De resultaten van de Xbox Console Streaming (Preview) gereedheidstest begrijpen

Als je Test console streaming selecteert, test de Xbox Console Streaming (Preview) gereedheidstest je netwerkverbinding, Xbox draadloze controller-verbinding en console-instellingen om te beoordelen of je in staat bent Xbox One-games te streamen, inclusief titels van Game Pass, vanuit je home console naar je mobiele apparaat.

De Xbox Console Streaming (Preview) gereedheidstest controleert de configuratie van je console om te verifiëren dat is voldaan aan alle vereisten voor Console Streaming op je Xbox One. Als er criteria zijn waaraan de configuratie niet voldoet, wordt dit aangegeven in het scherm met resultaten. De melding Your setup needs work (De configuratie verdient aandacht) betekent dat de test een of meer zaken aan het licht heeft gebracht die moeten worden verholpen om Console Streaming goed te laten werken.

Scherm met resultaten van Xbox One-console streamingtest

Opmerking Als de Console Streaming (Preview) gereedheidstest problemen vindt, voer je de stappen voor probleemoplossing uit die hieronder worden beschreven, en voer je vervolgens Test console streaming nogmaals uit om te kijken of het probleem is verholpen.

Testresultaten en probleemoplossing

Connection (Verbinding)

NAT-type

• Een groen vinkje betekent dat wordt voldaan aan de criteria voor Open NAT.
  • Een geel uitroepteken betekent dat wordt voldaan aan de criteria voor Moderate NAT. Voor een optimale ervaring verdient een Open NAT-type de voorkeur.
  • Een rood kruisje betekent dat je een Strict NAT hebt. Je kunt de configuratie en registratie pas voltooien als je NAT-type Moderate is of beter nog Open. Voor help bij het verbeteren van je NAT-type ga je naar de Oplossing voor Xbox One-multiplayergames.

Upstream bandwidth (Upstream bandbreedte)

De kwaliteit van je Console Streaming-ervaring is afhankelijk van de uploadsnelheid van je netwerk. Een uploadsnelheid van minimaal 4,75 Mbps is vereist, maar 9 Mbps of sneller is optimaal voor de beste Console Streaming-ervaring.

• Een groen vinkje betekent dat je snelheid hoger is dan 9 Mbps en optimaal is voor Console Streaming.
  • Een geel uitroepteken exclamation point betekent dat je uploadsnelheid minimaal 4,75 Mbps is maar minder dan 9 Mbps. Je kunt Console Streaming gebruiken maar de ervaring zal niet optimaal zijn.
  • Een rood kruisje betekent dat Console Streaming geblokkeerd is vanwege onvoldoende uploadsnelheid. Voor help bij het optimaliseren van je netwerksnelheid zie de Oplossing voor trage prestaties van Xbox One (mogelijk moet je contact opnemen met je Internet Service Provider voor een hogere uploadsnelheid).

Network latency (Netwerklatentie)

Je Console Streaming-ervaring kan minder worden door de netwerklatentie van je thuisnetwerk (de tijd die je netwerk nodig heeft om informatie te versturen en te ontvangen). Voor Console Streaming is een netwerklatentie van minder dan 125 ms vereist, maar een latentie van minder dan 60 ms is optimaal voor de beste Console Streaming-ervaring.

• Een groen vinkje betekent dat je netwerklatentie 60 ms of minder is en optimaal is voor Console Streaming.
  • Een geel uitroepteken betekent dat je netwerklatentie tussen 60 end 125 ms is. Console Streaming is mogelijk maar de ervaring is niet altijd optimaal.
  • Een rood kruisje betekent dat Console Streaming geblokkeerd omdat de netwerklatentie hoger is dan 125 ms. Voor help bij het minimaliseren van de netwerklatentie zie de Oplossing voor trage prestaties van Xbox One (mogelijk moet je contact opnemen met je Internet Service Provider voor een lagere netwerklatentie).

Network type (Netwerktype)

• Een groen vinkje betekent dat je een bekabelde netwerkverbinding hebt. Omdat Console Streaming afhankelijk is van de stabiliteit van je thuisnetwerk, is een bekabelde verbinding altijd het meest stabiel en robuust. Dit verdient daarom de voorkeur.
  • Een geel uitroepteken betekent dat je een draadloze netwerkverbinding hebt. Dit maakt Console Streaming niet onmogelijk maar houd er rekening mee dat draadloze verbindingen blootstaan aan interferentie en andere zaken die stotterende beelden kunnen veroorzaken tijdens het streamen. Je kunt overwegen een bekabelde verbinding te gebruiken voor Console Streaming. Of als je kracht van het draadloze signaal wilt verbeteren en de interferentie wilt minimaliseren voor de beste Console Streaming-ervaring, ga je naar de Oplossing voor trage prestaties van Xbox One.

Outbound port (Uitgaande poort)

Deze test controleert of netwerkverkeer op poort 3074 naar je console wordt geleid.

• Een groen vinkje betekent dat je de vereiste port forwarding al hebt ingesteld.
  • Een rood kruisje betekent dat poort 3074 is geblokkeerd. Mogelijk moet je port forwarding inschakelen om Console Streaming mogelijk te maken. Zie de Oplossing voor Xbox One-multiplayergames om te leren hoe je de vereiste netwerkpoorten opent voor Console Streaming.

Controller

Bluetooth controller

Je Xbox draadloze controller moet geschikt zijn voor Bluetooth als je deze wilt gebruiken met je mobiele apparaat. De Console Streaming (Preview) gereedheidstest controleert of de controller die je momenteel gebruikt, geschikt is voor Bluetooth.

• Een groen vinkje betekent dat de controller die je momenteel gebruikt, geschikt is voor Bluetooth.
  • Een geel uitroepteken betekent dat de console niet kan verifiëren dat je controller geschikt is voor Bluetooth. Het is mogelijk Console Streaming in te stellen, maar je kunt mogelijk je controller niet koppelen aan je telefoon. Voor help bij het bepalen of je controller geschikt is voor Bluetooth, zie Je Xbox draadloze controller verbinden met Bluetooth en problemen oplossen.
  • Een rood kruisje betekent dat je controller niet geschikt is voor Bluetooth.

Controller firmware

De Console Streaming (Preview) gereedheidstest verifieert dat op de controller die is verbonden met de console, de meest recente firmware is geïnstalleerd.

• Een groen vinkje betekent dat de firmware van je controller up-to-date is.
  • Een geel uitroepteken maakt het niet onmogelijk om Console Streaming in te stellen. Dit geeft alleen aan dat de nieuwe firmware die is geoptimaliseerd voor Console Streaming, nog niet beschikbaar is voor deze controller. Dit kan resulteren in onverwacht gedrag van de Xbox-knop tot bijgewerkte firmware wordt uitgebracht.
  • Een rood kruisje betekent dat je de firmware van je controller moet bijwerken voordat je deze koppelt aan je mobiele apparaat. Voor instructies voor het bijwerken van de firmware van je controller, zie Je Xbox One-controller bijwerken.

Console settings (Instellingen van console)

Power (Energie)

Je mobiele apparaat kan je console alleen op afstand benaderen als deze is ingesteld op Direct aan.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De resultaten van de Xbox Console Streaming (Preview) gereedheidstest begrijpen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?