Versies en systeemupdates 2014 besturingssysteem Xbox One

Je console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als je problemen hebt om een systeemupdate te installeren op je console.

In de onderstaande lijst staat het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en staan de functies die werden toegevoegd of aangepast op basis van de systeemupdates in 2014.

De versie van het besturingssysteem van je Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Consolegegevens.
  4. De versie van het besturingssysteem staat op de tweede rij.

Opmerking Als je tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op je console nodig hebt, trek je tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op je controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij.

Systeemupdates 2014

Versie besturingssysteem: 6.2.11797.0 (xb_rel_1411.141124-1759) fre

Releasedatum

01-12-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Draadloos uitzenden

• Bijgewerkte vereisten voor draadloos uitzenden voor consoles in Europa.

Partychat

• Verbeteringen om partychat met 2 spelers te verbeteren.
  • Verbeteringen van de audiokwaliteit.

Versie besturingssysteem: 6.2.11785.0 (xb_rel_1411.141104-1838) fre

Releasedatum

07-11-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Aangepaste achtergronden

• Elke account op je Xbox One kan een aangepaste achtergrond hebben.
  • Kies een aangepaste kleur als thema of afbeelding van je achievement als je achtergrondafbeelding. Dit wordt dan weergegeven op elke Xbox One waarbij je je aanmeldt met je account.
  • Gebruik de Media Player-app om een willekeurige JPG- of PNG-afbeelding van een aangesloten USB-station of van een Home Media Server die DLNA ondersteunt te kiezen. Druk op de Menuknop terwijl je een afbeelding/foto op volledig scherm bekijkt en kies "Instellen als achtergrond". je aangepaste afbeelding wordt dan lokaal opgeslagen op die Xbox One-console.

Gamerprofiel

• Deel je locatie en biografie als onderdeel van je profiel.
  • Selecteer een set items in de showcase, die worden weergegeven wanneer andere spelers je profiel op een Xbox One-console bekijken.
  • Gebruik Xbox One SmartGlass of een Xbox One-console om maximaal zes gameclips of achievements toe te voegen voor afwisselende weergave.
  • Gebruik Xbox One SmartGlass om door het profiel van anderen te bladeren en hun items in de showcase te bekijken.

Tweet over je favoriete gameclips

• Deel je favoriete gameclips op Xbox One met je volgers op Twitter.

Updates van Live tv

• Live tv Trending
      • Gebruikers in de VS, Canada en het VK zien een nieuw tabblad "Trending" in OneGuide, met de top 20 van de meest bekeken tv-programma's, met de lijst gefilterd op de programma's die momenteel beschikbaar zijn voor je op basis van je OneGuide-instellingen.
      • De trending-lijst van Live tv op Xbox wordt elke minuut bijgewerkt, zodat je programma's die populair zijn bij andere kijkers makkelijk kunt ontdekken.
    • Twitter TV Trending
      • Gebruikers in de VS kunnen zien welke Live tv populair is op basis van het hoogste aantal tweets.
      • Het tabblad Trending in OneGuide wordt bijgewerkt om eerst populaire Live tv op Twitter en daarna populaire Live tv op Xbox weer te geven.
    • Tweets in MiniGuide
      • Gebruikers in de VS krijgen de tweets voor Live tv-programma's in realtime te zien en kunnen snel de #hashtag voor Twitter vinden om deel te nemen aan het gesprek.
    • Recent en Favorieten in MiniGuide
      • MiniGuide is bijgewerkt en omvat nu je favoriete tv-kanalen in een gecombineerd gedeelte voor Recent en Favorieten
      • MiniGuide kan nu worden ingeschakeld via je stem, zeg "Xbox Select - MiniGuide" terwijl je tv kijkt.
        Opmerking Spraakopdrachten voor Xbox One zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One om te zien of spraakopties beschikbaar zijn in je land of regio. Bekijk in het diagram op die pagina de functie Premium/Natuurlijke spraak (inclusief "Xbox AAN") om te zien of deze voor je land beschikbaar is.

