Informatie over systeemupdates op Xbox One

Onderdeel van de totaalervaring Aan de slag met Xbox One.

Overzicht

De Xbox One-console heeft software die kan worden bijgewerkt. Deze software omvat zowel het besturingssysteem als tal van systeem-, game- en media-apps voor de Xbox One. Tijdens een systeemupdate wordt de software op uw console bijgewerkt via een proces van downloaden en installeren. Soms wordt de firmware van het systeem bijgewerkt met updates, maar dit is niet gebruikelijk voor de meeste updates.

Systeemupdates helpen u een betere ervaring te bieden door nieuwe functies toe te voegen en bestaande functies te verbeteren. De updates worden direct van de Xbox Live-server naar uw Xbox One gedownload en vervolgens geïnstalleerd.

U krijgt zijn twee soorten systeemupdates te zien: beschikbare systeemupdates en verplichte systeemupdates.

Op deze pagina

Beschikbare systeemupdates

Wanneer de console is ingesteld om automatisch updates te ontvangen, wordt elke nacht gecontroleerd of er updates beschikbaar zijn. Standaard worden deze updates gedownload en geïnstalleerd wanneer de console niet wordt gebruikt. Dit beperkt de gevolgen van deze updates voor uw Xbox One-ervaring en zolang ze niet verplicht zijn, zorgen ze er niet voor dat u geen verbinding kunt maken met Xbox Live. Uw console instellen voor het automatisch ontvangen van updates:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Updates en downloads.
  3. Selecteer onder Updates de optie Mijn console up-to-date houden.

Beschikbare updates worden nu gedownload en geïnstalleerd tijdens de daluren wanneer uw console niet wordt gebruikt.

Verplichte systeemupdates

In principe ziet u alleen dit soort update als de console enige tijd losgekoppeld is geweest van Xbox Live. De meeste updates beginnen als beschikbare systeemupdates, maar als u een beschikbare update niet uitvoert, wordt u gedwongen dat te doen wanneer de update verplicht wordt.

Als een update verplicht wordt, ontvangt u een melding dat er een systeemupdate beschikbaar is. Vanaf dit scherm hebt u slechts een paar opties:

• Update starten
  • Xbox uitzetten
  • Draadloze verbinding verbreken (Deze optie is alleen beschikbaar als u draadloos verbinding maakt.)

U krijgt dit scherm te zien omdat u de recentste verplichte update moet downloaden en installeren om verbinding te maken met Xbox Live.

Als u een bekabelde internetverbinding gebruikt en de systeemupdate niet wilt uitvoeren, kunt u Xbox uitzetten selecteren. Wanneer de console is uitgeschakeld, koppelt u uw netwerkkabel los en zet u uw console weer aan om de console verder offline te gebruiken.

Als u een draadloze internetverbinding gebruikt, krijgt u ook de optie Draadloze verbinding verbreken te zien, waarmee de update wordt geannuleerd. Voor deze optie hoeft de console niet opnieuw te worden opgestart.

Veelgestelde vragen

Wat kost de update?

Niets. De update van Microsoft is gratis, maar uw ISP kan wel kosten in rekening brengen voor dataverkeer, afhankelijk van uw serviceovereenkomst.

Hoe weet ik of mijn consolesoftware is bijgewerkt?

Als uw console is verbonden met Xbox Live, zou u de meest recente software moeten hebben. Zie Versies en systeemupdates besturingssysteem Xbox One als u het versienummer van het meest recente besturingssysteem wilt bekijken of wilt zien welke functies werden toegevoegd of aangepast bij deze systeemupdate.

Moet ik de update installeren?

Nee. Als u echter wilt gamen of communiceren op Xbox Live, hebt u wel de meest recente consolesoftware nodig. De update is mogelijk ook vereist voor het spelen van nieuwe en Kinect-games.

Kan ik mijn console dwingen een update uit te voeren voordat de update verplicht wordt?

Ja. Wanneer een update is ingesteld als beschikbaar, kunt u uw console dwingen de update onmiddellijk te starten. Er zijn twee manieren om dat te doen, afhankelijk van het feit of uw console online of offline is.

• Online consoles: Volg deze stappen om een update af te dwingen op een console wanneer de release de status beschikbaar heeft:
    1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Updates en downloads.
    3. Selecteer Console-update beschikbaar.
  • Offline consoles: U kunt een console bijwerken zonder verbinding te maken met internet door gebruik te maken van de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate. Dit kan handig zijn als de bandbreedte van uw internetservice thuis beperkt is en u de update liever elders downloadt, en daarna meebrengt naar huis om de update te installeren.

Opmerking Als u uw systeem voor het eerst bijwerkt, moet u ten minste één keer verbinding maken met de Xbox Live-service. Wanneer u online bent, wordt u gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren voor elk profiel op de console om u aan te melden. Zie de Oplossing voor verloren wachtwoord als u het wachtwoord voor uw account bent vergeten.

Kan ik teruggaan naar de oude softwareversie als ik van gedachten verander?

Nee. Als de update eenmaal is uitgevoerd, is dat permanent.

Ik kan geen verbinding maken met Xbox Live. Wat moet ik doen?

Zie de oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox One als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live.

Zie de Oplossing voor de Xbox One-systeemupdate als u foutberichten te zien krijgt tijdens de systeemupdate of wanneer het systeem opnieuw is opgestart.

Verwante problemen

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Informatie over systeemupdates op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?