Dubbele NAT ontdekt in je netwerkinstellingen

Als je 'Dubbele NAT ontdekt' ziet in je netwerkinstellingen, kun je deze stappen proberen om dit te wijzigen of te verwijderen.

Controleer of je een modem of gateway gebruikt

Als u twijfelt of het apparaat in uw thuisnetwerk een modem of een gateway is, zijn hier een paar tips om dat te ontdekken:

• Controleer de labels op het apparaat, de gegevens van de fabrikant of het modelnummer
  • Als je een draadloos signaal van een apparaat gebruikt voor internettoegang, heb je waarschijnlijk een gateway.
  • Als je meerdere poorten op het apparaat hebt, beschik je waarschijnlijk over een gateway.

Uw netwerk maakt gebruik van een router en een gateway

Als je zowel een router als een gateway gebruikt, moet je een van beide verwijderen uit het netwerk. Je kunt een van de volgende methoden gebruiken om een van de twee te verwijderen.

Wijzigen hoe de gateway of router is ingesteld

Probeer eerst je gateway in de brugmodus te zetten. Elke fabrikant gaat anders om met de brugmodus, dus mogelijk moet je contact opnemen met de fabrikant of serviceprovider om erachter te komen hoe je dit moet doen.

Als je je gateway niet in de brugmodus kunt zetten, probeer dan ervoor te zorgen dat de router alleen als toegangspunt werkt. Hierdoor wordt de router uit je netwerk verwijderd als NAT.

Nadat je je gateway- of routerinstellingen hebt gewijzigd, start je de Xbox en je netwerkapparaten opnieuw op en controleer je de netwerkinstellingen opnieuw om te controleren of het NAT-bericht is verdwenen.

Je kunt als volgt de netwerkinstellingen controleren:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen en Netwerk.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen.

Als 'Dubbele NAT gedetecteerd' niet wordt weergegeven, is het probleem is opgelost. Als de melding nog steeds wordt weergegeven, probeer je de volgende oplossing.

Verbind je Xbox One rechtstreeks met de gateway

Probeer je Xbox rechtstreeks aan te sluiten op je gateway via Wi-Fi, een bekabelde verbinding of een alternatieve verbinding zoals Powerline- of MoCA-adapters.

Nadat je je Xbox rechtstreeks op je gateway hebt aangesloten, controleer je de netwerkinstellingen om na te gaan of het NAT-bericht is verdwenen.

Als je het NAT-bericht nog steeds ziet, neem dan contact op met je serviceprovider voor meer hulp.

Uw netwerk maakt gebruik van een router en een modem

Verbind uw Xbox One rechtstreeks met de modem

Probeer je Xbox rechtstreeks op de modem aan te sluiten en vervolgens de Xbox en de modem opnieuw op te starten. Controleer je netwerkinstellingen om na te gaan of het NAT-bericht is verdwenen. Als je het NAT-bericht nog steeds ziet, neem dan contact op met je serviceprovider voor meer hulp.

Uw netwerk maakt alleen gebruik van een gateway

Als uw netwerk alleen een gateway gebruikt, moet u contact op met uw serviceprovider voor meer hulp.

Ga voor meer informatie over het wijzigen van instellingen voor uw netwerkhardware naar onze forums met informatie over netwerkhardware.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Dubbele NAT ontdekt in je netwerkinstellingen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?