Fout 0x8b050066 treedt op wanneer je je Xbox One gebruikt

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je je Xbox One-console gebruikt:

0x8b050066

Dit kan betekenen dat er een probleem is met Xbox Live of dat er een onverwachte fout is opgetreden op de console.

Oplossingen

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het vervolgens opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2018-12-12T14:13:21.8183334+00:00

Oplossing 2: zet je Xbox uit en weer aan

Zet je Xbox uit door de aan/uit-knop aan de voorkant van de console 10 seconden ingedrukt te houden. De console wordt uitgeschakeld. Schakel je console vervolgens weer in.

Oplossing 3: verwijder de game of app en installeer deze opnieuw

Als je een game of app probeert te gebruiken, verwijder deze dan en installeer deze opnieuw:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Selecteer Mijn games en apps en daarna Alle weergeven.
  2. Selecteer Games of Apps.
  3. Markeer de game of app die je wilt verwijderen, druk op de knop Menu en selecteer vervolgens Verwijderen.
  4. Selecteer Alles verwijderen.

Vervolgens kun je de game of app opnieuw installeren door de disc te plaatsen of door de game of app opnieuw via de Microsoft Store te downloaden. Tabblad Klaar om te installeren. Als je de game opnieuw wilt downloaden, selecteer je de naam van de game op het tabblad Klaar om te installeren boven aan het scherm. Je kunt de game ook vinden door ernaar te zoeken in de Microsoft Store.

Oplossing 4: reset je console

Als laatste redmiddel kun je proberen om de Xbox te resetten. Hiermee wordt het besturingssysteem van de console opnieuw geïnstalleerd. Afhankelijk van je netwerk kan dit even duren.

Waarschuwing Selecteer Resetten en mijn games en apps behouden. Als je dat niet doet, wordt je console weer ingesteld op de fabrieksinstellingen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar Systeem > Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
  2. Selecteer Console opnieuw instellen.
  3. Selecteer Resetten en mijn games en apps behouden. Hiermee wordt het besturingssysteem gereset en worden alle potentieel beschadigde gegevens verwijderd zonder dat je games of apps worden verwijderd.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 0x8b050066 treedt op wanneer je je Xbox One gebruikt" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?