Fout 80A40004 treedt op wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live op je Xbox One-console of op Xbox.com

Het is mogelijk dat je het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer je je probeert aan te melden bij je Xbox Live-account op de Xbox One-console of op Xbox.com:

We couldn't sign you in. Try again in a few minutes, or check your account by signing in to account.live.com.
80A40004

Dit kan het volgende betekenen:

• De factuurgegevens in je Microsoft-account moeten worden bijgewerkt.
  • Er is een probleem met je netwerkverbinding.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om het probleem te verhelpen:

Oplossing 1: De beveiligingsgegevens van je Microsoft-account controleren

1. Meld je aan bij je Microsoft-account. Wachtwoord vergeten? Stel je wachtwoord opnieuw in.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken.
  3. Controleer je beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld dat je Telefoonnummer, Alternatief e-mailadres en Beveiligingsvraag correct zijn.
  4. Ga naar Facturering en selecteer Factuurgegevens.
  5. Controleer de factuurgegevens voor je Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor je Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van je creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij je let op hoofdletters en kleine letters, van je Microsoft-account overeenkomen met de informatie die je creditcardmaatschappij gebruikt.
  6. Meld je af bij je Microsoft-account.
  7. Meld je aan bij Xbox Live op je Xbox One-console.

Oplossing 2: Verwijder je Xbox Live-profiel en herstel het

Volg deze stappen om een nieuwe versie van je profiel te downloaden van de Xbox Live-servers:

1. Verwijder je Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
    2. Selecteer Systeem > Instellingen > Accounts verwijderen.
    3. Selecteer het account dat je wilt verwijderen.
    4. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
    5. Selecteer Sluiten als je klaar bent.
    6. Start je console opnieuw op:
      1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
      2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
      3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om deze opnieuw te starten.

2. Je account op de console herstellen:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Opmerking Dubbeltik op de Xbox-knop om de guide vanuit elk ander scherm op de console te openen.
    2. Selecteer Aanmelden boven aan het scherm.
    3. Selecteer Toevoegen en beheren.
    4. Voer je Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Enter.
    5. Controleer de privacyinstellingen die je hebt ingesteld voor je account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop je je aanmeldt. Selecteer Volgende.
    6. Selecteer de kleur voor je scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen jezelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    7. Je wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan je account is gekoppeld. Selecteer Volgende.
    8. Selecteer Wachtwoord opslaan of Wachtwoord blijven vragen. Je account is nu gedownload naar de console.

Oplossing 3: Reset je netwerkapparaat, start je console opnieuw op en test je netwerkverbinding

Volg deze stappen om de console uit te zetten en weer aan te zetten:

1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway vijf minuten los en wacht vijf minuten. Als je een router en een modem hebt, koppel je beide apparaten los.
    2. Sluit de modem of gateway na vijf minuten weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
    3. Als je een router gebruikt, sluit je de router aan en wacht je tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
    4. Start je console opnieuw op:
      1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
      2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
      3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Wanneer de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop op de console weer aan om opnieuw te starten.

5. Test je Xbox Live-verbinding:
      1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem.
      2. Selecteer Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen.
      3. Selecteer Netwerkverbinding testen.

Neem contact op met Xbox-ondersteuning als dit probleem zich blijft voordoen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 80A40004 treedt op wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live op je Xbox One-console of op Xbox.com" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?