Fout 0x80070005 treedt op wanneer u iets start op Xbox One

Als u de volgende foutcode te zien krijgt wanneer u iets probeert te starten:

0x80070005

Er is wellicht een probleem met Xbox Live of het item dat u probeert te gebruiken.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer uw game of app dan opnieuw te starten:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-12-11T23:39:43.0762303+00:00

Probeer de volgende oplossing als dezelfde fout weer wordt weergegeven.

Oplossing 2: Start uw Xbox opnieuw op

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen > Aan/uit en opstarten.
  3. Selecteer Uitschakelen of opnieuw starten > Opnieuw starten.

Probeer de volgende oplossing als deze fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 3: verwijder uw profiel en voeg het opnieuw toe

1. Uw profiel verwijderen
    1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen > Account > Accounts verwijderen.
    3. Selecteer uw profiel en vervolgens Verwijderen.
    4. Ga naar de instelling Aan/uit en opstarten en start uw Xbox opnieuw.
  2. Uw profiel toevoegen
    1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
    2. Selecteer Aanmelden > Toevoegen en beheren.
    3. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account voor uw profiel in en volg de instructies.

Probeer uw game of app opnieuw te starten wanneer u klaar bent.