Versies en systeemupdates 2015 besturingssysteem Xbox One

Uw console wordt niet bijgewerkt Zie de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate als u problemen hebt om een systeemupdate te installeren op uw console.

In de onderstaande lijst staat het versienummer van het meest recente besturingssysteem voor Xbox One en staan de functies die werden toegevoegd of aangepast op basis van de systeemupdates in 2015.

De versie van het besturingssysteem van je Xbox One-console vinden:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Systeem.
  5. Selecteer Consolegegevens en updates.
  6. De Versie besturingssysteem staat rechts op de derde rij.

Opmerking Als u tijdens een systeemupdate de versie van het besturingssysteem op uw console nodig hebt, trekt u tegelijk aan de linker- en rechter-trigger en de linker- en rechter-bumper op uw controller. De versie van het besturingssysteem staat als Build op de tweede rij.

Systeemupdates 2015

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Releasedatum

12/09/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor de browser Microsoft Edge
  • Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Releasedatum

11/23/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

• Oplossingen voor kleine bugs en verbeteringen
  • Oplossing voor klanten die het protocol Discovery and Launch (DIAL) gebruiken
  • Verbeteringen aan algemene spraakherkenning

Versie besturingssysteem: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Releasedatum

11/12/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

De Nieuwe Xbox One-beleving - de snelste en meest sociale Xbox-beleving ooit, inclusief de mogelijkheid om Xbox 360-games op Xbox One te spelen.

• Achterwaartse compatibiliteit Xbox One
    • Speel een steeds groter aantal Xbox 360-games, zowel digitaal als op disc, op Xbox One, met functies van de volgende generatie zoals schermopnames, uitzending en Game DVR. Open uw opgeslagen bestanden, game-uitbreidingen en achievements.
    • Xbox Live Gold-leden kunnen multiplayer-games spelen met vrienden, ongeacht op welke console ze spelen.
  • Snellere, meer sociale Xbox One-beleving
    • Met de integratie van Windows 10 in de Nieuwe Xbox One-beleving hebt u toegang tot tal van populaire gamefuncties, tot 50% sneller dan voorheen.
    • Start meteen een party, kijk wat uw vrienden spelen en krijg updates over uw recent gespeelde games vanaf Home zonder wachttijd.
  • Nieuwe delen Guide en Community
    • Guide: Snel toegang tot essentiële informatie met één druk op de knop om de nieuwe guide op te roepen. Bekijk uw vriendenlijst, start snel een party, ga naar instellingen, bekijk systeemmeldingen, bekijk uw berichten en nog veel meer met de guide, zonder dat u daarvoor uw game hoeft te verlaten.
    • Community: In het nieuwe deel Community kunt u zien wat trending is op Xbox Live en communiceren met de Xbox Live-community door uw favoriete content leuk te vinden, er opmerkingen over te geven en te delen. Snel toegang tot de recentste updates van vrienden en gameontwikkelaars via de activiteitenfeed in Community.
  • Aangepaste delen Home, OneGuide en Store
    • Home: Deel uw schermopnames en gameclips makkelijker met de Xbox Live-community en bekijk of uw vrienden dezelfde games spelen vanaf Home. Scrol omhoog en omlaag om naar uw verzameling games en apps te gaan.
    • OneGuide: Bekijk wat er trending is op live-tv in de Xbox Live-community in OneGuide. Blader naar live tv-overzichten met picture-in-picture, zodat u niets mist van wat er gebeurt in uw programma. Met app-kanalen vindt u snel iets om te kijken in uw favoriete video-apps - allemaal op één locatie.
    • Store: De Store kan worden uitgeklapt in vier eenvoudig te verkennen delen: Games, Films en tv, Apps en Muziek. Met de nieuwe verticale galerie ziet u meer in één oogopslag. Blader door intuïtieve categorieën zoals Aanbevolen keuzes van het personeel, nieuwe games, meest afgespeeld, hoogst beoordeeld, binnenkort verkrijgbaar en aanbevelingen om nieuwe games en andere content te ontdekken.
  • Verbeterde Gamehubs
    • Met één muisklik krijgt u toegang tot Gamehubs, direct vanaf Home, waar u de recentste game die u hebt gespeeld kunt bekijken of starten, of ga naar de Microsoft Store voor informatie over andere games of kijk wat uw vrienden nu spelen op Xbox Live. U hebt ook toegang tot nieuws en updates direct van de community en ontwikkelaars, en bovendien kunt u gamerscores, achievements en andere gamestatistieken vergelijken met uw vrienden.
  • Ga voor meer informatie naar de Nieuwe Xbox One-beleving.

