Over tv-resoluties en Xbox One

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u de beste tv-resolutie voor uw Xbox One-console kunt kiezen. Kom meer te weten over tv-resoluties en de resoluties die Xbox One X en Xbox One S ondersteunen.

Tv-resoluties kiezen

Opties voor resolutie

480p

De resolutie 480p staat ook bekend als EDTV (Enhanced Definition TV). EDTV doet het volgende:

• Geeft 480 actieve lijnen met informatie van boven naar onder op het scherm scherm.
  • Geeft 854 lijnen met informatie van links naar rechts weer.
  • Biedt een weergavegebied van 4:3 in SD (Standard Definition).

Opmerking Deze resolutie wordt ondersteund op de Xbox One-console, maar wordt niet aanbevolen.

Als u uw tv-toestel op 480p instelt, krijgt u breedbeeld te zien dat in een ruimte van 4:3 is geperst. U ziet zwarte stroken rechts en links op het scherm wanneer een beeld met de verhouding 4:3 wordt weergegeven op een HD-tv van 16:9.

Dat komt omdat de beelden zijn ontworpen om in breedbeeld te worden weergegeven met de verhouding 16:9. Het beeld wordt samengedrukt totdat het past op een scherm van 4:3 en boven en onder zijn zwarte stroken te zien.

720p

De resolutie 720p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 1280 x 720 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

720p is de laagste resolutie op de meeste HD-tv's. De beeldkwaliteit is nog steeds uitstekend en de beeldkwaliteit in 720p is nagenoeg niet te onderscheiden van HD-tv's met een hogere resolutie en met een scherm dat kleiner is dan 37 inch. Als uw HD-tv alleen 720p en 1080i biedt, kies dan 720p voor de beste resolutie.

1080i

De resolutie 1080i doet het volgende:

• Geeft beelden weer met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

De 'i' in 1080i staat voor geïnterlinieerde scan. Dat betekent dat de helft van de lijnen waaruit de beelden op het scherm zijn opgebouwd, 60 keer per seconde worden vernieuwd door uw HD-tv. Dit formaat ziet er fantastisch uit bij de meeste content, maar is wat wazig ('bewegingsonscherpte') bij video's met snelle bewegingen. Daarom ondersteunt Xbox One geïnterlinieerde resoluties niet.

1080p

De resolutie 1080p doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 1920 x 1080 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 HD (High Definition).

1080p is de meest gebruikte resolutie voor films, tv-programma's, games en veel andere zaken die Xbox One te bieden heeft. Een tv met 1080p hoeft geen concessies te doen als het gaat om beeldkwaliteit, waardoor u kunt genieten van content zoals Blu-ray-films in de resolutie waarvoor ze werden gemaakt. Elke lijn met pixels op het scherm wordt 60 keer per seconde of vaker opnieuw opgebouwd. Dit vermindert bewegingsonscherpte en zorgt voor een haarscherp beeld.

4K UHD

De resolutie 4K UHD doet het volgende:

• Geeft beelden weer met maximaal 3840 x 2160 pixels.
  • Biedt een weergavegebied van 16:9 UHD (Ultra-High Definition).

Met vier keer de resolutie van standaard-HD biedt 4K Ultra HD de helderste, meest natuurgetrouwe videobeelden. U kunt 4K-content op Netflix en Amazon Video streamen en Blu-ray-films in Ultra HD kijken met een ongekende visuele getrouwheid en een hoog dynamisch bereik.

Opmerking U hebt een Xbox One X- of Xbox One S-console en een 4K-tv nodig om de 4K UHD-resolutie te kunnen gebruiken.