Fout 87E00008 treedt op wanneer je een game start op Xbox One

Je krijgt de volgende foutcode te zien wanneer je een Xbox One-game start:

87E00008

Dit kan betekenen dat de game niet correct is geïnstalleerd of dat er een update aan de gang is. Dit kan ook gebeuren als de game is verplaatst naar een ander opslagapparaat of werd gestart terwijl er een update werd uitgevoerd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: De status van de Xbox Live-service controleren

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het opnieuw:

Sociaal en gaming: actief en werkend
2019-10-20T22:20:51.4463395+00:00

Oplossing 2: Controleren of er een update voor de game aan de gang is

1. Selecteer op het Home-scherm de optie Mijn games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Zoek de game die je probeert te spelen.

Als de tegel van de game in het grijs verschijnt en er een voortgangsbalk wordt weergegeven, wordt er een update uitgevoerd. Wacht tot de update is voltooid. Je ziet het pictogram '*' in de rechterbovenhoek van de tegel van de game wanneer de update is uitgevoerd.

Probeer de game opnieuw te starten.

Oplossing 3: De Xbox One-console opnieuw opstarten

1. Houd de Xbox-knop  in het midden van de Xbox One ingedrukt om het Power Center te openen.
  2. Selecteer Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Opnieuw starten.
  4. Probeer de game opnieuw te starten.

Opmerking Als de console lijkt te zijn vastgelopen, houd je de Xbox-knop  op de console 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raak je de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten. Probeer de game opnieuw te starten.

Oplossing 4: De game opnieuw installeren

Als je de game opnieuw installeert, wordt de game die is opgeslagen op je console overschreven en wordt er indien nodig een update uitgevoerd. Het maakt niet uit of je de game vanaf een disc of vanuit de Microsoft Store hebt geïnstalleerd, je moet de vorige installatie eerst verwijderen. Een game verwijderen:

1. Selecteer op het Home-scherm de optie Mijn games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Selecteer de game die je opnieuw wilt installeren.
  4. Druk op de Menuknop op de controller en selecteer Verwijderen.

Installeer dan de game opnieuw, plaats de disc of download de game opnieuw vanuit de Microsoft Store. Als je de game opnieuw wilt downloaden, zoek je de game in de Microsoft Store, selecteer je de game en selecteer je Installeren.

Opmerking Het installeren vanaf een disc is niet van toepassing op de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 87E00008 treedt op wanneer je een game start op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?