Versie besturingssysteem: 6.2.13329.0 (xb_rel_1508.150825-1633) fre

Releasedatum

9/9/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Stabiliteit en prestatie-update

De update biedt een aantal kleine oplossingen voor een probleem met audio in games.

Versie besturingssysteem: 6.2.13326.0 (xb_rel_1508.150810-2029) fre

Releasedatum

8/13/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Het Xbox-team werkt hard aan het uitbouwen en scherpstellen van de Nieuwe Xbox One-gebruikerservaring die in het najaar aan de previewcommunity zal worden voorgesteld. Deze update helpt ons uw console voor te bereiden op de nieuwe beleving.

Versie besturingssysteem: 6.2.13194.0 (xb_rel_1507.150702-2154) fre

Releasedatum

7/7/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Deze release biedt updates voor streamen van games en achterwaartse compatibiliteit van Xbox One, functies die momenteel beschikbaar zijn voor onze previewcommunity van Xbox One. Het Xbox-team werkt hard aan het uitbouwen en scherpstellen van de Nieuwe Xbox One-gebruikerservaring die in het najaar aan de previewcommunity zal worden voorgesteld.

Versie besturingssysteem: 6.2.12998.0 (xb_rel_1506.150601-2200) fre

Releasedatum

6/5/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Updates van Multiplayer en Partychat

• Oplossing voor problemen met multiplayer bij enkele titels.
    • Kleine updates uitgevoerd aan de Party-app, zodat het team de problemen die door de community worden gemeld, beter kan begrijpen.

Update Gamebundels

• Probleem opgelost waarbij bepaalde soorten gebundelde games op disc niet goed werden geïnstalleerd.

Ondersteuning voor 10-bit HD HEVC (High Efficiency Video Coding) toegevoegd

• Met 10-bit HD HEVC kunnen apps met videostreaming, zoals Netflix, een lagere bandbreedte gebruiken om videostreams in HD-kwaliteit te leveren. 10-bit Ultra kleur verhoogt de nauwkeurigheid van kleuren in video's van 8-bit naar 10-bit - met 8-bit krijgt u 16 miljoen kleuren, maar met 10-bit Ultra nauwkeurige kleuren krijgt u 1 miljard levensechte kleuren om uw video's levendiger te maken.

Versie besturingssysteem: 6.2.12825.0 (xb_rel_1505.150507-2219) fre

Releasedatum

5/11/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Spraakberichten

• Alle klanten kunnen nu spraakberichten sturen en ontvangen vanaf de berichten-app op Xbox One.
    • Spraakberichten opstellen en afspelen in de berichten-app in het snapscherm op Xbox One. Snelle toegang tot de berichten-app door te dubbeltikken op de Xbox-knop en Berichten te selecteren. Selecteer de persoon met wie u wilt chatten en selecteer het Microfoon-pictogram om het menu voor spraakberichten te openen.
    • Spraakberichten kunnen worden uitgewisseld tussen Xbox One- en Xbox 360-consoles.

Aan-/uitzetten vanaf Xbox One SmartGlass

• De versies van de Xbox One SmartGlass-apps voor Windows, Windows Phone, iOS en Android worden bijgewerkt, zodat u uw Xbox One aan en uit kunt zetten wanneer uw apparaten op hetzelfde thuisnetwerk zitten als uw console.

Specifieke servers voor partychat

• Xbox introduceert specifieke servers voor partychat om problemen op te lossen met NAT-overdracht waardoor sommige personen partychat niet konden gebruiken.
    • Het partychatsysteem bewaakt de NAT-types van gebruikers in de party. Als er conflicten zijn door strikte of gemiddelde NAT-types, verplaatst het systeem de hostingservices automatisch naar de Xbox-cloud in een poging om conflicten tussen NAT-types op te lossen. Ga voor informatie over NAT-types naar Netwerkinstellingen op Xbox One.

