Dubbele NAT ontdekt in uw netwerkinstellingen

Als u 'Dubbele NAT ontdekt' ziet in uw Netwerkinstellingen, kunt u deze stappen proberen om dit te wijzigen of te verwijderen.

Controleer of u een modem of gateway gebruikt

Als u twijfelt of het apparaat in uw thuisnetwerk een modem of een gateway is, zijn hier een paar tips om dat te ontdekken:

• Controleer de labels op het apparaat, de gegevens van de fabrikant of het modelnummer
  • Als u een draadloos signaal van een apparaat gebruikt voor internettoegang, hebt u waarschijnlijk een gateway
  • Als u meerdere poorten op het apparaat hebt, beschikt u waarschijnlijk over een gateway.

Uw netwerk maakt gebruik van een router en een gateway

Als u zowel een router als een gateway gebruikt, moet u een van beide verwijderen uit het netwerk. U kunt als volgt een van beide verwijderen:

Wijzig hoe uw gateway of router is ingesteld

Probeer eerst uw gateway in de brugmodus te zetten. Elke fabrikant gaat anders om met de brugmodus, dus moet u contact opnemen met de fabrikant of serviceprovider om erachter te komen hoe u uw gateway in de brugmodus kunt zetten.

Als u uw gateway niet in de brugmodus kunt zetten, probeert u ervoor te zorgen dat uw router alleen als toegangspunt werkt. In dat geval wordt deze van uw netwerk verwijderd als NAT.

Nadat u uw gateway- of routerinstellingen hebt gewijzigd, start u uw Xbox en uw netwerkapparaten opnieuw op en controleert u uw netwerkinstellingen opnieuw om te controleren of het NAT-bericht is verdwenen.

Verbind uw Xbox One rechtstreeks met de gateway

Probeer uw Xbox rechtstreeks aan te sluiten op uw gateway via Wi-Fi, een bekabelde verbinding of een alternatieve verbinding zoals Powerline- of MoCA-adapters.

Nadat u uw Xbox rechtstreeks op uw gateway hebt aangesloten, controleert u uw netwerkinstellingen om na te gaan of het NAT-bericht is verdwenen.

Als u het NAT-bericht nog steeds ziet, neem dan contact op met uw serviceprovider voor meer hulp.

Uw netwerk maakt gebruik van een router en een modem

Verbind uw Xbox One rechtstreeks met de modem

Probeer uw Xbox rechtstreeks op de modem aan te sluiten en vervolgens de Xbox en de modem opnieuw op te starten. Controleer uw netwerkinstellingen om na te gaan of het NAT-bericht is verdwenen. Als u het NAT-bericht nog steeds ziet, neem dan contact op met uw serviceprovider voor meer hulp.

Uw netwerk maakt alleen gebruik van een gateway

Als uw netwerk alleen een gateway gebruikt, moet u contact op met uw serviceprovider voor meer hulp.

Ga voor meer informatie over het wijzigen van instellingen voor uw netwerkhardware naar onze forums met informatie over netwerkhardware.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Dubbele NAT ontdekt in uw netwerkinstellingen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?