Updates van Internet Explorer (IE)

• Vanaf de adresbalk in Internet Explorer kun je nu makkelijk snappen vanaf een weergave op volledig scherm en Internet Explorer in Snap-modus zetten.
    • Internet Explorer geeft een cijfer weer wanneer er iets nieuw is toegevoegd aan sites in de kijker.
    • Voor nieuw toegevoegde sites wordt er ook een badge weergegeven (afgebeeld door een asterisk (*) in de rechterbovenhoek) totdat je ze start of tot zeven dagen nadat de site werd toegevoegd aan de lijst met sites in de kijker.

Verbeteringen in Microsoft Store op Xbox One

• De Microsoft Store-pagina's op Xbox One zijn verbeterd, zodat je sneller kunt bladeren en content kunt vinden.
    • Navigatieknoppen zijn uiterst links geplaatst, zodat je ze sneller kunt vinden.
    • Snel uitbreidingen van games vinden, specifieke zoekopdrachten in de store uitvoeren en aanbevelingen zijn beter weergegeven.
    • Categorieën in de store zijn gestandaardiseerd, zodat je de belangrijkste items in elke zoekopdracht in een oogopslag kunt zien.

Nu opnieuw starten

• Zet je console correct uit en weer aan via de knop Nu opnieuw herstarten, te vinden in het gedeelte Instellingen van het dashboard. Selecteer Instellingen, Aan/uit en opstarten en de nieuwe knop Nu opnieuw starten om je Xbox One-console uit te zetten en opnieuw te starten als je je IP-adres moet vernieuwen of als je op support.xbox.com stappen volgt om problemen op te lossen.

SmartGlass-updates

• Met Game-activiteit van vrienden op SmartGlass krijgt je een lijst met je vrienden die een bepaalde game hebben gespeeld in de Xbox One SmartGlass-ervaring.
    • Gamers met een Xbox Live Gold-lidmaatschap kunnen in de "Gratis Games with Gold" en content met korting with Gold bladeren en het downloaden van de content naar je Xbox One-console starten vanaf je mobiele apparaat.
    • Er is een nieuw gedeelte voor Apps, om apps eenvoudiger te vinden en te downloaden naar je Xbox One.
    • Er is een nieuw filter Binnenkort voor games en uitbreidingen, zodat je makkelijker toekomstige Xbox One-releases kunt zien, gesorteerd op de verwachte releasedatum.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.11653.0 (xb_rel_1410.141009-1648) fre

Releasedatum

15-10-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Updates Snap

• Het Snap Center werd bijgewerkt voor snelle toegang tot:
    • Vrienden
    • Berichten
    • Game DVR
    • Klok
    • Batterij-indicator
  • Als je dubbeltikt op de Xbox-knop op je controller, wordt er een menu geopend waarin je een nieuwe app in Snap-modus kunt openen, de momenteel gesnapte app kunt sluiten of kunt wisselen tussen je game en je gesnapte app.
  • Twee apps werden geoptimaliseerd voor Snap-modus:
  • App Friends Snap - toegang tot je vriendenlijst zonder de game te verlaten. Je vriendenlijst snel controleren om te zien wie er op dit moment online is en acties uitvoeren zoals een bericht sturen, uitnodigen of deelnemen.
  • App Messages Snap - je kunt berichten openen, lezen en beantwoorden in Snap-modus, en berichten worden nu weergegeven in een gespreksweergave.

App Achievements

• Bijgewerkt om achievements die je ontgrendeld hebt te delen met bijschriften.
  • Bekijk een lijst met vrienden die specifieke achievements hebben ontgrendeld.
  • Bijgewerkte startpagina in Snap voor achievements, met achievements voor recent gespeelde games, wanneer een gebruiker niet actief een game speelt.

Gedeelte Vrienden

• Met de nieuwe hub Vrienden kun je in een oogopslag zien wat je vrienden zoal uitspoken.
    • Blijf up-to-date met de huidige activiteiten van je vrienden.
    • Bekijk de meest populaire games die je vrienden spelen.
    • Bekijk het klassement met gamerscores, om te zien wie zijn gamerscore de voorbije 30 dagen verbeterd heeft.

Nieuwe SmartGlass-functies

• Bekijk een lijst met je topgames in je profiel.
  • Bekijk een lijst met de meest populaire games van je vrienden in het gedeelte Vrienden van SmartGlass.
  • Functies voor universele afstandsbediening toegevoegd voor de 11 landen waar de OneGuide tv-gids beschikbaar is. Deze gebruikers kunnen hun mobiele apparaat gebruiken om hun Xbox, tv en/of kabel-/satellietbox te bedienen.