Voedingsmodus te selecteren door gebruiker

• De initiële instelling van Xbox One wereldwijd is bijgewerkt, zodat gebruikers hun favoriete voedingsmodus kunnen selecteren.
      • Stand-by-modus verbruikt wat meer energie maar de console wordt sneller opgestart, de spraakopdracht "Xbox aan" kan worden gebruikt en updates van het systeem, games en apps worden op de achtergrond ontvangen.
      • Energiespaarstand verbruikt minder energie doordat de console helemaal wordt uitgeschakeld, zodat u op de Xbox-knop op uw console moet drukken om uw Xbox One op te starten. Dit zorgt voor trager opstarten en uw ervaring wordt onderbroken voor updates van het systeem, games en apps.

Versie besturingssysteem: 6.2.12710.0 (xb_rel_1504.150329-2200) fre

Releasedatum

4/6/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Verbeteringen Partychat

• De Party-app helpt u uw microfoon in te schakelen en laat zien wanneer privacyinstellingen of netwerkproblemen de communicatie met specifieke leden van een party blokkeren.

Update links Gamehub

• U kunt makkelijker content van de gamehub ontdekken in items in uw activiteitenfeed. U krijgt items in uw activiteitenfeed te zien wanneer uw vrienden een game volgen en u kunt u teruggaan naar de hub van een game vanaf posts in de activiteitenfeed over de game, inclusief items in de feed over achievements, gameclips en schermopnamen van de game.
    • We hebben een link toegevoegd naar gamehubs vanaf de pagina van de game in de Achievements-app.

Update Achievement-meldingen

• U ziet nu de beschrijving van een achievement in de melding, zodat u weet wat u hebt gedaan om deze achievement te verdienen, zonder dat u de Achievements-app hoeft te openen.
    • Meldingen over achievements worden nu langer weergegeven
    • Er zijn ook verbeterde prestaties waardoor de Achievements-app sneller kan worden geladen vanaf een melding.

Gedeelte Wat is er op

• Het gedeelte Wat is er op is nu beschikbaar voor Xbox One-gebruikers in de VS, Canada en het VK.
    • Hier vindt u links naar populaire video's, games, films, tv-programma's, game-uitzendingen en clips, samen met Trending TV als u OneGuide hebt ingesteld voor uw Xbox One-console.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.12521.0 (xb_rel_1503.150305-1449) fre

Releasedatum

3/9/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Schermopnamen

• Wanneer u een game speelt, kunt u nu schermopnamen maken op uw Xbox One-console, door gewoon te dubbeltikken op de Xbox-knop op uw controller om een schermopname te maken en op Y te drukken om de schermopname op te slaan. U kunt ook "Xbox, take a screenshot" zeggen om een schermopname te maken en op te slaan.

De Upload-app is bijgewerkt, zodat u het volgende kunt doen:

• Niet alleen uw gameclips maar ook uw schermopnamen beheren.
      • Een schermopname gebruiken als uw achtergrond, door de schermopname op volledig scherm te bekijken en daarna op de Menu-knop te drukken en Als achtergrond instellen te kiezen.
      • Schermopnamen delen met uw activiteitenfeed, bijvoegen bij berichten, schermopnamen toevoegen aan uw showcase, delen op Twitter en op uw OneDrive plaatsen.
      Bovendien zijn uw schermopnamen zichtbaar in uw profiel, net als uw gameclips in een gedeelte voor nieuwe Gameclips en Schermopnamen.

Suggesties voor vrienden

• Met de functie suggesties voor vrienden helpt het gedeelte Vrienden op het Home-scherm en uw vriendenlijst om vrienden te zoeken en toe te voegen. Suggesties voor vrienden omvatten mensen die u misschien kent. Als u meer vrienden toevoegt om mee te gamen, en ook belangrijke uitzenders in de community en makers van clips, kunt u meer geweldige content in uw activiteitenfeed krijgen. We voegen ook een nieuwe pagina met suggesties voor vrienden toe aan het gedeelte Vrienden.

