Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen

Als een van de volgende symptomen optreedt, kan uw downloadsnelheid traag zijn:

• Het duurt lang om uw installatie te voltooien.
  • De voortgangsbalk voor uw download of update is al een tijdje niet meer verdergegaan.

Als u problemen hebt om verbinding te maken met uw netwerk of fouten te zien krijgt met betrekking tot de netwerkverbinding, probeer dan de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One.

Oplossingen

De volgende stappen zullen u helpen te bepalen of er een probleem is met uw netwerk wanneer u een game of app downloadt op uw Xbox One-console en tonen hoe u de netwerksnelheid kunt verbeteren.

Oplossing 1: controleer de downloadsnelheid

Volg deze stappen:

1. Scroll naar Installeren… <naam van de game die je downloadt>.
  2. In het deel "Wachtrij" van Games en apps wordt de downloadsnelheid weergegeven van de game of app die wordt geïnstalleerd. Dit geeft een indicatie van de huidige downloadsnelheid. Als u trage snelheden ziet (bijvoorbeeld minder dan 1 megabit per seconde), kan het lang duren om de download te voltooien.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van je Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Voorbeeld:

Als je een bestand van 40 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 30 GB resterend) en je verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan zou het nog ongeveer 4,4 uur duren om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Wanneer je verbonden bent met Xbox Live, moet je verbindingssnelheid minstens 1,5 MB/s zijn voor de beste ervaring. Zie de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One voor meer informatie over bandbreedtegebruik of om problemen met de netwerkverbinding op te lossen.

Oplossing 2: sluit alle geopende games

Voor de beste gamingervaring worden downloads op de achtergrond beperkt wanneer een game is geopend. Als u downloadbeperkingen voor het installeren van games of apps wilt verwijderen, kunt u wachten totdat Xbox One de geopende game onderbreekt of kunt u games als volgt sluiten:

1. Ga op het scherm Home naar de game die je het laatst hebt gespeeld.
  2. Selecteer de game, druk op de Menuknop  en selecteer Afsluiten.

Wanneer je de laatst geopende game hebt gesloten:

• Controleer de snelheid waarmee de game of app wordt gedownload.
  • Om te voorkomen dat uw download wordt vertraagd, mag u geen games of apps starten totdat de download is voltooid.

Oplossing 3: start uw console opnieuw

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Console opnieuw opstarten.
  3. Selecteer Ja om te bevestigen. Zo worden eventuele bestaande downloads gepauzeerd en worden ze hervat wanneer de console opnieuw is gestart.

Opmerking Als je de guide niet kunt openen of de console lijkt te zijn vastgelopen, houd dan de Xbox-knop  op de console ongeveer 10 seconden ingedrukt totdat de console wordt uitgeschakeld. Nadat de console is uitgeschakeld, raakt u de Xbox-knop  op de console weer aan om deze opnieuw te starten.

Wanneer u uw console opnieuw start, worden alle geopende apps en games gesloten. Wanneer uw console opnieuw is gestart, controleert u als volgt dat uw downloads zijn hervat:

1. Ga op het scherm Home naar Games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij en markeer de game of app die u probeert te downloaden.
  3. Op de game of app staat dan Installeren....
  4. Als de status In wachtrij geplaatst of Gepauzeerd is, selecteer dan de game of app, druk op de Menuknop en selecteer Installatie hervatten.

Wanneer u hebt gecontroleerd dat uw downloads zijn hervat:

• Controleer de snelheid waarmee de game of app wordt gedownload.
  • Om te voorkomen dat uw download wordt vertraagd, mag u geen games of apps starten totdat de download is voltooid.

Oplossing 4: Annuleer de installatie van de game of app en installeer deze opnieuw

Als het probleem niet is verholpen met de bovenstaande stappen, dan moet u de installatie van de game annuleren. Dat gaat als volgt:

1. Ga op het scherm Home naar Games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij en markeer de game of app die u probeert te downloaden.
  3. Druk op de Menuknop op uw controller en selecteer Annuleren.

Om de game opnieuw te installeren, plaatst u de disc of downloadt u de game opnieuw vanaf de Microsoft Store. Als u de game opnieuw wilt downloaden, zoekt u de game in de Microsoft Store, selecteert u de game en selecteert u vervolgens Installeren.

