Fout 8015DC12 treedt op wanneer je een game of app probeert te starten op Xbox One of pc

De volgende foutcode wordt weergegeven wanneer je een game of app probeert te starten op je Xbox One-console of pc:

8015DC12

Dit betekent dat je wellicht een paar minuten moet wachten en de content daarna opnieuw proberen af te spelen of dat je de console of pc opnieuw moet starten.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2019-08-20T14:57:45.7190893+00:00

Oplossing 2: Start de console opnieuw op

Om dit probleem op te lossen, start je de Xbox One-console opnieuw en probeer je de game of app dan opnieuw te starten. Dat doe je als volgt:

1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Probeer de content opnieuw af te spelen.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten. Probeer de content opnieuw af te spelen.

Op je pc

1. Op je pc druk je op de Windows-knop .
  2. Selecteer de knop Aan/uit en Opnieuw opstarten.

Opmerking Als de pc lijkt te zijn vastgelopen, houd je de knop Aan/uit op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de pc wordt uitgeschakeld. Na het afsluiten druk je op de knop Aan/uit om opnieuw op te starten.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 8015DC12 treedt op wanneer je een game of app probeert te starten op Xbox One of pc" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?