Update Media Player-app

• DLNA-streaming wordt nu ondersteund. Met deze update kun je op een eenvoudige manier muziek openen en afspelen, en slideshow's met foto's of films bekijken, die zijn opgeslagen op mediaservers thuis of apparaten die de DLNA-serverprotocols ondersteunen.
  • MKV-bestanden worden nu ondersteund.

MiniGuide live tv

• Voor markten waar OneGuide beschikbaar is, wordt er een nieuwe MiniGuide onder aan het scherm weergegeven, met informatie over de tv-content die momenteel wordt afgespeeld. U kunt:
    • Snel het kanaal wijzigen.
    • Bekijken wat er te zien is op andere kanalen.
    • Afstemmen op het vorige kanaal of andere recente kanalen.
      Gewoon terwijl je je huidige tv-programma bekijkt.
  • U kunt MiniGuide ook starten via spraakbesturing, zeg "Xbox Select - MiniGuide", of via de stick op je controller.
    Opmerking Spraakopdrachten voor Xbox One zijn niet overal beschikbaar. Zie Beschikbaarheid functies Xbox One om te zien of spraakopties beschikbaar zijn in je land of regio. Bekijk in het diagram op die pagina de functie Premium/Natuurlijke spraak (inclusief "Xbox AAN") om te zien of deze voor je land beschikbaar is.

OneGuide in 11 nieuwe landen

• Live tv-gids en planning is nu beschikbaar voor klanten op Xbox One en SmartGlass voor:
    • België
    • Chili
    • Colombia
    • Denemarken
    • Finland
    • Noorwegen
    • Portugal
    • Polen
    • Zweden
    • Zwitserland
    • Rusland

Internet tv-apps

• Apps met live tv-kanalen kunnen nu hun tv-gids in OneGuide plaatsen.
  • De eerste app die deze functie ondersteunt, is Zattoo, met een update van geplande content voor hun app. De Zattoo-app is beschikbaar in Duitsland, Zwitserland, Spanje en Denemarken.

Ervaring met initiële instelling van live tv

• Verbeterd door poging om de settopbox die is aangesloten op de HDMI-poort van de Xbox One van een gebruiker automatisch te detecteren.
  • Gebruikers kunnen "Ga naar tv bij opstarten" selecteren voor hun Xbox One-console.
  • Voor bestaande gebruikers verschijnt een eenmalig bericht bij het volgende gebruik, waarbij deze nieuwe mogelijkheid wordt benadrukt.

Bijgewerkte pagina apparaten en accessoires

• Ga naar Instellingen en selecteer Apparaten en accessoires voor toegang tot deze nieuwe pagina.
  • Selecteer een apparaat om te:
    • Zoeken - je kunt ook gemakkelijker een controller zoeken (of identificeren) door deze te laten trillen.
    • Toewijzen - om accessoires "toe te wijzen" aan specifieke gebruikers, zoals een headset toewijzen aan een specifieke gamer.
    • Update - je kunt de firmware van een afzonderlijk apparaat bijwerken.

Resetten van wachtwoord is nu nog beter geworden

• We maken het eenvoudiger en veiliger om je wachtwoord te resetten en beveiliging toe te voegen aan je accounts. Vanaf de 3e week van oktober, als je nog geen beveiligingsgegevens hebt ingesteld, vragen we je een alternatief e-mailadres of mobiele telefoonnummer op te geven die je kunt gebruiken als je je wachtwoord ooit zou moeten resetten.
  • U hoeft dit slechts één keer per account in te stellen en je hebt dit niet nodig telkens wanneer je je aanmeldt.
  • Om te voorkomen dat wij je dit vragen, kun je je beveiligingsgegevens nu reeds toevoegen op https://account.live.com/proofs/ of ga voor meer info naar

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.11511.0 (xb_rel_1409.140829-1829) fre

Releasedatum

02-09-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Live TV

• Verbeterde stabiliteit

Versie besturingssysteem: 6.2.11507.0 (xb_rel_1409.140826-2037) fre

Releasedatum

28-08-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Party's

• De Party-app is gereorganiseerd!
  • U kunt bekijken welke activiteiten iedereen in je party doet en duidelijker zien wie er met je game meedoet.
  • U kunt snel veelgebruikte acties uitvoeren, zoals dempen, meedoen of game-uitnodigingen sturen.
  • Party´s hebben voortaan een Partyleider. Deze persoon kan bepalen voor welke party uitnodigingen moeten worden verzonden en kan anderen uit de party verwijderen.

