Opties voor Windows Sonic- en Dolby Atmos-headset en help op Xbox One

Op deze pagina

Headsetinstellingen

Als u voor het eerst een stereoheadset aansluit op uw controller of console, wordt de indeling voor uw headset standaard ingesteld op Stereo niet-gecomprimeerd. Met een van de volgende opties kunt u ruimtelijk geluid gebruiken bij elke headset:

Windows Sonic – dit is de instelling voor ruimtelijk geluid die Microsoft biedt voor een complete headsetervaring. Sluit een willekeurige headset aan op uw controller, of sluit een draadloos Xbox-accessoire aan op uw console voordat u de instelling voor uw headset wijzigt in Windows Sonic voor hoofdtelefoon.

Dolby Atmos for Headphones: Dolby Atmos for Headphones is een premium indeling voor headsetgeluid die geschikt is voor alle headsets. Als u liever Dolby Atmos for Headphones gebruikt, kiest u deze instelling onder headsetgeluid. In de Dolby Access-app vindt u meer informatie over Dolby Atmos for Headphones.

U kunt als volgt de audio-instellingen voor de headset wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen.
  2. Selecteer Beeld en geluid en kies vervolgens een van de audio-opties voor de headset.

Problemen met instellingen oplossen

Problemen met audio binnen de game bij gebruik van Dolby Atmos:

Als u audioproblemen ondervindt wanneer u Dolby Atmos gebruikt, kunt u proberen deze functie uit te schakelen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen.
  2. Selecteer Beeld en geluid en selecteer vervolgens Stereo niet-gecomprimeerd als audio-optie voor de headset.

Vastgelopen luidsprekerinstellingen na loskoppelen van een Windows Sonic- of Dolby Atmos-headset:

In de meeste gevallen worden na het loskoppelen of het uitschakelen van een headset die is geconfigureerd voor ruimtelijk geluid (Windows Sonic of Dolby Atmos) de luidsprekers weer ingesteld op de vorige audio-instellingen. Echter, bepaalde hardware, zoals een draadloze headset met een intelligente zender die is aangesloten op een USB, geeft mogelijk aan dat de headset nog steeds is verbonden, zelfs nadat deze is losgekoppeld of uitgeschakeld.

Ontkoppel de headset of het headsetonderdeel dat is aangesloten op de Xbox. Hierdoor zouden de luidsprekers onmiddellijk moeten teruggaan naar de vorige configuratie zonder dat de audio-instellingen voor headset of luidsprekers worden gewijzigd. Als u de headset of het headsetonderdeel weer aansluit, zou de headset-indeling die u hebt gekozen weer moeten worden hersteld.

Als u problemen met het wisselen tussen de luidsprekers en headset op Xbox One blijft houden, raadpleegt u de website van de headsetfabrikant voor meer informatie.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Opties voor Windows Sonic- en Dolby Atmos-headset en help op Xbox One " waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?