Andere gamers dempen of blokkeren op Xbox One

Als je specifieke gamers op Xbox One niet wilt horen of niet door hen wilt worden gecontacteerd, kun je ze dempen of hun berichten aan jou blokkeren.

Opmerking: als je denkt dat de gamer de Microsoft-servicesovereenkomst of de gedragscode heeft overtreden, kun je bovendien een klacht indienen.

Een andere gamer dempen

Als een andere gamer beledigende of ongepaste berichten stuurt in de game of via voicechat, kunt u die gamer dempen. De gamer kan dan niet meer met u praten in de game of in een chatsessie.

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
  2. Selecteer Personen en selecteer vervolgens de gamertag van de gamer die je wilt dempen.

Opmerking: als de gamer niet in je vriendenlijst staat, selecteer je Recente spelers of Iemand zoeken en voer je de gamertag van die gamer in om de gamer te zoeken.

3. Selecteer Dempen in het profiel van de gamer.

Als je het dempen van een gamer wilt opheffen, volg je dezelfde stappen naar het profiel van de gamer en selecteer je Dempen opheffen.

Een andere gamer blokkeren

Als u een andere gamer blokkeert, ontvangt u geen berichten, game-uitnodigingen of party-uitnodigingen van die gamer meer. De gamer kan je online activiteit ook niet meer zien en wordt indien van toepassing verwijderd uit je vriendenlijst.

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen.
  2. Selecteer Personen en selecteer vervolgens de gamertag van de gamer die je wilt blokkeren.

Opmerking: als de gamer niet in je vriendenlijst staat, selecteer je Recente spelers of Iemand zoeken en voer je de gamertag van die gamer in om de gamer te zoeken.

3. Selecteer in het profiel van de gamer de optie Rapporteren of blokkeren en selecteer Blokkeren.

Als je een gamer wilt deblokkeren, volg je dezelfde stappen naar de profielkaart van de gamer en selecteer je Deblokkeren.

Berichten van een andere gamer blokkeren

Je kunt een gamer ook blokkeren nadat je een aanstootgevend of ongepast bericht hebt gekregen.

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen en ga naar Communicatie > Gesprekken.
  2. Selecteer het bericht van de gamer die je wilt blokkeren.
  3. Selecteer Meer > Profiel weergeven > Rapporteren of blokkeren > Blokkeren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Andere gamers dempen of blokkeren op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?