Fout 0x803f8003 treedt op als je een game start op de Xbox One S of de originele Xbox One

Je krijgt de volgende foutcode te zien als je een game probeert te starten op je Xbox One S- of originele Xbox One-console waarvoor een abonnement is vereist en het abonnement is verlopen:

0x803f8003

Er is iets misgegaan

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van het abonnement (bijvoorbeeld: Xbox Live Gold, Xbox Game Pass Ultimate, Xbox Game Pass, EA Access, enzovoort)

Opmerking Voor een game van Games with Gold is een actief Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass Ultimate-abonnement vereist voor het account waarmee je de aanbieding van Games with Gold oorspronkelijk hebt ingewisseld.

Je abonnement verlengen:

1. Meld je met je Microsoft-account aan op de pagina Services en abonnementen.
  2. Zoek het abonnement dat je wilt verlengen, selecteer Verlengen en volg de instructies.
  3. Als je geen link naar Verlengen ziet, kun je het abonnement opnieuw kopen. Ga naar de Microsoft Store op http://www.microsoftstore.com.

Oplossing 2: Probeer de game opnieuw te starten

1. Druk op de Xbox-knop om naar Home te gaan.
    2. Selecteer de knop Menu met de titel van de app gemarkeerd.
    3. Selecteer Afsluiten.
    4. Wacht minstens 10 seconden en start de game opnieuw.

Oplossing 3: Start de console opnieuw op

Probeer de console opnieuw op te starten om dit probleem op te lossen:

1. Houd de Xbox-knop in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
    2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
    3. Selecteer Opnieuw starten.
    4. Nadat je console opnieuw is opgestart, meld je je aan en probeer je de game opnieuw te starten.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
    Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
    Vraag de community om hulp
    Ambassador chat image
    Ambassadeurchat
    Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
    Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
    Vraag de community om hulp
    Ambassador chat image
    Ambassadeurchat
    Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x803f8003 treedt op als je een game start op de Xbox One S of de originele Xbox One " waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?