Fout 80A40010 treedt op door een probleem met de verbinding of de Xbox Live-service op Xbox One

Je krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer je het volgende probeert te doen:

• Aanmelden bij je Xbox Live-account
  • Een game spelen via Xbox Live
  • Een app gebruiken waarvoor een online verbinding nodig is

There's a temporary problem with the service. Please try again.

80A40010

Dit kan een van de volgende oorzaken hebben:

• Er is een probleem met de Xbox Live-verbinding.
  • Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-08-26T05:30:16.2156587+00:00

Oplossing 2: test de Xbox Live-verbinding

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Netwerkverbinding testen.

4. Zie de Oplossing voor netwerkverbindingsfouten voor Xbox One als je een verbindingsprobleem hebt.

Oplossing 3: Verwijder je Xbox Live-profiel en herstel het

1. Verwijder je Xbox Live-profiel van de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem.
    2. Selecteer Instellingen > Account > Accounts verwijderen.
    3. Markeer het account dat je wilt verwijderen en druk op de A-knop .
    4. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
    5. Selecteer Sluiten als je klaar bent.
  2. Voer een harde reset van de console uit:
    1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
    2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
    3. Selecteer Opnieuw starten.
  3. Herstel je profiel op de console:
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Aanmelden, dit is de bovenste optie in de guide.
    3. Selecteer Toevoegen en beheren.
    4. Selecteer Nieuwe toevoegen.
    5. Voer je Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) in en selecteer Enter.
    6. Controleer de privacyinstellingen die je hebt ingesteld voor je account. Deze zijn van toepassing op elke Xbox One-console waarop je je aanmeldt. Selecteer Volgende.
    7. Selecteer Volgende op het scherm Zo ziet het eruit.
    8. Selecteer de kleur voor je Home-scherm op het scherm Kies een kleur om onderscheid te maken tussen jezelf en andere gebruikers van deze console. Selecteer Volgende.
    9. Uw profiel is nu gedownload naar de console. Druk op de Xbox-knop om terug te gaan naar het Home-scherm.

Neem contact op met Xbox-ondersteuning als dit probleem zich blijft voordoen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 80A40010 treedt op door een probleem met de verbinding of de Xbox Live-service op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?