Download de app Xbox Insider-hub

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u de app Xbox Insider-hub ophaalt en gebruikt om deel te nemen aan het Xbox Insider-programma. U vindt hier ook antwoorden op veelgestelde vragen over de Xbox Insider-hub.

Download de app Xbox Insider-hub

Op een Xbox One-console:

1. Navigeer naar het tabblad Store op het dashboard of selecteer Store in de guide.
  2. Selecteer Zoeken.
  3. Zoek de Xbox Insider-hub.
  4. Selecteer Ophalen/installeren vanaf de productpagina.

Voor meer informatie over het gebruik van de Xbox Insider-hub gaat u naar Alles over het Xbox Insider-programma.

Op pc

De Xbox Insider-hub kan worden geïnstalleerd vanaf de Microsoft Store op uw pc met Windows 10.

1. Open Microsoft Store.
  2. Zoek de Xbox Insider-hub.
  3. Selecteer Ophalen/installeren.

Start de Xbox Insider-hub

Op een Xbox One-console

1. Ga naar Mijn games en apps.
  2. Ga naar het tabblad Apps en selecteer de Xbox Insider-hub.

Voor eenvoudige toegang maakt u de Xbox Insider-hub vast, zodat u deze kunt starten via Pins op het tabblad Home van het dashboard.

Op pc

1. Druk op de menuknop Start .
  2. Selecteer Xbox Insider-Hub uit de lijst met toepassingen.

Voor eenvoudige toegang kunt u de toepassing aan uw startmenu vastmaken door met de rechtermuisknop te klikken op het app-pictogram en Vastmaken aan start te selecteren.

Opmerking Als u de Xbox Insider-hub voor het eerst start, moet u akkoord gaan met de Algemene voorwaarden voor deelname aan het Xbox Insider-programma.

De Xbox Insider-hub installeren op een andere Xbox One-console

1. Meld u aan met uw gamertag die is geregistreerd in het Xbox Insider-programma.
  2. Ga naar Mijn games en apps.
  3. Ga naar het tabblad Klaar om te installeren  en selecteer de Xbox Insider-hub.
  4. Selecteer Installeren.

De Xbox Insider-hub opnieuw installeren op uw Xbox One-console

1. Navigeer naar Mijn games en apps.
  2. Selecteer de Xbox Insider-hub op het tabblad Klaar om te installeren.
  3. Selecteer Installeren.

Deelname aan het Xbox Insider-programma stoppen

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Ga naar Instellingen > Apparaten beheren.
  3. Selecteer de consoles die u wilt uitschrijven bij het Xbox Insider-programma.
  4. Verwijder de Xbox Insider-hub.

Voor meer informatie over het verwijderen van apps en games raadpleegt u Games of apps van Xbox One verwijderen om ruimte op de harddisk vrij te maken

Aanmelden voor een preview

Een preview kan games, apps, ervaringen en de Xbox One Update Preview bevatten. U meldt zich als volgt aan:

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Selecteer Insider-content links op het scherm.
  3. Selecteer een preview.
  4. Selecteer Deelnemen.
  5. Selecteer de Groep waaraan u wilt deelnemen en selecteer daarna Klaar.
  6. Lees de algemene voorwaarden voor deelname aan de preview op het volgende scherm en selecteer Accepteren.

Deelnemen aan een preview

Wanneer u deelneemt aan een preview, is de pagina Details van preview in de Xbox Insider-hub de beste informatiebron. Het lijkt alsof deelname aan een preview voor zichzelf spreekt, maar om aan de slag te gaan is het een goed idee om de Aankondigingen te lezen voor het laatste nieuws en daarna naar Quests te gaan.

De pagina Details van preview bevat de volgende tabbladen:

• Info: Basisinformatie over de preview, waaronder vereisten om in aanmerking te komen.
  • Aankondigingen: Het laatste nieuws over de preview, waaronder opmerkingen bij de release, geplande speeltijden en wedstrijden.
  • Quests: Scenario's die u kunt doorlopen en waarop u feedback kunt geven. Voltooi quests om XP te verdienen.
  • Enquêtes: Een snelle manier om feedback over een preview naar ontwikkelaars te verzenden zonder specifieke stappen of scenario's te moeten doorlopen. Vul enquêtes in om XP te verdienen.
  • Bekende problemen: Lees over problemen die al in de preview zijn gemeld, met tips en oplossingen.

