Wat is Xbox Live en hoe ga ik ermee aan de slag?

Wanneer u zich aanmeldt bij uw Microsoft-account op de Xbox One-console, wordt u automatisch verbonden met Xbox Live op basisniveau. Als u nog geen Microsoft-account hebt, kunt u gratis een account maken.

Opmerking Als u voor het eerst aan de slag gaat met uw nieuwe Xbox One-console, gebruikt u de Oplossing om de Xbox One in te stellen.

Meer informatie over Xbox Live

Wat is Xbox Live?

Xbox Live is de onlineservice voor Xbox One. Xbox Live biedt toegang tot het leukste sociale entertainmentnetwerk ter wereld.

Met een gratis Xbox Live-account kunt u de populairste games spelen, HD-films en tv-programma's kijken, live genieten van evenementen, muziek en sport, en entertainmentapps van topklasse, Microsoft Edge en Skype op uw tv gebruiken.

Met het lidmaatschap van een Xbox Live Gold-account hebt u toegang tot Games with Gold en gratis games voor de Xbox One en Xbox 360. Bovendien hebben we Deals with Gold voor Xbox One geïntroduceerd, waarmee leden exclusieve kortingen krijgen op games in de Microsoft Store. Met dit alles en de meest geavanceerde multiplayergames is Xbox Live Gold nu beter dan ooit. En uw Xbox Live Gold-lidmaatschap geldt ook voor uw Xbox 360 en Xbox One. Dus als u reeds lid bent van Xbox Live Gold, kunt u meteen aan de slag.

Enkele voorbeelden van wat u kunt doen op Xbox Live:

• Onbeperkt online multiplayergames spelen met vrienden overal ter wereld
  • Gratis demo's van games en volledige games op Xbox One downloaden en spelen*
  • Genieten van exclusieve aanbiedingen en previews voor leden
  • Films en tv-programma's kijken via Films en tv en toegang tot allerlei fantastische services van partners
  • Sportwedstrijden kijken met ESPN, NFL en andere sportapps, die voortdurend worden toegevoegd aan Xbox One
  • Luisteren naar gepersonaliseerde muziek met Groove** en iHeartRadio
  • Uw telefoon of tablet als tweede scherm gebruiken voor een nog betere ervaring met games en entertainment
  • Overal toegang tot in de cloud opgeslagen games*
  • Uw stem gebruiken om games, muziek, films en tv-programma's te vinden met Kinect

*Voor deze functie is een Xbox Live Gold-lidmaatschap vereist. Ga naar Xbox Live Gold om vandaag nog lid te worden.
**Voor deze functie is een Groove Music Pass-abonnement vereist. Ga naar Microsoft Groove om vandaag nog lid te worden.

Hoe verbind ik mijn Xbox One-console met Xbox Live?

U kunt uw console met een kabel of draadloos met Xbox Live verbinden.

• Bekabelde verbinding

Een bekabelde netwerkverbinding is de snelste en meest betrouwbare manier om verbinding te maken met Xbox Live. Een bekabelde verbinding betekent dat u de Xbox One-console via een netwerkkabel verbindt met een router of modem. U hebt het volgende nodig:

• Een router, gateway of modem
    • Een netwerkkabel
    • Een snelle internetverbinding, bijvoorbeeld via kabel of DSL
  • Draadloze verbinding

Een draadloze netwerkverbinding betekent dat u de Xbox One-console zonder netwerkkabels met Xbox Live kunt verbinden. Zo bent u vrij om de console verder van uw netwerkhardware (router, gateway of modem) weg te zetten. De Xbox One-console kan het bestaande draadloze netwerk gebruiken. U hebt het volgende nodig:

• Een snelle internetverbinding, bijvoorbeeld via kabel of DSL

Opmerking Satellietverbindingen of mobiele 3G- of 4G-verbindingen worden niet aanbevolen omdat deze vertragingen kunnen opleveren.

• Een router, gateway of draadloos toegangspunt

Voor meer informatie over het bekabeld of draadloos verbinden van uw Xbox One-console met Xbox Live volgt u de stappen in Oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox Live.

Hoe kan ik mijn code inwisselen?

Als u een prepaidcode voor een gratis Xbox Live Gold-proeflidmaatschap hebt, leest u in Een Xbox-prepaidcode inwisselen hoe u de code inwisselt.

Als u geen proeflidmaatschap hebt, maar er een wilt nemen, raadpleegt u Proefversie Xbox Live Gold-lidmaatschap verkrijgen.

Hoe kan ik mijn Gold-lidmaatschap delen op mijn Home Xbox?

Xbox Live Gold-leden kunnen hun Gold-lidmaatschap delen op hun Home Xbox. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt op een Xbox One en uw wachtwoord opslaat, wordt die console uw Home Xbox. Met de functie Mijn Home Xbox kunt u het volgende doen:

• Games en downloadable content die u hebt gekocht in de Microsoft Store, delen met anderen die zich aanmelden op uw console. U kunt zelfs games delen die u hebt gedownload als onderdeel van een abonnement.
  • Uw Xbox Live Gold-lidmaatschap delen met iedereen die zich aanmeldt op uw console.

Op uw Home Xbox kunt u ook gedownloade games spelen als u onderweg bent of als er een netwerk- of serviceonderbreking is. U moet zorgen dat uw console is ingesteld als uw Home Xbox voor u offline gaat. Zie Xbox One offline gebruiken voor meer informatie.

Als u meer dan één Xbox One-console hebt of als u zich aanmeldt bij meerdere consoles, raden we u aan de meest gebruikte console aan te duiden als uw Home Xbox. Zie Hoe u een Xbox One-console kunt aanduiden als uw Home Xbox voor meer informatie.