Uw naam delen

• Er zijn nu twee nieuwe manieren om uw echte naam te delen: met al uw vrienden of met iedereen in de Xbox Live-community. U kunt uw echte naam blijven delen met uw beste vrienden, of met niemand, als u dat verkiest. Gamertags blijven nog steeds de belangrijkste manier om uzelf te identificeren op Xbox Live, maar als u uw echte naam deelt, kunnen mensen die uw gamertag misschien niet kennen, u wellicht beter herkennen. De nieuwe opties om uw naam te delen zijn te vinden onder Vrienden, vervolgens Mijn profiel en daarna Instellingen voor delen van naam.

Verbeteringen Partychat

• Er werden 3 nieuwe pictogrammen toegevoegd aan Partychat, zodat elke gebruiker zijn/haar microfoonstatus kan zien.
        • Het Kinect-pictogram betekent dat de Kinect als microfoon wordt gebruikt.
        • Het pictogram van een hoofdtelefoon betekent dat de hoofdtelefoon als microfoon wordt gebruikt.
        • Het 3e pictogram betekent dat er geen werkende microfoon is op dit moment. U bent dus verbonden met de Party, maar niemand kan u horen.

Tegeltransparantie

• We hebben een instelling toegevoegd waarmee u de mate van transparantie voor uw achtergrondafbeeldingen kunt wijzigen. Ga naar Instellingen, vervolgens Mijn Xbox en daarna Tegeltransparantie.

Instellingen voor privacy en onlineveiligheid

• We hebben een nieuwe instelling toegevoegd om gegevens van zoekopdrachten via spraak te delen, zodat spraakgegevens kunnen worden verzameld en geanalyseerd wanneer u Xbox - Bing gebruikt om te zoeken. Ga naar Instellingen en selecteer Privacy en onlineveiligheid en vervolgens Gegevens van spraakzoekopdrachten delen om de instelling te wijzigen.

Spam melden

• In de Berichten-app is een optie toegevoegd om Xbox te melden wanneer u spam ontvangt. U kunt nu een specifiek bericht selecteren, op de A-knop drukken en Report selecteren, vervolgens Spam om een specifiek bericht als spam te melden.

Live tv in Australië en OneGuide

• Ondersteuning voor OneGuide is nu beschikbaar voor alle gebruikers in Australië voor gratis tv-uitzendingen. Bovendien zal de OneGuide-app automatisch vastgemaakt zijn voor gebruikers in Australië na de installatie van de verplichte systeemupdate in maart.

Xbox One digitale tv-tuner in Australië

• Xbox One-eigenaars in Australië kunnen de Xbox digitale tv-tuner, die beschikbaar zal zijn vanaf 25 maart 2015, in voorverkoop kopen in de online Microsoft Store.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Versie besturingssysteem: 6.2.12130.0 (xb_rel_1502.150209-1738) fre

Releasedatum

2/13/2015

Stabiliteit en prestatie-update

• Deze aanvullende update lost enkele kleine problemen op die sommige gebruikers hebben ervaren, waaronder problemen met afspelen van video's met sommige mediatoepassingen.

Versie besturingssysteem: 6.2.12128.0 (xb_rel_1502.150202-2200) fre

Releasedatum

2/5/2015

Nieuwe of bijgewerkte functies

Controllerverbeteringen

• Snel verbinding maken - Voorheen duurde het zo'n vier tot vijf seconden om met de controller verbinding te maken met de Xbox One wanneer een controller werd aangezet. Nu duurt dit nog maar zo'n twee seconden.
      • Verbeterde stabiliteit - De update biedt ook een aantal oplossingen voor enkele problemen waarbij de controller werd losgekoppeld, wat werd gemeld door Xbox One-gebruikers.
        Opmerking Om de update te downloaden, sluit u een controller aan op uw Xbox One via een USB-kabel. Houd eventuele hoofdtelefoons verbonden met de controller. Maak verbinding met Xbox Live. Druk op de Menuknop. Ga naar Instellingen > Apparaten en toebehoren en selecteer de controller. Als er meerdere controllers zijn bevestigd, kunt u Buzz selecteren, dan begint de geselecteerde controller te trillen. Selecteer dan Update om de nieuwe firmware te downloaden naar de controller die is aangesloten via de USB-kabel. Op het scherm verschijnt dan het voortgangsscherm "Controller updaten...". Wanneer u het scherm "Controller geüpdatet" ziet, drukt u op B om terug te gaan naar de hoofdpagina Apparaten en accessoires. Selecteer de controller opnieuw. De firmwareversie moet nu 1.2.2236.0 zijn.

