Fout 0x803F8001 treedt op wanneer je een Xbox One-game start

Je ziet het volgende bericht wanneer je een game of app start en de gebruiksrechten moeten worden gecontroleerd:

Is dit jouw eigen game of app?
Als je een game-disc hebt, doe die dan in het apparaat. Als je geen disc hebt, meld je je aan bij Xbox Live, als je dat nog niet had gedaan. Als je geen rechten hebt om deze game te spelen, moet je deze kopen in de Microsoft Store.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom we de rechten niet kunnen controleren.

Oplossing 1

Als je een game vanaf een disc speelt, doe de disc dan in de Xbox-console. Als je de disc al hebt geplaatst, lees je Problemen met het afspelen van een disc op je Xbox One oplossen.

Oplossing 2

Als je de game of app in de Microsoft Store voor Xbox One (vroeger de Xbox Store) hebt gekocht, controleer dan of je bent aangemeld bij Xbox Live.

Oplossing 3

Als iemand anders de game of app digitaal (zonder disc) heeft geïnstalleerd, laat die persoon zich dan aanmelden bij Xbox Live.

Tip

Als de eigenaar van de game een specifieke Xbox als zijn Home Xbox kiest (bij Instellingen > Persoonlijke instellingen > Mijn Home Xbox), kan iedereen die deze Xbox gebruikt, zijn games en apps gebruiken, zelfs als degene die ze heeft geïnstalleerd niet is aangemeld.

Zie Hoe u een Xbox One-console kunt aanduiden als uw Home Xbox voor meer informatie.

Oplossing 4

Dit bericht kan zijn geactiveerd door een tijdelijke storing op Xbox Live. Als je online Xbox Live-statuswaarschuwingen ziet, wacht je totdat de service is hersteld. Probeer het daarna opnieuw.

Sociaal en gaming: actief en werkend
2018-12-18T17:53:53.8939774+00:00

Oplossing 5

Als de game of app al heel lang op de achtergrond actief is geweest, sluit je de game af en start je hem opnieuw op.

Je kunt dit voorkomen door de game af te sluiten voordat je een andere activiteit begint op de Xbox One-console.

Oplossing 6

Als je Xbox niet meer reageert, start je hem opnieuw op.

Oplossing 7

Als de game oorspronkelijk door iemand anders is gekocht en geïnstalleerd en je wilt je eigen exemplaar hebben, kun je de game digitaal kopen in de Microsoft Store voor Xbox One. Je hoeft de game niet opnieuw te installeren om hem te spelen.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x803F8001 treedt op wanneer je een Xbox One-game start" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?