Fout 8015DC01 treedt op wanneer je Xbox One of een pc gebruikt

De volgende foutcode wordt weergegeven wanneer je je Xbox One-console of pc gebruikt:

8015DC01

Dit kan betekenen dat je console of pc een update nodig heeft. Wanneer je de console of pc opnieuw opstart, worden eventuele nieuwe updates automatisch gedownload.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor deze fout:

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-08-23T10:58:34.7238762+00:00

Oplossing 2: Start de console of pc opnieuw op

Op je Xbox One:

Start de console opnieuw op om beschikbare updates te downloaden. Dat doe je als volgt:

1. Houd de Xbox-knop in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Probeer de content opnieuw af te spelen als de console opnieuw is opgestart.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

Op je pc:

1. Op je pc, druk op de knop Windows .
  2. Selecteer de knop Aan/uit > Opnieuw opstarten.

Opmerking Als de pc lijkt te zijn vastgelopen, houd je de knop Aan/uit op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de pc wordt uitgeschakeld. Na het afsluiten druk je op de knop Aan/uit om opnieuw op te starten.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 8015DC01 treedt op wanneer je Xbox One of een pc gebruikt" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?