Fout 0x80040900 treedt op wanneer je je aanmeldt op je Xbox One

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je je aanmeldt op je Xbox One:

0x80040900

Oplossingen

Oplossing 1: probeer het opnieuw.

Wacht 60 seconden en probeer het dan nog eens.

Oplossing 2: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-10-20T23:06:38.8047234+00:00

Oplossing 3: start je Xbox opnieuw op

1. Druk op de aan/uit-knop van je Xbox en houd deze 10 seconden ingedrukt.
  2. Wacht totdat de Xbox volledig is uitgeschakeld.
  3. Schakel je Xbox weer in en meld je opnieuw aan.

Oplossing 4: stel je Xbox opnieuw in

Waarschuwing Hiermee stel je de Xbox weer in op de fabrieksinstellingen. Alle profielen, opgeslagen games en instellingen worden gewist. Alle opgeslagen games en andere gegevens die niet zijn gesynchroniseerd met Xbox Live, ben je kwijt. Je console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer deze verbinding heeft. Maar als je een tijdje offline bent geweest, is het raadzaam om een manier te zoeken om verbinding maken met Xbox Live voordat je je Xbox opnieuw instelt.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
  3. Selecteer Console opnieuw instellen en volg de instructies op het scherm.
  4. Probeer daarna opnieuw je aan te melden.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80040900 treedt op wanneer je je aanmeldt op je Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?