Live tv kijken met Verteller op Xbox One

Als je live tv wilt kijken op Xbox One, kun je je console aansluiten op je digitale settopbox of een DTV-antenne en tuner en OneGuide gebruiken. OneGuide werkt met Verteller, een ingebouwde schermlezer die tekst op het scherm hardop voorleest en gebeurtenissen beschrijft, zodat je je Xbox One ook kunt gebruiken als je een gezichtsbeperking hebt.

Voor de beste resultaten sluit je een USB-toetsenbord aan op je Xbox om Verteller te gebruiken. In de volgende informatie wordt ervan uitgegaan dat je gebruik maakt van een Xbox One-controller en een aangesloten USB-toetsenbord.

Verteller starten

Houd de Xbox-knop  op je controller ingedrukt en druk vervolgens op de Menuknop . Druk nogmaals op deze knoppen om Verteller uit te schakelen.

Als je een toetsenbord gebruikt, druk je tegelijkertijd op de Windows-logotoets+ Enter om Verteller te starten en stoppen. Op veel toetsenborden bevindt de Windows-logotoets zich in de onderste rij toetsen, links of rechts van de Alt-toets.

De app openen

1. Meld je aan met je profiel op de Xbox One.
  2. Voordat je de app opent, sluit je je digitale settopbox aan via HDMI of een DTV-tuner via USB. Als je een DTV-tuner aansluit, wordt je gevraagd om een postcode, tijdzone en dergelijke in te voeren en de kanalen te scannen. Bij settopboxen gebeurt dit aan het einde van de procedure.
  3. Ga vanaf het scherm Home naar Mijn games en apps en druk op Enter.
  4. Druk eenmaal op de pijl-omlaag om naar Apps te gaan en ga vervolgens naar het sorteermenu en druk op Enter.
  5. Gebruik de pijl-omhoog en pijl-omlaag om de focus naar Sorteren A-Z te verplaatsen en druk vervolgens op Enter.
  6. Ga naar de eerste app in je lijst met apps en druk vervolgens op de pijl naar rechts totdat je OneGuide bereikt. Druk op Enter om dit te openen.

Je sluit de app door op de Xbox-knop  op de controller te drukken om naar het scherm Home te gaan. Als je vanuit de app naar Home gaat, heeft OneGuide de focus. Druk op de Menuknop  op de controller en selecteer Afsluiten.

Navigatie

Druk op de View-knop  op de controller voor toegang tot MiniGuide, de weergavemodus, instellingen en systeemhelp. Wanneer MiniGuide is ingeschakeld, vind je hier een reeks knoppen die snel toegankelijk zijn met de Tab-toets:

• Show favorite channels only (Alleen favoriete kanalen weergeven)
  • Show recent channels only (Alleen recente kanalen weergeven)
  • Show TV listings only (Alleen tv-gids weergeven)

Druk op de Menuknop  op je controller om knoppen te openen voor TV listings (All channels, Trending, en Favorites), Movies (een lijst met films die je kunt kopen of huren bij verschillende providers, inclusief films op live-tv), en TV (een lijst met content uit beschikbare tv-apps).

Als je door de app wilt navigeren met je toetsenbord, druk je op pijl naar rechts, links, omlaag of omhoog. Met je controller kun je de linker-stick of het navigatiepad gebruiken. Met de A-knop  kun je selecteren en met de B-knop  ga je terug.

Live-tv instellen en gebruiken op Xbox One

Sluit je digitale tv-settopbox aan via HDMI of een DTV-tuner via USB. Open OneGuide zoals hierboven beschreven en volg de instructies op het scherm om je tijdzone, kabelprovider en dergelijke in te stellen.

Je kunt als volgt je tv-instellingen wijzigen of opties instellen voor het regelen van apparaten, audio en video:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Ga met de toets pijl-rechts naar het tabblad Systeem en druk vervolgens op Enter.
  3. Ga met de pijl omlaag naar Instellingen en druk vervolgens op Enter.
  4. Ga met de pijl omlaag naar Tv en OneGuide en selecteer met de toetsen pijl-rechts en Enter de instellingen voor het volgende:
    • OneGuide: Configureer de instellingen van je EPG (elektronische programmagids), zoals bijvoorbeeld het opnieuw instellen van de gegevens van je tv-provider.
    • Apparaatbesturing: Geef de merken van je apparatuur op ten behoeve van besturing door Xbox, zoals bijvoorbeeld voedingsinstellingen.
    • Tv-tuner: Dit is voor het instellen van tv-signalen zoals ATSC terrestrische signalen en digitale clear QAM-signalen ('via de ether').
    • Audio en video: Configuratie van signalen voor HDMI- en audio-uitvoer.
    • Probleemoplossing: Meld problemen of stel alle tv-configuraties opnieuw in.

Kanalen zoeken en selecteren

Druk op de Menuknop  op de controller en ga naar Tv-gids: alle kanalen om je EPG (elektronische programmagids) te bekijken.

De kanalen worden weergegeven in een raster. In de linkerkolom worden de kanalen vermeld in de volgorde van de bijbehorende kanaalnummers. Rechts daarvan worden de programma's vermeld (naam, tijd en datum), van links naar rechts in de volgorde van uitzendtijd. De programma's die nu worden uitgezonden, staan vooraan (links) vermeld.

Met de pijlen omhoog en omlaag verplaats je de cursor door de kolom waarin je je bevindt. De kanaalnamen worden voorgelezen, ook als je bladert door vermeldingen in de kolom met programma's.

Tijdens het kijken kun je de toetsen Shift + pijl omhoog of omlaag indrukken voor toegang tot de MiniGuide knoppen voor Show favorite channels only, Show recent channels only en Show TV listings only. Druk op Esc om de MiniGuide te sluiten.

Op de betreffende pagina's voor Films en tv zijn apps en programma's geordend in lijsten. Met de toetsen Tab en Shift+Tab spring je van de ene lijst naar de andere. Met de pijltoetsen verplaats je je binnen een lijst. Titels worden voorgelezen wanneer je de focus plaatst op het eerste item in een lijst.

Afspelen besturen

Afhankelijk van je tv-provider en de zender die je bekijkt, kan het mogelijk zijn om het afspelen te onderbreken en vooruit of achteruit te spoelen in de programma's.

Druk tijdens het afspelen van een programma op de spatiebalk om de besturingselementen voor afspelen te openen en druk de spatiebalk opnieuw in om het afspelen te onderbreken. Druk op pijl-rechts en pijl-links voor vooruitspoelen, vooruitspringen, stoppen, terugspoelen en terugspringen (wanneer deze opties beschikbaar zijn).

Ondertiteling inschakelen

Afhankelijk van je tv-instellingen kun je ondertiteling als volgt inschakelen:

• Bij digitale kabel-tv: Schakel ondertitels (indien beschikbaar) in op je digitale settopbox. Je ziet deze dan terwijl je het programma bekijkt op je Xbox.
  • Bij een DTV-tuner (signaal door de ether): Schakel ondertitels in met de besturingselementen voor afspelen terwijl je het programma bekijkt op de Xbox.

Voor ondersteuning voor Verteller of andere ondersteunende technologie van Microsoft, neem je contact op met Xbox-ondersteuning.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Live tv kijken met Verteller op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?