Fout 0x80A4000A treedt op wanneer je je Xbox Live-account op Xbox One gebruikt

Je krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer je je Xbox Live-account probeert te gebruiken of te beheren op je Xbox One-console:

Wanneer deze Xbox niet is verbonden, kunnen we je niet inloggen. Dit kan gebeuren als je je wachtwoord niet opslaan. Controleer je netwerkverbinding en probeer vervolgens in te loggen.

0x80A4000A

Dit kan het volgende betekenen:

• De verbinding van je console is verbroken terwijl er werd geprobeerd je wachtwoord op de console op te slaan.
  • De verbinding van je console is verbroken en je kunt niet opnieuw inloggen omdat je je wachtwoord niet hebt opgeslagen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om dit probleem op te lossen.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht u totdat de service weer werkt en probeert u het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2018-12-16T08:36:36.2115235+00:00
Oplossing 2: Verbreek de verbinding met Xbox Live en maak opnieuw verbinding

Volg deze stappen om de verbinding van je console met Xbox Live te verbreken:

1. Bekabelde verbinding: koppel de Ethernet-kabel los van de achterkant van de Xbox One-console.
    Draadloze verbinding:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Systeem > Instellingen en selecteer Netwerk > Netwerkinstellingen.
    3. Selecteer Draadloze verbinding verbreken.
  2. Zet je Xbox One-console uit en weer aan. Als je de console uit- en weer inschakelt, wordt deze helemaal opnieuw opgestart.
    1. Zet je console uit door de aan/uit-knop aan de voorkant van de console 10 seconden in te drukken.
    2. Zet je console weer aan door de aan/uit-knop op de console of de Xbox-knop op je controller in te drukken.
  3. Maak opnieuw verbinding met Xbox Live.
    Opmerking Raadpleeg voor hulp bij het maken van een verbinding de Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox One.
  4. Log in bij je Xbox Live-profiel op je console. Raadpleeg voor meer informatie de Oplossing voor aanmelden op Xbox One.

Oplossing 3: Test je netwerkverbinding

Zet je console uit en weer aan als je dit nog niet hebt gedaan (zie Oplossing 2).

Test vervolgens je Xbox Live-verbinding:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen en selecteer Netwerk > Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Netwerkverbinding testen.

Als deze oplossing heeft gewerkt, maakt de console verbinding met Xbox Live. Als de test is mislukt, probeer je de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One.

Opmerking Kies Ja als je wordt gevraagd of je de consolesoftware wilt bijwerken.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80A4000A treedt op wanneer je je Xbox Live-account op Xbox One gebruikt" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?