Mediaspeler

• Met een nieuwe app kunnen gebruikers mediabestanden afspelen van een aangesloten USB-apparaat.
  • Xbox One ondersteunt meer indelingen dan Xbox 360, inclusief ondersteuning voor tientallen nieuwe bestandsindelingen.

Opstarten naar tv

• Stel je console zo in dat deze vanuit stand-by direct op tv opstart.

SmartGlass-updates

• Plaats statusberichten uit de activiteitenfeed, voeg opmerkingen toe en deel items uit je activiteitenfeed en gameclips.
  • Er is een gepersonaliseerde activiteitenfeed aan je profiel toegevoegd.
  • Berichten zijn bijgewerkt en hebben een nieuwe opmaak, waardoor nu volledige gespreksweergave mogelijk is.
  • De mogelijkheid om gameclips direct vanuit de balk Nu afspelen op te nemen.
  • De pagina Nieuw is vernieuwd, en vermeldt de kenmerken van elke nieuwe release.

"Xbox aan" in nieuwe markten

• Ondersteuning toegevoegd voor extra markten, waar nu de Kinect-spraakopdracht "Xbox aan" kan worden gebruikt om de console in te schakelen. Nieuwe landen zijn onder meer:
    • Australië
    • Canada (Frans)
    • Italië
    • Spanje
    • Mexico

Game DVR verwijderen

• Gebruikers kunnen meerdere Game DVR-clips kiezen om vanuit de Upload-app te verwijderen.

Je avatar-gamerafbeelding opslaan

• Sla je avatar-gamerafbeeldingen op je OneDrive op.

Updates van instellingen

• Met de nieuwe optie in het menu Settings, Apparaten en accessoires, kunnen Xbox One-eigenaars hun controllers en accessoires beheren.
  • Direct aanmelden is nu beschikbaar in het gebied Aanmelden, veiligheid en wachtwoordcode.

Weergave bandbreedtegebruik

• Klanten kunnen zien hoeveel bandbreedte hun Xbox One gedurende een bepaald tijdvak verbruikt.
  • Dit is nuttig voor klanten die hun bandbreedteverbruik willen bijhouden in verband met maximumgebruik in sommige markten.
  • Deze nieuwe functie vind je in Netwerkinstellingen onder de kolom Probleemoplossing.

Uitbreiding van landen

• Essentiële updates die vereist zijn om de introductie van Xbox One in 29 nieuwe landen mogelijk te maken.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.11393.0 (xb_rel_1408.140808-1753) fre

Releasedatum

17-08-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Update van de activiteitenfeed

• De interface verandert in een langere lijst met een enkele kolom die je kunt verschuiven en die meer content bevat.
  • De mogelijkheid om berichten te plaatsen in je feed en om items in de feed te "liken" en er opmerkingen bij te plaatsen.
  • U kunt gameclips en andere items in de feed delen met vrienden, zichtbaar voor iedereen (bij je activiteitenfeed) of privé (als bijlage bij een bericht).
  • U krijgt een melding wanneer iemand je items leuk vindt, er opmerkingen bij plaatst of ze deelt.
  • Elke gebruiker krijgt een persoonlijke feed in zijn profiel, zodat je kunt zien welke specifieke vrienden iets in hun activiteitenfeed hebben geplaatst.
  • Met SmartGlass kun je zien wat je vrienden hebben gedeeld in hun activiteitenfeed en kun je specifieke posts "liken" (extra ondersteuning voor activiteitenfeeds is op komst in toekomstige updates van SmartGlass).

Mobiele aankoop

• Via Xbox SmartGlass of op Xbox.com kun je games en uitbreidingen met content op afstand kopen.
  • Als je eigen console is ingesteld op "Updates en aankopen automatisch downloaden", begint je console je aankoop te downloaden.

