Fout 0x87DD0005 doet zich voor op Xbox One of pc

Dit kan betekenen dat er een probleem is met Xbox Live of dat er een onverwachte fout is opgetreden op de console of pc.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-11-14T16:03:15.3599253+00:00
Sociaal en gaming: actief en werkend
2019-11-14T16:03:15.3599253+00:00
Content kopen en gebruiken: actief en werkend
2019-11-14T16:03:15.3599253+00:00
TV, muziek en video: actief en werkend
2019-11-14T16:03:15.3599253+00:00

Oplossing 2: Probeer het opnieuw.

Probeer dezelfde handeling opnieuw uit te voeren. Soms is er iets dat normale acties verstoort.

Oplossing 3: Start de Xbox of pc opnieuw op

Op Xbox One:

1. Op je console houd je de Xbox-knop in het midden van de Xbox One-controller ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Op je pc:

1. Druk op de knop Windows-knop.
  2. Selecteer de knop Aan/uit en Opnieuw opstarten.

Opmerking Als de pc lijkt te zijn vastgelopen, houd je de knop Aan/uit op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de pc wordt uitgeschakeld. Na het afsluiten druk je op de knop Aan/uit om opnieuw op te starten.

Oplossing 4: Verwijder de game of app en installeer deze opnieuw

Op Xbox One:

1. Selecteer Mijn games en apps in het Home-scherm.
  2. Markeer de game of app en druk op de Menuknop van de controller.
  3. Selecteer Game en uitbreidingen beheren.
  4. Selecteer Alles verwijderen.
  5. Houd de Xbox-knop in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  6. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  7. Selecteer Opnieuw starten.
  8. Download de game of app wanneer de console opnieuw is opgestart en probeer de game of app te starten.

Op je pc:

1. Druk op de Windows-knop en klik met de rechtermuisknop op de game of de app.
  2. Selecteer Verwijderen en selecteer nogmaals Verwijderen om te bevestigen.
  3. Druk op de knop Windows-knop .
  4. Selecteer de knop Aan/uit en Opnieuw opstarten.
  5. Wanneer de pc opnieuw is opgestart, open je de app Microsoft Store.
  6. Selecteer de drie puntjes ... rechtsboven in de hoek.
  7. Selecteer Mijn bibliotheek.
  8. Als bij de game of app Installeren wordt weergegeven, selecteer je die knop.

Oplossing 5: Reset je apparaat (als laatste redmiddel)

Op Xbox One:

Als laatste redmiddel kun je proberen om de Xbox te resetten. Hiermee wordt het besturingssysteem van de console opnieuw geïnstalleerd. Afhankelijk van je netwerk kan dit even duren.

Opmerking Deze optie mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt.

Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar Instellingen > Systeem > Console info > Reset console.

Op pc

Als laatste redmiddel kun je proberen om de pc te resetten. Hiermee wordt het besturingssysteem van de computer opnieuw geïnstalleerd. Afhankelijk van je netwerk kan dit even duren.

Opmerking Deze optie mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt.

1. Druk op de Windows-knop om naar het Startmenu te gaan.
  2. Selecteer Instellingen > Updates en beveiliging > Systeemherstel.
  3. Selecteer onder Deze pc opnieuw instellen de optie Aan de slag > Mijn bestanden behouden.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x87DD0005 doet zich voor op Xbox One of pc" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?