De Xbox One-console afsluiten of opnieuw opstarten

Vanaf de controller:

1. Druk op de Xbox-knop  en houd deze ingedrukt op je draadloze controller.
  2. Kies Console uitzetten.

Vanaf de console:

1. Druk op de aan/uit-knop aan de voorkant van de console.

Vanuit de guide:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem en kies vervolgens Console uitzetten of Console opnieuw opstarten.

Vanuit Instellingen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Uitschakelen of opnieuw starten.
  3. Kies Volledig uitschakelen of Nu opnieuw opstarten.

Spraak gebruiken

Als je Kinect hebt en de opdracht wordt ondersteund in je taal, kun je de console met je stem inschakelen. Zeg 'Xbox aan' of, als je Cortana hebt, 'Hey Cortana, Xbox on'.

Als je de console wilt uitschakelen, zeg je: 'Xbox, uitschakelen' of, als je Cortana hebt, 'Hey Cortana, turn off'.

Problemen met het uitschakelen van de console oplossen:

Probeer de volgende stappen:

• Houd de aan-/uitknop aan de voorzijde van je console ongeveer 10 seconden ingedrukt. Zo wordt de console gedwongen afgesloten.
  • Als laatste redmiddel kun je de console loskoppelen. Dit kan eventuele huidige activiteiten beïnvloeden. Als je de console bijvoorbeeld loskoppelt terwijl je een game opslaat, kun je de game kwijtraken of kan deze beschadigd raken.

Belangrijk Koppel de console niet los terwijl er systeemupdates worden geïnstalleerd.