Melding batterij laag

• Er verschijnt een nieuwe melding wanneer de batterij van je controller bijna leeg is.

Meldingen uitschakelen tijdens video

• De mogelijkheid om elk type meldingen uit te schakelen, zodat ze niet verschijnen terwijl een video wordt afgespeeld.

3D Blu-ray inschakelen

• Via een update van de Blu-ray-speler-app wordt de functie 3D Blu-ray op Xbox One ingeschakeld.

Voor het laatst gezien in vriendenlijst

• Nu wordt in de vriendenlijst weergegeven hoe lang het geleden is dat een vriend online is geweest. Bijvoorbeeld "20 m geleden voor het laatst gezien: Forza Motorsport 5".

OneGuide

• Voor gebruikers die een probleem hebben met de lijst met kanalen van OneGuide, is er een nieuwe functie die kan worden gebruikt om dit probleem te melden. Ga naar Instellingen, Tv & OneGuide, Probleemoplossing en Meld een OneGuide-probleem.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.11274.0 (xb_rel_1407.140703-1704) fre

Releasedatum

07-07-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Snap-modus voor Achievements

• Een eenvoudigere manier om de actuele voortgang van je achievements bij te houden zonder dat je de game daarvoor hoeft te verlaten.
  • "Zoeken naar Hulp bij Achievement" voor alle Achievements waar je problemen mee hebt. Zo wordt Internet Explorer gestart en krijgt je relevante tips en strategieën op basis van de Achievement waaraan je werkt.
Dubbeltikken om te Snappen
  • Dubbeltik op de Xbox-knop op je controller om Snap Center te openen, waar je Achievements of elke andere app die kan worden gesnapt kunt starten, zonder dat je daarvoor je huidige ervaring hoeft te verlaten.
  • Als je al een app gesnapt hebt, kun je dubbeltikken om snel tussen je game en de gesnapte app te wisselen.
Gesproken taal kiezen
  • Eigenaars van een Xbox One kunnen nu hun favoriete Gesproken taal kiezen in de instellingen, voor betere compatibiliteit met spraakbediening. Dit gebeurt naast de keuze van het Land, wat wordt gebruikt voor toegang tot de Microsoft Store. Zo kan iemand met een Australisch accent die in de Verenigde Staten woont, bijvoorbeeld Engels (Australië) kiezen voor spraakbediening, terwijl de Verenigde Staten geselecteerd is als Land.
Toekomstige digitale bundels en discs met compilaties
  • Toevoeging van functies voor uitgevers van content om in de toekomst aanbiedingen met digitale bundels en discs met compilaties te maken.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.11064.0 (xb_rel_1406.140601-2110) fre

Releasedatum

03-06-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Externe opslag wordt nu ondersteund

• Ondersteunt tot twee externe harddisks tegelijk. Harddisks moeten:
    • USB 3.0 en
    • 256 GB of groter zijn.
  • Games en content installeren, downloaden of overzetten op een draagbare harddisk om ze makkelijk te verplaatsen tussen consoles.
  • Mogelijkheid om content te beheren tussen interne en externe opslag.

Update voor vrienden - Toevoeging van echte naam delen

• U kunt nu je echte naam delen met:
    • Al je vrienden
    • Een deel van je vrienden, die je kiest om je echte naam mee te delen
    • Vrienden van vrienden
    • Of met niemand als je je ware identiteit geheim wilt houden.

Gedeelte Xbox Live Gold-lidmaatschap

• Een nieuwe hub waar je toegang krijgt tot nieuwe content, die alleen beschikbaar is voor Gold-leden, zoals:
    • Games with Gold
    • Deals met Gold
    • Speciale aankondigingen voor Xbox Live Gold-leden.

Automatisch aanmelden bij account

• Een account per console bepalen om automatisch bij aan te melden bij het opstarten.

Bijgewerkte rotatie store

• De rotatie in de store werd aangepast, zodat je makkelijker de gewenste content kunt vinden.

