Fout 0x80048051 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Xbox One-console

U krijgt wellicht de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Xbox One-console:

0x80048051
Try again later or maybe check your account.

Dit kan betekenen dat er een probleem is met Xbox Live of dat er een onverwachte fout is opgetreden op uw console.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer op Xbox Live-statuswaarschuwingen

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-11-22T22:40:30.8811048+00:00

Oplossing 2: Zet uw netwerkhardware uit en weer aan en start uw console opnieuw op

Volg deze stappen om de netwerkhardware te resetten en uw console opnieuw te starten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway los en wacht 5 minuten. Als u een router en een modem hebt, koppelt u de voedingskabel van beide apparaten los.
  2. Sluit de modem of gateway na 5 minuten weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  3. Als u een router gebruikt, sluit u de router aan en wacht u tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  4. Druk op de Xbox-knop op uw Xbox One-console om de guide te openen.
  5. Selecteer Instellingen.
  6. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  7. Selecteer Ja om te bevestigen.

Opmerking Als u de gids niet kunt openen of als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.