Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aan staat

Hier vind je tips om problemen op te lossen wanneer het tv-scherm leeg blijft wanneer je de Xbox One-console start.

Oplossingen

Het scherm is leeg wanneer je teruggaat naar Home

1. Zet de console uit door de Xbox-knop  aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden.
  2. Zet de console weer aan door op de Xbox-knop  op de console of de Xbox-knop  op de Xbox One draadloze controller te drukken.

Het scherm is leeg wanneer je een Blu-ray-schijf begint te bekijken

Opmerking De app Blu-ray-speler is niet bestemd voor de Xbox One S volledig digitale versie.

Dit kan gebeuren als Video-uitvoer in je console-instellingen is ingesteld op 24 Hz toestaan. Volg deze stappen om 24Hz toestaan uit te schakelen:

1. Druk op de draadloze controller op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Algemeen.
  3. Selecteer Opties voor tv en beeld > Videomodi.
  4. Klik op 24Hz toestaan om deze instelling uit te schakelen.

Het scherm is leeg nadat je de console hebt aangezet

• Controleer of zowel het tv-toestel als de Xbox One-console zijn ingeschakeld.
  • Controleer of het tv-toestel is ingesteld op het juiste invoersignaal (HDMI).
  • Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op de console.
  • Controleer of de HDMI-kabel goed is aangesloten op het tv-toestel.
  • Controleer of de HDMI-kabel goed op de poort "uit naar tv" op de console is aangesloten.
  • Zet je Xbox One uit en weer aan: houd je de Xbox-knop 10 seconden ingedrukt om de console uit te schakelen en schakel deze vervolgens weer in.
  • Stel de beeldscherminstellingen opnieuw in. Dit doe je als volgt:
    1. Als er een schijf in de Xbox One-console zit, haal je deze er eerst uit.
    2. Houd de Xbox-knop op de console vijf seconden ingedrukt om de console uit te schakelen.
    3. Houd de Xbox-knop en de Eject-knop ingedrukt totdat je een pieptoon hoort om de console in te schakelen. Je hoort meteen één pieptoon en een tweede pieptoon na 10 seconden. Het aan/uit-lampje knippert voor de tweede pieptoon. LAAT DE KNOP PAS LOS na de tweede pieptoon.

Opmerking Als je een Xbox One S volledig digitale versie hebt, moet je in plaats daarvan de Xbox-knop en de verbindingsknop ingedrukt houden, omdat je console geen Eject-knop heeft.

In beide gevallen wordt de console hiermee opnieuw opgestart met een lage resolutie (640 × 480). Als je deze instelling wilt resetten, druk je op de Xbox-knop om de guide te openen. Ga naar Systeem > Instellingen > Algemeen > Opties voor tv en beeld en selecteer vervolgens de gewenste resolutie in de vervolgkeuzelijst Beeld.

4. Als je deze stappen moet uitvoeren telkens wanneer de console opstart, kun je de tv-verbinding misschien beter wijzigen in HDMI volgens de instructies in stap 3 in het volgende deel, 'Het scherm is leeg en je gebruikt een AVR in je installatie'. Meer informatie hierover vind je in De weergave-instellingen aanpassen op je Xbox One.
  • Probeer de HDMI-kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van het tv-toestel.
  • Gebruik een andere HDMI-kabel om de console met het tv-toestel te verbinden.
  • Probeer de console te verbinden met een ander tv-toestel.

Het scherm is leeg en je gebruikt een AVR in je installatie

Volg deze stappen om problemen op te lossen als je Xbox One-console is aangesloten op een audio/video-ontvanger (AVR), die is aangesloten op je tv-toestel en je geen geluid hebt:

1. Zet de apparaten aan in deze volgorde en wacht tot elk apparaat helemaal is opgestart voordat je het volgende apparaat aanzet:
    1. Zet eerst je tv-toestel aan.
    2. Zet de AVR aan wanneer er een beeld te zien is op het tv-toestel.
    3. Zet de Xbox One-console aan.
  2. Gebruik de Input-knop op de afstandsbediening van het tv-toestel (of de knoppen op het tv-toestel) om de ingangsbron van de AVR in te stellen op een andere bron dan de console en daarna weer op de console (ga bijvoorbeeld van HDMI1 naar HDMI2 en dan terug naar HDMI1).
  3. Start de AVR opnieuw.
  4. Stel je tv-verbinding in op HDMI:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Systeem > Instellingen > Algemeen.
    3. Selecteer Opties voor tv en beeld > Videokwaliteit en overscannen.
    4. Selecteer de optie HDMI in de vervolgkeuzelijst Beeld.

Het scherm is leeg nadat je een systeemupdate hebt geïnstalleerd

Als je zojuist een systeemupdate hebt geïnstalleerd en je een leeg scherm te zien krijgt, probeer dan de Oplossing voor Xbox One-systeemupdate. Selecteer in stap 1 IK MOET PROBLEMEN OPLOSSEN MET EEN FOUT MET EEN SYSTEEMUPDATE en volg de stappen die worden weergegeven.

Een reparatie aanvragen

Als het probleem niet is verholpen met deze oplossingen, moet je console wellicht worden gerepareerd. Ga naar Apparaatservices om een reparatieaanvraag in te dienen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen oplossen met leeg tv-scherm of beeldscherm wanneer de Xbox One aan staat" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?