Updates voor tv en OneGuide

• Bijgewerkte database voor IR-bediening en besturing zodat de Xbox One meer apparaten kan besturen.
  • Instellingen voor tv en OneGuide bijgewerkt, om beter energiebeheer en betere besturing voor apparaten te bieden.
  • Uitgebreide Premium TV voor nieuwe markten:
    • Canada
    • Verenigd Koninkrijk
    • Frankrijk
    • Duitsland
    • Spanje
    • Italië

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.10951.0 (xb_rel_1405.140514-2300) fre

Releasedatum

16-05-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Soundmixer voor apps met Snap en volumeregeling wanneer Kinect met chatten wordt gebruikt

• Selecteer Beeld en geluid onder Instellingen. We hebben twee nieuwe functies toegevoegd om je audio-opties te regelen.
  • Met de nieuwe soundmixer kun je het volume van twee apps regelen wanneer je Snap gebruikt, zodat je kunt beslissen welke app luider wordt weergegeven.
  • Met de nieuwe chatmixer kun je het volume regelen wanneer je Kinect voor chatten gebruikt.

Mogelijkheid om spraakherkenning te helpen verbeteren

• U kunt ervoor kiezen eraan mee te werken om spraakgegevens te verzamelen, zodat je ons kunt helpen bij onze inspanningen om stem en spraak voor Kinect nog beter te maken.
  • Selecteer Privacy en onlineveiligheid onder Instellingen. Ga naar de kolom Privacy, selecteer Aangepast, ga naar rechts tot je Spraakgegevens delen ziet en stel dit in op Toestaan.

De volgende systeemupdate uitvoeren wanneer je dat wilt

• Wanneer er een systeemupdate beschikbaar is, wordt de optie beschikbaar om je console nu bij te werken.
  • Ga naar Instellingen en selecteer Systeem. Als er een update beschikbaar is, kun je de knop Systeemupdate selecteren.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.10812.0 (xb_rel_1404.140411-1830) fre

Releasedatum

14-04-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Verbeteringen systeemupdate

• De mogelijkheid om de console opnieuw op te starten en de systeemupdate uit te voeren in de Stand-by-voedingsmodus.
  • Gebruikers kunnen makkelijk zien welke games en apps worden bijgewerkt of onlangs zijn bijgewerkt.
  • Toekomstige updates op verzoek uitvoeren wanneer er een update beschikbaar is, zonder te moeten wachten totdat de console dit doet vanaf de Stand-by-voedingsmodus. Functies beschikbaar onder Systeeminstellingen.

Opgeslagen games en apps en updates

• Op de voortgangsbalk voor opgeslagen games zie je de status van je opgeslagen games.
  • U kunnen makkelijk zien welke games en apps worden bijgewerkt of onlangs zijn bijgewerkt.

Verbeteringen voor vrienden

• Er worden meldingen toegevoegd om te zien wanneer favorieten en vrienden zich aanmelden bij Xbox Live.
  • Vrienden in multiplayergames worden geïdentificeerd in de vriendenlijst.

Ondersteuning voor 50 Hz Blu-ray-video-uitgang voor content die werd opgenomen bij 50 Hz

• Hiermee worden problemen met afspelen opgelost die sommige Xbox Live-leden in Europa hebben.

Verbeteringen aan spraak en beweging in Kinect

• We blijven de kwaliteit en betrouwbaarheid van Xbox One-opdrachten verbeteren.

Verbeterde videokwaliteit Game DVR

• Via verbeteringen van algoritmes voor compressie.

Updates van Xbox One-apparaatbeheer

• Verbetert de mogelijkheid om tv-toestellen, settopboxes en ontvangers te regelen waarmee onze klanten problemen hebben gemeld.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.10698.0 (xb_rel_1403.140301-2200) fre

Releasedatum

04-03-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

Verbeterde multiplayer en partychat

• Partychat over verschillende tegels.
  • Partychat standaard aan.
  • Uitnodigingen voor multiplayergames vereenvoudigd.
  • Deelnemen aan multiplayergames vereenvoudigd.
  • Mogelijkheid om te zien wat mensen in je party doen.

Verbeterde vriendenlijst en profiel

• Verbeterd gebruik van de vriendenlijst en snellere toegang.
  • Mogelijkheid om de mensen te zien waarmee je onlangs games hebt gespeeld.
  • Zien wanneer vrienden uitzenden, inclusief miniaturen van live-uitzendingen in de activiteitenfeed.
  • Sneller naar het profiel van een vriend gaan via suggesties voor typeahead.
  • Contextuele menu-acties voor apps op vriendenlijst en items in activiteitenfeed.
  • Meer multiplayeracties (deelnemen en uitnodigen) op gebruikersprofielen ingeschakeld.
  • 54 nieuwe gamerafbeeldingen voor winnaars van wedstrijden.

