtracker
Met de nieuwe achievementtracker kun je je favoriete achievements in de gaten houden terwijl je speelt. Waar je die tracker neerzet, is aan jou. Je kunt ook het aantal achievements dat wordt weergegeven en het transparantieniveau van het venster instellen. Je kunt dus zelf kiezen of dit prominent in beeld staat of juist meer opgaat in de achtergrond.

Druk op de Xbox-knop en ga naar Achievements om de tracker in te schakelen.

Cortana
Je kunt nu herinneringen instellen op je Xbox One zodat je geen gamekansen meer mist. Herinneringen worden overal weergegeven waar je Cortana gebruikt: op je pc, telefoon of Xbox.
Cortana ondersteunt ook meer partybesturingsfuncties. Zeg 'Hey Cortana, invite party to game' om mensen toe te voegen zonder dat je de game hoeft te onderbreken.

Game DVR
We hebben het zelfs gemakkelijker gemaakt om gameclips te maken: druk gewoon op de Xbox-knop . Vervolgens maak je met behulp van de Y-knop van de controller een schermopname, sla je met de X-knop de laatste 30 seconden op en geef je met de View-knop de vertrouwde Game DVR-opties weer, zoals een opname starten of de laatste 5 minuten gameplay opslaan.

Tijdslimieten voor scherm
Hiermee kun je het aantal uren en de tijdstippen van de dag beperken dat je kind kan spelen. Als je tijdslimieten wilt inschakelen, meld je je aan op account.microsoft.com/family en klik je op Schermtijd voor een kinderaccount. Zet vervolgens Xbox Schermtijd op Aan en stel per dag de limieten voor je kind in. Zodra je console de wijziging heeft ontvangen, worden deze limieten toegepast.