Fout 0x80BD0006 treedt op wanneer je functies op Xbox One probeert te gebruiken

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je probeert verbinding te maken met Xbox Live of toegang probeert te krijgen tot bepaalde Xbox Live-functies op je Xbox One-console.

0x80BD0006

Dit kan betekenen dat je profiel beschadigd is.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om het probleem te verhelpen:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-08-23T10:43:12.8962805+00:00
Content kopen en gebruiken: actief en werkend
2019-08-23T10:43:12.8962805+00:00
TV, muziek en video: actief en werkend
2019-08-23T10:43:12.8962805+00:00
Sociaal en gaming: actief en werkend
2019-08-23T10:43:12.8962805+00:00

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het vervolgens nog eens:

Oplossing 2: Verwijder je gamertagprofiel en voeg dit opnieuw toe

Je profiel verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Account > Accounts verwijderen.
  3. Selecteer het account dat je wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
  5. Selecteer Sluiten als je klaar bent.
  6. Start je console opnieuw op:
    1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
    2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
    3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Je profiel weer toevoegen aan de console:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Aanmelden.
  3. Schuif omlaag en selecteer Toevoegen en beheren.
  4.  Selecteer Nieuwe toevoegen.
  5. Voer het wachtwoord van je Microsoft-account in en selecteer Enter.
  6. Lees de Serviceovereenkomst en de Privacyverklaring van Microsoft en selecteer Ik ga akkoord.
  7. Volg de stappen om je voorkeuren voor Aanmelden en beveiliging in te stellen en voeg je account aan je Xbox One-console toe.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x80BD0006 treedt op wanneer je functies op Xbox One probeert te gebruiken" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?