Ondersteuning voor streaming van live-tv aangepast

• Uitzending van games op TwitchTV via Xbox Live.
  • Spraakondersteuning om een uitzending te starten en te beëindigen.

Meer sociaal thuis

• Favoriete vrienden zien die op dit moment online zijn.
  • Vrienden zien die games uitzenden.

Diverse verbeteringen aan de shell

• Gameclips in Snap-modus bekijken.
  • Gebruikersinstellingen beveiligen met wachtwoordcode.

Browserverbeteringen

• Bing en Google Maps besturen met gebaren en controller.
  • Snel zoeken wanneer je een term op een pagina markeert.
  • Wanneer je zoekt via Bing op de console, is er een directe koppeling naar Internet Explorer om aanvullende resultaten op het web te zien.

Nieuwe apparaten - updates van stuurprogramma en firmware

• Firmware-update voor de Xbox One-controller ter ondersteuning van de Xbox One-stereoheadsetadapter.
  • Ondersteuning voor Xbox-headsets en hoofdtelefoons van andere leveranciers.
  • Updates van stuurprogramma voor de Xbox One media-afstandsbediening.

Verbeteringen aan SmartGlass

• Pushmeldingen naar je apparaat voor Xbox Live-berichten.
  • Snel zien wat een vriend doet, inclusief huidige en recente activiteit.
  • Verbeterde weergave van de gamevoortgang van uzelf en vrienden en clips.
  • Mogelijkheid om snappen te sluiten vanuit SmartGlass.

Live TV

• Oplossing 50 Hz – gebruikers kunnen de Live TV-app instellen voor weergave aan 50 Hz voor volledige of opvulmodus.
  • Aanpassingen volume omhoog/omlaag - gebruiker kan het aantal stappen in volumeverandering aanpassen voor de opdrachten "volume omhoog" en "volume omlaag".
  • IR-blasting van vermogen en volume naar tv-toestellen en AVR's in alle regio's.
  • Kaarten om AVR in te stellen, inclusief het modelnummer voor de meeste geluidssystemen of AVR's wanneer een tv-toestel wordt ingesteld.

Verbeterde ondersteuning voor audio-uitgang

• SPDIF (optisch uit) ondersteunt nu 5.1 Dolby Digital, geschikt voor apparaten zoals geluidssystemen met alleen optisch in, zodat 5.1 Dolby Digital van de console kan worden ontvangen via een optische kabel.
  • HDMI-uitgang ondersteunt nu stereo niet-gecomprimeerd, 5.1 niet-gecomprimeerd, 7.1 niet-gecomprimeerd, 5.1 Dolby Digital en 5.1 DTS (5.1 Dolby Digital, nieuw voor maart).

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.10542 (xb_rel_1402.140213-0115) fre

Releasedatum

14-02-2014

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Update van Mijn game en apps, sorteren van lijsten met games en apps is nu mogelijk en er zijn aparte wachtrijlijsten voor games, apps en installaties
  • Mogelijkheid om opgeslagen gegevens van games en apps te verwijderen.
  • Verbeterd beheer van installatie en DLC.
  • Batterij-indicator voor de controller toegevoegd.
  • Verbeterde UI voor toegang tot vrienden, achievements, berichten en partychat.
  • Game DVR-app in te voegen in de Xbox OneGuide als een app-kanaal.
  • Update van de voortgangsindicatoren voor opstarten voor systeemupdate.
  • Verbeterde consistentie van UX voor voortgang van update en installatie.
  • Aparte wachtrijlijsten voor games, apps en installaties.
  • Ondersteuning voor USB-toetsenbord toegevoegd.

Stabiliteit en prestatie-update

• Verbeterde NAT-detectie.
  • Verbeteringen van de Network Troubleshooter.
  • Verbeteringen van de kwaliteit van Blu-ray.
  • Aanzienlijke verbeteringen van prestaties en stabiliteit.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Overige systeemupdates

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Versies en systeemupdates 2014 besturingssysteem Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?