Hoe werken multiplayer en communicatie bij spelen op meerdere netwerken?

In multiplayergames op Xbox Live bepalen privacy en online veiligheid wie met je kan communiceren via spraak en tekst.

Sommige games kunnen worden gespeeld via meerdere netwerken — tussen personen op Xbox Live, bijvoorbeeld, en personen die spelen op Nintendo of PlayStation (zelfs, in sommige gevallen, op de pc).

Privacy en online veiligheid instellen voor spelen op meerdere netwerken

1. Druk op Xbox One op de Xbox-knop om de guide te openen. Ga vervolgens naar Systeem > Instellingen > Account.
  2. Selecteer voor jezelf de optie Privacy en online veiligheid > Xbox Live-privacy > Details bekijken en aanpassen > Communicatie en multiplayer.
    Selecteer voor een gezinslid de optie Ouderlijk toezicht > Gezinsleden beheren. Kies een gezinslid en selecteer vervolgens Privacy en online veiligheid > Xbox Live-privacy > Details bekijken en aanpassen > Communicatie en multiplayer.
  3. Bekijk en kies instellingen voor het volgende:
    • Je kunt gamen met personen buiten Xbox Live. Dit is de schakeloptie voor het toestaan of verbieden van alle vormen van spelen op meerdere netwerken.

Je kunt buiten Xbox Live communiceren met spraak en tekst. Als spelen op meerdere netwerken is toegestaan, kun je hiermee de communicatie regelen: van het blokkeren of toestaan van communicatie tot het toestaan van alleen communicatie tussen jou (of je kind) en vrienden die je in een bepaalde game opgeeft.

Kies ervoor de communicatie tussen verschillende netwerken via tekst en spraak toe te staan met:

• Iedereen. Dit betekent dat je kunt communiceren met iedereen die deze game speelt op andere netwerken dan Xbox Live.
    • Blokkeren. Dit betekent dat je niet kunt communiceren met iemand die speelt op andere netwerken dan Xbox Live. Deze instelling heeft geen invloed op communicatie met spelers op Xbox Live.
    • Vrienden in de game. Dit betekent dat tijdens het spelen van games op meerdere netwerken, de enige mensen buiten Xbox Live met wie je kunt communiceren vrienden zijn die je in een bepaalde game voor spelen op meerdere netwerken hebt toegevoegd.
    • Deze instelling werkt onafhankelijk van de instelling voor Xbox Live-vrienden (Xbox Live-privacy > Vrienden en clubs > Je kunt vrienden toevoegen).

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Hoe werken multiplayer en communicatie bij spelen op meerdere netwerken?" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?