Wat is Xbox Live en hoe ga ik ermee aan de slag?

Wanneer je je aanmeldt bij je Microsoft-account op de Xbox One-console, word je automatisch verbonden met Xbox Live op basisniveau. Als je nog geen Microsoft-account hebt, kun je gratis een account maken.

Opmerking Als je voor het eerst aan de slag gaat met je nieuwe Xbox One-console, gebruik je de Oplossing om de Xbox One in te stellen.

Meer informatie over Xbox Live

Wat is Xbox Live?

Xbox Live is de onlineservice voor Xbox One. Xbox Live biedt toegang tot het leukste sociale entertainmentnetwerk ter wereld.

Met een gratis Xbox Live-account kun je de populairste games spelen, HD-films en tv-programma's kijken, live genieten van evenementen, muziek en sport, en entertainment-apps van topklasse, Microsoft Edge en Skype op je tv gebruiken.

Met het lidmaatschap van een Xbox Live Gold-account heb je toegang tot Games with Gold en gratis games voor de Xbox One en Xbox 360. Bovendien hebben we Deals with Gold voor Xbox One geïntroduceerd, waarmee leden exclusieve kortingen krijgen op games in de Microsoft Store. Met dit alles en de meest geavanceerde multiplayergames is Xbox Live Gold nu beter dan ooit. En je Xbox Live Gold-lidmaatschap geldt voor je Xbox 360 en Xbox One. Als je reeds lid bent van Xbox Live Gold, kun je meteen aan de slag.

Enkele voorbeelden van wat je kunt doen op Xbox Live:

• Genieten van onbeperkte online multiplayergames met vrienden overal ter wereld
  • Gratis demo's van games en volledige games op Xbox One downloaden en spelen*
  • Genieten van exclusieve aanbiedingen en previews voor leden
  • Films en tv-programma's kijken via Films en tv en toegang tot allerlei fantastische services van partners
  • Sportwedstrijden kijken met ESPN, NFL en andere sport-apps die voortdurend worden toegevoegd aan Xbox One
  • Luisteren naar op je afgestemde muziek met je favoriete streaming-app
  • Je telefoon of tablet als tweede scherm gebruiken voor een nog betere beleving van games en entertainment
  • Overal toegang tot in de cloud opgeslagen games*
  • Je stem gebruiken om games, muziek, films en tv-programma's te vinden met Kinect

*Voor deze functie is een Xbox Live Gold-lidmaatschap vereist. Ga naar Xbox Live Gold om vandaag nog lid te worden.

Hoe verbind ik mijn Xbox One-console met Xbox Live?

Je kunt je console met een kabel of draadloos met Xbox Live verbinden.

• Bekabelde verbinding

Een bekabelde netwerkverbinding is de snelste en meest betrouwbare manier om verbinding te maken met Xbox Live. Een bekabelde verbinding betekent dat je de Xbox One-console via een netwerkkabel verbindt met een router of modem. Je hebt het volgende nodig:

• Een router, gateway of modem
    • Een netwerkkabel
    • Een snelle internetverbinding, bijvoorbeeld via kabel of DSL
  • Draadloze verbinding

Een draadloze netwerkverbinding betekent dat je de Xbox One-console zonder netwerkkabels met Xbox Live kunt verbinden. Zo ben je vrij om de console verder van je netwerkhardware (router, gateway of modem) weg te zetten. De Xbox One-console kan het bestaande draadloze netwerk gebruiken. Je hebt het volgende nodig:

• Een snelle internetverbinding, bijvoorbeeld via kabel of DSL

Opmerking Satellietverbindingen of mobiele 3G- of 4G-verbindingen worden niet aanbevolen omdat deze vertragingen kunnen opleveren.

• Een router, gateway of draadloos toegangspunt

Voor meer informatie over het bekabeld of draadloos verbinden van je Xbox One-console met Xbox Live volg je de stappen in Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox Live.

Hoe kan ik mijn code inwisselen?

Als je een digitale code voor een gratis Xbox Live Gold-proeflidmaatschap hebt, lees je in Een digitale Xbox-code inwisselen hoe je de code inwisselt.

Als je geen proeflidmaatschap hebt, maar er een wilt nemen, raadpleeg je Proefversie Xbox Live Gold-lidmaatschap verkrijgen.

Hoe kan ik mijn Gold-lidmaatschap delen op mijn Home Xbox?

Xbox Live Gold-leden kunnen hun Gold-lidmaatschap delen op hun Home Xbox. Wanneer je je voor het eerst aanmeldt op een Xbox One en je wachtwoord opslaat, wordt die console je Home Xbox. Met de functie Mijn Home Xbox kun je het volgende doen:

• Games en downloadable content die je hebt gekocht in de Microsoft Store, delen met anderen die zich aanmelden op je console. Je kunt zelfs games delen die je hebt gedownload als onderdeel van een abonnement.
  • JE Xbox Live Gold-lidmaatschap delen met iedereen die zich aanmeldt op je console.

Op je Home Xbox kun je ook gedownloade games spelen als je onderweg bent of als er een netwerk- of serviceonderbreking is. Je moet zorgen dat je console is ingesteld als je Home Xbox voor je offline gaat. Zie Xbox One offline gebruiken voor meer informatie.

Als je meer dan één Xbox One-console hebt of als je je aanmeldt bij meerdere consoles, raden we je aan de meest gebruikte console aan te duiden als je Home Xbox. Zie Hoe je een Xbox One-console kunt aanduiden als je Home Xbox voor meer informatie.

Moet ik een console hebben om een Xbox Live-abonnement te kunnen gebruiken?

Nee, je hebt geen console nodig om een Xbox Live-abonnement te kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld Minecraft speelt op een willekeurig 'Bedrock'-platform, zoals Win10, Android, Nintendo Switch of iOS, kun je via Xbox Live deelnemen aan multiplayergames met gebruikers die op deze platforms spelen. Bovendien kun je met een Xbox Live-account alle Minecraft-content die je op Minecraft Marketplace koopt, gebruiken in elke Bedrock-versie van de game die je hebt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Wat is Xbox Live en hoe ga ik ermee aan de slag?" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?