Gamehubs

• Hier kunt u terecht voor interessante content, tips en tricks voor uw favoriete titels. Elke Xbox One-game heeft een gamehub, waar u kunt zien welke vrienden de game spelen, wedstrijden kunt houden met uw vrienden in klassementen van games, de coolste gameclips en game-uitzendingen kunt bekijken, en de grootste uitzenders en makers van clips van games kunt volgen.
        Opmerking Om de gamehub te krijgen voor uw favoriete game, zoekt u een game in uw pins, lijst met recent gespeelde games of Mijn games en apps, druk daarna op de Menu-knop en selecteer Gamehub tonen. U kunt een game ook zoeken in de Microsoft Store op Xbox One en op de gamehub klikken vanaf de pagina van de game in de Microsoft Store.

Updates van Partychat

• Status chatverbinding - Er zijn nieuwe pictogrammen toegevoegd, waarmee u de huidige status van een chatverbinding in uw party kunt zien. Het pictogram van een Klok betekent dat er verbinding wordt gemaakt. Het pictogram van een Squawker Ring duidt aan dat de verbinding is gemaakt en toont actief wie er aan het woord is. Het pictogram X betekent dat netwerkbeperkingen (zoals een Strikte NAT) voorkomen dat de chatverbinding tot stand kan worden gebracht voor specifieke gebruikers.
      • Verbeterde verbinding tussen meerdere gebruikers met Strikte of Gemiddelde NAT's - We hebben ook verbeteringen aangebracht aan partychat in situaties waarbij meerdere deelnemers achter gemiddelde of strikte NAT's zitten met hun gateways/routers thuis.
      • Uitnodigingen voor game en party - Verbeteringen gemaakt aan uitnodigingen voor game en party, om u te helpen sneller te weten wie u uitnodigt en waarvoor, zonder dat u hoeft te wachten tot de tekst op de meldingen voor uitnodigingen voor games en party's verschijnt.
      • Verbeterde prestaties - Minder tijd nodig voor verbinding tussen twee personen (P2P) voor partychat, en gestroomlijnde logica voor opnieuw proberen om partychatsessies in te stellen.

Aangepaste achtergronden en transparante tegels

• We hebben tegels op het Home-scherm transparant gemaakt, zodat uw achtergrondafbeeldingen beter zichtbaar zijn.
        Opmerking Om een aangepaste achtergrond in te stellen, gaat u naar Instellingen > Mijn Xbox > Mijn achtergrond. Sommige items kunnen niet transparant worden gemaakt omwille van gebruiksrechten/beperkingen voor bepaalde afbeeldingen.

Tv-updates

• OneGuide voor Nederland - Ondersteuning voor OneGuide wordt toegevoegd voor Xbox Live-leden in Nederland.
      • Tv-trending in OneGuide - Wanneer u door de tv-gids van OneGuide gaat, kunt u zien welke programma's populair zijn, met een vermelding en pictogram "Trending op Xbox" of "Trending op Twitter" met informatie over elk programma. Op dit moment is Xbox tv-trending beschikbaar voor alle gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada, en is trending op Twitter beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.
      • Live tv-trending (nieuwe landen) - In Frankrijk, Duitsland, Brazilië en Mexico kunnen gebruikers nu trendinggegevens over live tv in de Xbox OneGuide zien.
      • Verbeterde bediening van tv's, settopboxes en audio/video-ontvangers - Xbox One werkt nu nog beter met meer apparaten. Er zijn updates toegevoegd aan de database voor IR-blasting voor nieuwe modellen en problemen die werden gemeld door onze community van fans werden opgelost.
      • "Trick play" met Xbox One Digitale tv-tuner - Gebruikers met de Xbox One Digitale tv-tuner in ondersteunde landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje) kunnen nu videoframes zien wanneer ze gepauzeerde tv op Xbox One-consoles vooruit- of terugspoelen.
      • Live tv-streaming op Windows Phone en Android - Live tv-streaming op Windows Phone en Android-apparaten voor eigenaars van een Xbox One Digitale tv-tuner werd toegevoegd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Aanvullende gegevens

Xbox Wire

Overige systeemupdates