Problemen met 4K en HDR op de Xbox One X en Xbox One S oplossen

Als uw Xbox en tv 4K en HDR zouden moeten ondersteunen, maar niet werken zoals verwacht, kunt u de volgende dingen proberen.

Controleer eerst of uw Xbox en tv 4K-compatibel zijn.

• Controleer of u een Xbox One X of Xbox One S hebt: rechts op de achterkant van uw console, in de buurt van de netwerkpoort, moet op een sticker het model staan. Als de sticker ontbreekt, controleert u de onderkant.
    Belangrijk Verwijder een eventuele disc en zet de Xbox uit voordat u deze omdraait.
  • Controleer of u een 4K-tv hebt: raadpleeg de verpakking of handleiding van uw tv. Fabrikanten gebruiken verschillende namen. Termen waarop u moet letten zijn:

Namen voor 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Resoluties of modi

3840 x 2160 op 24 Hz, 50 Hz of 60 Hz

Namen voor HDR

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color, Dolby Vision

• Controleer op de Xbox de 4K- en HDR-capaciteiten van uw tv: druk op de Xbox-knop om de guide te openen, ga naar Systeem > Beeld en geluid en kies vervolgens Geavanceerde video-instellingen > 4K tv-details.

Als uw systeem 4K en HDR ondersteunt maar niet werkt (u kunt bijvoorbeeld de resolutie 4K UHD niet gebruiken, 4K-functies worden niet ondersteunt in het scherm 4K tv-details, 4K-inhoud wordt niet afgespeeld of er zijn problemen met de videokwaliteit), kunt u het volgende proberen:

• Zorg dat de Xbox uw tv automatisch detecteert. Ga naar Systeem > Instellingen > Beeld en geluid en kies Automatisch detecteren. 4K is niet beschikbaar als HDMI of DVI handmatig wordt geselecteerd.
  • Zorg ervoor dat de HDMI-kabel is aangesloten op de juiste poort van uw tv. Sommige 4K-tv's ondersteunen hun volledige set 4K-functies alleen op bepaalde poorten. Raadpleeg de handleiding van uw tv of probeer de andere poorten op de tv.
  • Controleer het instellingenmenu van uw tv. Uw tv heeft misschien een speciale modus die 4K of HDR inschakelt. Raadpleeg de handleiding van uw tv om te zien of u uw tv-instellingen moet wijzigen. De fabrikant van uw tv gebruikt misschien andere namen voor HDR. Zie de bovenstaande lijst.
  • Als bepaalde inhoud niet wordt afgespeeld, controleert u of uw tv HDCP 2.2 ondersteunt en of dit in de tv-instellingen is ingeschakeld.
  • Zorg ervoor dat u de HDMI-kabel gebruikt die bij uw Xbox One X of Xbox One S wordt meegeleverd.
  • Probeer een andere HDMI-kabel. Uw kabels moeten zijn gecertificeerd voor HDMI High Speed of HDMI Premium.
  • Als er een apparaat tussen uw tv en Xbox is aangesloten, verwijdert u het apparaat en sluit u de tv rechtstreeks aan op uw Xbox met de HDMI-kabel die werd meegeleverd bij de Xbox One X of de Xbox One S. Sommige AV-ontvangers of andere videoapparatuur kunnen de gegevensoverdracht tussen de console en tv verstoren. Het apparaat moet dezelfde capaciteiten als uw tv rechtstreeks ondersteunen of doorgeven. U moet ook kabels die voor HDMI High Speed of HDMI Premium zijn gecertificeerd, gebruiken tussen de Xbox en de ontvanger en tussen de ontvanger en de tv.
  • Zorg ervoor dat de firmware van uw tv en AV-ontvanger up-to-date zijn. Veel nieuwere tv's en apparaten ontvangen updates via het thuisnetwerk. Als ze sommige 4K- of HDR-functies niet ondersteunen, zou een firmware-update van de tv of ontvanger het probleem kunnen oplossen. Raadpleeg de handleiding van de tv of het apparaat om te zien hoe u de firmware kan updaten.
  • Als u een zwart scherm of fouten ziet terwijl u 4K-inhoud probeert af te spelen en alle voorgaande stappen hebt uitgeprobeerd, schakelt u het systeemeigen afspelen van 4K uit en probeert u de inhoud in een lagere resolutie af te spelen. Ga naar Instellingen > Beeld en geluid > Geavanceerde video-instellingen en schakel de optie om 4K toe te staan uit.
  • Als u rare kleuren ziet terwijl u HDR-inhoud afspeelt en alle voorgaande stappen hebt geprobeerd, gaat u naar Instellingen > Beeld en geluid > Geavanceerde video-instellingen en schakelt u de optie Dolby Vision toestaan uit.
    • Als dat niet helpt, schakelt u HDR10 weer in. Schakel vervolgens Dolby Vision toestaan uit en kijk of het probleem hiermee wordt verholpen.
    • Als u wilt weten welke informatie over de 4K-mogelijkheden uw tv doorgeeft aan de Xbox, raadpleegt u Mogelijkheden van uw tv op Xbox One X en Xbox One S controleren.
    • Dolby houdt lijsten bij van tv's en audio/video-ontvangers die Dolby Vision ondersteunen. Maar zelfs als uw apparaat wordt ondersteund, hebt u mogelijk een firmware-update nodig. (Opmerking: Deze lijsten zijn alleen in het Engels beschikbaar.)
  • Als u een foutbericht te zien krijgt wanneer u 4K UHD kiest in de weergave-instellingen, raadpleegt u Fout bij selectie van 4K UHD-resolutie op Xbox One S.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met 4K en HDR op de Xbox One X en Xbox One S oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?