Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken

Je kunt een Xbox-console verbinden met Xbox Live via je draadloze netwerk. Hiervoor moet je echter het wachtwoord van het draadloze netwerk weten. Dit wordt ook wel wireless network security key genoemd.

Uw wachtwoord zoeken op uw hardware

Als je internetserviceprovider je een draadloze router of gateway heeft geleverd, staat het wachtwoord van het netwerk wellicht op een etiket op de router of gateway. Zoek naar de volgende benamingen:

• Security Key (beveiligingssleutel)
  • Wireless Key (sleutel voor draadloos netwerk)
  • WPA Key (WPA-sleutel)
  • WPA 2 Key (WPA 2-sleutel)
  • WEP Key (WEP-sleutel)

Uw wachtwoord zoeken in Windows 10

Als je computer is aangesloten op je draadloze netwerk en werkt met Windows 10, kun je het wachtwoord op deze manier opzoeken:

1. Klik met de rechtermuisknop op de indicator van de draadloze signaalsterkte in de taakbalk van Windows 10.
  2. Selecteer Netwerk- en internetinstellingen openen.
  3. Selecteer Wi-Fi in de linkerkolom.
  4. Schuif omlaag en selecteer Netwerkcentrum.
  5. Selecteer je Wi-Fi-netwerk in de rechterkolom naast Verbindingen.
  6. Selecteer Eigenschappen van draadloos netwerk en vervolgens het tabblad Beveiliging.
  7. Selecteer onder Netwerkbeveiligingssleutel de optie Tekens weergeven om het wachtwoord weer te geven.

Je wachtwoord zoeken in Windows 8.1 en Windows 7

Als je computer is aangesloten op je draadloze netwerk en werkt met Windows 8.1 of Windows 7, kun je het wachtwoord op deze manier opzoeken:

1. Klik op de indicator van de draadloze signaalsterkte in de taakbalk (onderaan rechts).
  1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van je draadloze netwerk en selecteer vervolgens Verbindingseigenschappen weergeven (Windows 8.1) of Eigenschappen (Windows 7).
  1. Kies Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Uw wachtwoord zoeken op een Mac

1. Klik op Voltooi op de menubalk boven aan het scherm.
  2. Kies het menu Programma's en klik op Hulpprogramma's.
  3. Kies Sleutelketentoegang.
  4. Zoek de naam van je netwerk en selecteer dit. Schakel vervolgens het selectievakje Wachtwoord weergeven in om het wachtwoord voor het draadloze netwerk te tonen.

Opmerking Om deze optie met succes uit te voeren, moet de Mac in het verleden reeds (of momenteel) verbonden zijn met het draadloze netwerk. Je moet ook het beheerderswachtwoord voor de beheerdersaccount van de Mac weten.

Uw wachtwoord zoeken op de configuratiepagina van de router

1. Open een webbrowser op uw computer.
  2. Typ het standaard-IP-adres van je router of gateway in de adresbalk (zie de onderstaande tabel) en druk op Enter.

Hier volgen de standaard IP-adressen van enkele router- en gatewayfabrikanten.

Fabrikant

Standaard-IP-adres

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Als je fabrikant niet in deze lijst staat, kijk je in de router- of gatewaydocumentatie of ga je naar de website van de fabrikant voor hulp. Of ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor meer specifieke instructies voor routers.

Deze forums zijn in het Engels, maar je kunt gebruikmaken van Bing Vertalen om deze forums in een andere taal te bekijken.

2. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router of gateway en klik op OK.

Opmerking Als u zich niet kunt aanmelden, zoekt u in de documentatie van uw router of gateway naar een standaardgebruikersnaam en wachtwoord.

3. Wanneer u bent aangemeld, krijgt u de configuratiepagina van uw router of gateway te zien.
  4. Zoek het gedeelte met draadloze instellingen, zoek naar het WEP-, WPA- of WPA2-wachtwoord en schrijf dit op.

Opmerking Als u problemen hebt met de configuratie van uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant of gaat u naar diens website.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?