Controleer de downloadsnelheid van uw game of app opnieuw wanneer u uw download opnieuw hebt gestart.

Oplossing 5: controleer de netwerkverbinding van uw console

Als het probleem niet is opgelost met de voorgaande oplossingen, vergelijk dan de downloadsnelheid van uw console met de snelheid van uw abonnement bij uw internetserviceprovider (ISP). Pauzeer eerst alle downloads in uitvoering of in de wachtrij:

1. Ga op het scherm Home naar Games en apps.
  2. Selecteer Wachtrij en markeer alle games of apps die worden gedownload of die in de wachtrij staan om te worden gedownload.
  3. Druk op de Menuknop op uw controller en selecteer Installatie pauzeren voor elke game of app die wordt gedownload of in de wachtrij staat.

Sluit vervolgens alle games die geopend zijn op uw systeem:

1. Ga op het scherm Home naar de game die je het laatst hebt gespeeld.
  2. Selecteer de game, druk op de Menuknop en selecteer Afsluiten.

Voer nu een netwerksnelheidstest uit:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen.
  3. Selecteer Netwerk > Netwerkinstellingen > Gedetailleerde netwerkstatistieken.

Uw console voert een verbindingstest uit en geeft de gedetecteerde downloadsnelheid weer, die u kunt vergelijken met uw abonnement bij uw internetserviceprovider. Als u een aanzienlijk lagere downloadsnelheid dan verwacht ziet op de pagina Gedetailleerde netwerkstatistieken, kunnen er diverse mogelijke oorzaken zijn:

Netwerkcongestie op uw thuisnetwerk - Apparaten met netwerkverbinding op uw thuisnetwerk kunnen concurreren om dezelfde downloadbandbreedte als uw Xbox One-console. Probeer alle downloadactiviteiten van andere apparaten op uw thuisnetwerk te pauzeren om te zien of de downloadsnelheid van uw console toeneemt. Controleer ook of uw router thuis ondersteuning biedt voor QoS (Quality of Service) voor de internetverbinding. Als u een QoS-functie op uw router thuis inschakelt, kan dat helpen om prioriteit te geven aan de netwerkverbinding voor uw Xbox One om de downloadsnelheid te verbeteren.

Congestie draadloos netwerk - Als uw console via een draadloze verbinding verbonden is met uw thuisnetwerk, kan de console concurreren met andere draadloze apparaten of andere draadloze netwerken. Probeer indien mogelijk uw Xbox One-console via een bekabelde verbinding aan te sluiten op uw router thuis.

Als u uw console niet kunt aansluiten via een bekabelde verbinding, controleer dan of uw router thuis dual-band-verbindingen ondersteunt (zowel Wi-Fi-verbindingen van 2,4 GHz als 5 GHz). Als uw router thuis dual-band is, probeer dan uw Xbox One-console naar de routerverbinding van 5 GHz te verplaatsen en andere draadloze apparaten naar de routerverbinding van 2,4 GHz. Hoewel Wi-Fi van 5 GHz een korter bereik heeft dan Wi-Fi van 2,4 GHz, is er wellicht ook minder overlapping met andere draadloze netwerken en zal het netwerk dus beter presteren.

Netwerkcongestie internetserviceprovider - Uw downloadsnelheid kan ook variëren op basis van het tijdstip van de dag en de dag van de week. Dat komt vaak door congestie op het ISP-netwerk tijdens piekuren. Als de downloadsnelheid op uw Xbox One 's avonds tijdens weekdagen of in het weekend aanzienlijk lager is dan 's ochtends/'s namiddags op weekdagen, kan dit worden veroorzaakt door congestie op het ISP-netwerk. Als u deze beperking wilt omzeilen, probeer games of apps dan 's avonds laat en 's nachts te downloaden, tijdens de daluren.

Als u nog steeds een trage downloadsnelheid ziet, probeer dan de Oplossing voor netwerkverbindingsfout Xbox One, wat u kan helpen om problemen tussen uw thuisnetwerk en uw internetserviceprovider op te sporen.