Fout 80A40008 treedt op door een probleem met de verbinding of je account op Xbox One

Je krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer je je probeert aan te melden bij je Xbox-profiel of je profiel probeert te herstellen op de Xbox One-console:

There was a problem and we couldn't continue

0x80A40008

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

• Er is een probleem met de Xbox Live-verbinding.
  • Je hebt de verkeerde Microsoft-accountgegevens (e-mailadres en wachtwoord) ingevoerd.
  • Er is een probleem met je Microsoft-account.
  • Er zijn te veel accounts opgeslagen op je Xbox One-console.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht u totdat de service weer werkt en probeert u het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-11-22T00:35:53.5522742+00:00

Oplossing 2: test de Xbox Live-verbinding

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen.
  3. Scrol naar rechts en selecteer Test mijn netwerkverbinding.

Als je het bericht 'Everything is good' te zien krijgt, probeer je dan aan te melden bij je Xbox-profiel. Probeer de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One als je dit bericht niet te zien krijgt.

Oplossing 3: Verwijder je account en voeg de account opnieuw toe

1. Verwijder je account van de console. Dat doe je als volgt:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem.
    2. Selecteer Instellingen > Account > Accounts verwijderen.
    3. Scrol naar rechts en markeer je account om deze te selecteren.
    4. Selecteer Verwijderen.
  2. Start je console opnieuw op Dat doe je als volgt:
    1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
    2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
    3. Selecteer Opnieuw starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten.

1. Voeg je account weer toe aan de console. Dat doe je als volgt:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Aanmelden.
    2. Scrol omlaag naar Account beheren.
    3. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    4. Voer je Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Invoeren.
    5. Controleer de privacyinstellingen die je hebt ingesteld voor je account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop je je aanmeldt.
    6. Selecteer Volgende.
    7. Selecteer de kleur voor je scherm Home op het scherm Kies een kleur om een onderscheid te maken tussen jezelf en andere gebruikers van deze console.
    8. Selecteer Volgende.
    9. Selecteer Volgende wanneer je wordt herinnerd aan de gamerafbeelding die aan je profiel is gekoppeld.
    10. Selecteer je aanmeldingsvoorkeuren.
Oplossing 4: verwijder alle accounts op de console

Als je veel accounts hebt opgeslagen op je console, verwijder dan alle accounts en start de console opnieuw voordat je je account opnieuw toevoegt zoals beschreven in Oplossing 3 hierboven.

Als je alle accounts hebt verwijderd en je account opnieuw hebt toegevoegd, maar je je nog steeds niet kunt aanmelden, moet je de fabrieksinstellingen terugzetten op de console. Lees en volg deze instructies nauwgezet.

Waarschuwing Als je de console terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle accounts, apps, games, opgeslagen games en instellingen gewist. Alles dat niet is gesynchroniseerd met Xbox Live gaat verloren. Uw console synchroniseert automatisch met Xbox Live wanneer de console is verbonden met de service.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 80A40008 treedt op door een probleem met de verbinding of je account op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?