Fout 80A40002 treedt op wanneer je je probeert aan te melden of je profiel probeert op te halen op Xbox One

Je krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien wanneer je het volgende probeert te doen:

• Aanmelden met je Xbox Live-profiel op je Xbox One-console
  • Je profiel op een Xbox One-console herstellen

0x80A40002

There was a problem and we couldn't continue

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met de Xbox Live-verbinding.
  • Er is een probleem met je Microsoft-account.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-10-14T20:34:18.1034460+00:00

Oplossing 2: Meld je af bij Xbox Live

Als je je profiel niet kunt downloaden of als je andere problemen hebt wanneer je bent aangemeld bij Xbox Live, meld je je af en vervolgens weer aan:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Home en selecteer vervolgens je gamerafbeelding.
  2. Selecteer de gamerafbeelding waarbij je je wilt afmelden en selecteer Afmelden.
  3. Ga naar het scherm Home en selecteer Aanmelden of zeg "Xbox, aanmelden".
  4. Selecteer de account waarbij je je wilt aanmelden en druk op de A-knop .

Oplossing 3: Test de Xbox Live-verbinding

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Netwerkverbinding testen.

Opmerking Als je het bericht "Everything is good" te zien krijgt, probeer dan aan te melden bij je Xbox-profiel. Raadpleeg de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One voor hulp als je een foutbericht te zien krijgt.

Oplossing 4: Verwijder je Xbox-profiel en herstel het

Stap 1: Verwijder je Xbox-profiel van de console

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Instellingen > Account > Accounts verwijderen.
    3. Selecteer het account dat je wilt verwijderen.
    4. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
    5. Selecteer Sluiten als je klaar bent.
    6. Start je console opnieuw op:
      1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
      2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
      3. Selecteer Opnieuw starten.

Stap 2: Zet je Xbox One-console uit en weer aan

Ga naar Hoe je je Xbox One-console opnieuw kunt starten of kunt uitzetten en weer aanzetten voor meer informatie over hoe je de console fysiek kunt uitzetten en weer aanzetten.

Stap 3: Herstel je profiel op de console

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
    2. Selecteer Aanmelden boven aan het scherm.
    3. Selecteer Toevoegen en beheren.
    4. Voer je Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Enter.
    5. Controleer de privacyinstellingen die je hebt ingesteld voor je account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop je je aanmeldt. Selecteer Volgende.
    6. Selecteer de kleur voor je scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen jezelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    7. Je wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan je profiel is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    8. Selecteer Wachtwoord opslaan of Wachtwoord blijven vragen. Je profiel wordt nu gedownload naar de console. Opmerking Om te beheren wie toegang heeft tot je account, selecteer je Wachtwoord blijven vragen. Anders kan iedereen zich op de console aanmelden bij je account zonder je toestemming. Dit is vooral belangrijk als je je aanmeldt op een console van iemand anders of die je met anderen deelt.

Oplossing 5: Los problemen met je Xbox Live-verbinding op

Volg de stappen in de Oplossing voor Xbox One-verbinding om problemen met je verbinding met Xbox Live op te lossen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 80A40002 treedt op wanneer je je probeert aan te melden of je profiel probeert op te halen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?