Naast de tabbladen kunt u Korte peilingen gebruiken. Dit zijn korte meerkeuzevragen waarmee u snel feedback kunt sturen. U vindt korte peilingen op de hoofdpagina van de Xbox Insider-hub.

Deelname aan een preview stoppen

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Selecteer Insider-content links op het scherm.
  3. Selecteer de preview waaraan u deelneemt.
  4. Selecteer Beheren.
  5. Selecteer Uitschrijven en selecteer daarna Klaar.

Verdien Xbox Insider XP

Door Xbox Insider XP te verdienen, kunt u een niveau stijgen, nieuwe Xbox Insider-niveaus ontgrendelen en stijgen in de klassementen. U verdient XP door quests, snelle peilingen en andere activiteiten van het Xbox Insider-programma uit te voeren. Van tijd tot tijd wordt Xbox Insider XP gebruikt om de beschikbaarheid van previews voor bepaalde Insider-content te bepalen.

Uw Xbox Insider XP bekijken

Uw Xbox Insider XP is het totaal van alle XP die u hebt verdiend. Dit is van invloed op uw Xbox Insider-niveau en positie in de klassementen. Uw Xbox Insider XP wordt weergegeven in uw vriendenklassement en het wereldwijde Xbox Insider-klassement.

Uw Xbox Insider-niveau verhogen

Uw Xbox Insider-niveau bepaalt uw rang in het Xbox Insider-programma. Verdien meer XP om uw Xbox Insider-niveau en rang te verhogen. Uw Xbox Insider-niveau wordt weergegeven in uw Xbox Insider-profiel op de startpagina van de Xbox Insider-hub.

Uw positie in het Xbox Insider-klassement bekijken

Uw positie in uw vriendenklassement en het wereldwijde Xbox Insider-klassement bekijken:

1. Start de Xbox Insider-hub.
  2. Selecteer uw Xbox Insider-profiel op de hoofdpagina.
  3. Schuif omlaag op de pagina en selecteer het klassement Vrienden of het klassement Wereldwijd om uw positie te bekijken.

Veelgestelde vragen over de Xbox Insider-hub

Mijn vriend komt in aanmerking voor een preview, maar ik niet. Waarom is dat?

Niet alle previews zijn beschikbaar voor alle Xbox Insiders. Deelnemers kunnen in aanmerking komen voor previews op basis van bepaalde criteria, waaronder hun interesses, deskundigheid als Xbox Insider, Xbox Insider XP, vorige deelname aan Insider-previews en andere factoren.

Ik kom niet in aanmerking voor previews. Is dat normaal?

Niet alle Xbox Insiders komen in aanmerking voor previews nadat ze de Xbox Insider-hub hebben gedownload. U kunt de kans dat u voor toekomstige previews wordt geselecteerd echter verhogen door quests, enquêtes en snelle polls te voltooien, en door problemen te melden via Een probleem melden op Xbox One. Daarnaast kunt u de Windows Feedback-Hub gebruiken om feedback te geven op gaming- en Xbox-ervaringen in Windows 10.

Mijn Xbox Insider XP of Xbox Insider-niveau is onjuist. Wat kan ik doen?

1. Druk op de Xbox-knop op de controller.
  2. Selecteer Een probleem melden in het aan/uit-menu.
  3. Selecteer Nieuw probleem toevoegen.
  4. Selecteer Xbox Insider-programma op het scherm Categorie selecteren.
  5. Selecteer Xbox Insider-statistieken op het scherm Subcategorie selecteren.
  6. Vermeld bij Titel en beschrijving een titel voor het probleem en een gedetailleerde beschrijving van het verschil. Met andere woorden: wat u ziet en wat u zou moeten zien.
  7. Selecteer Klaar.