Een klacht indienen op Xbox One

Als je denkt dat een gamer de Microsoft-gedragscode heeft overtreden, kun je dit melden bij Xbox. Je kunt het gedrag van een gamer of specifieke inhoud zoals Club- of LFG-berichten en zaken in de activiteitsfeed melden.

Alle rapporten bevatten de optie om opmerkingen toe te voegen. Gebruik deze optie om ons meer informatie te geven over de schending.

Een gamer melden

Ga als volgt te werk om een gamer die zich ongepast heeft gedragen of die ongepaste inhoud plaatst te melden:

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen, ga vervolgens naar Mensen en selecteer vervolgens de gamertag die je wil rapporteren. Als de gamer geen vriend is, selecteert u Recente gamers, of selecteer je Iemand vinden en voer je de gamertag van de gamer in om te zoeken.
  2. Selecteer in het profiel van de gamer, Rapporteren of blokkeren.
  3. Selecteer Rapporteren.
  4. Selecteer een van de volgende redenen voor het indienen van de klacht:
    • Naam of gamertag van gamer: de naam of gamertag van de gamer is ongepast.
    • Valsspelen: de gamer heeft niet-geautoriseerde wijzigingen aangebracht of heeft geprobeerd om een oneerlijk voordeel te krijgen in een multiplayergame.
    • Gamerafbeelding: de gamerafbeelding van de gamer is ongepast.
    • Spraakcommunicatie: de gamer heeft ongepast, beledigend of bedreigend taalgebruik gebruikt in spraakcommunicatie.
    • Onsportief gedrag: de gamer heeft zich onsportief gedragen.
    • Voortijdig stoppen: de gamer sluit multiplayergames vaak voortijdig af om te voorkomen dat hij of zij verliest.
  5. Selecteer Opmerking toevoegen om meer informatie toe te voegen. Wanneer je klaar bent, selecteer je Rapporteren.

Een bericht rapporteren

Ga als volgt te werk om iemand te rapporteren die je een ongepast tekst- of gesproken bericht heeft verzonden:

1. Druk op de Xbox-knop op je controller om de guide te openen. Ga naar Communicatie en vervolgens naar Chats of Berichtverzoeken.
  2. Markeer het aanstootgevende bericht en druk vervolgens op de A-knop en selecteer Bericht rapporteren.
  3. Selecteer de reden voor het rapport (bericht of spam).
  4. Selecteer Opmerking toevoegen om meer informatie toe te voegen, indien gewenst. Wanneer je klaar bent, selecteer je Rapporteren.

Berichten in de Club-chat kunnen worden gerapporteerd aan een Club-beheerder of aan Xbox. Als het bericht niet thuishoort in de Club, selecteert u Club-beheerder. Als het bericht in strijd is met de gedragscode, selecteert u Het Beleids- en handhavingsteam van Xbox Live.

Ga als volgt te werk om een ongepaste Zoeken naar groep-bericht te rapporteren:

1. Ga naar je LFG-bericht.
  2. Selecteer het LFG-bericht dat je wilt rapporteren en druk op de A-knop .
  3. Selecteer Dit bericht rapporteren.
  4. Selecteer Opmerking toevoegen om meer informatie toe te voegen. Wanneer je klaar bent, selecteer je Rapporteren.

Een bericht in de activiteitsfeed, reactie of vastgelegde beelden rapporteren

Activiteitsfeeds op het tabblad Community, profielen van gamers, Clubs en gamehubs geven gamers de mogelijkheid om te zien wat anderen spelen en hierop te reageren. Deze feeds bevatten ook gameclips en schermopnamen, die we ook wel vastgelegde beelden noemen. Ga als volgt te werk om een ongepast feed-item of een ongepaste reactie in een feed te rapporteren:

1. Selecteer het ongepaste activiteitsfeed-item of de ongepaste reactie.
  2. Navigeer naar Meer acties en selecteer deze optie. Selecteer vervolgens Rapporteren.
  3. Selecteer deze optie als je dit bericht wilt rapporteren aan de Club-beheerder of het Beleids- en handhavingsteam van Xbox Live.
  4. Selecteer Opmerking toevoegen om meer informatie toe te voegen. Wanneer je klaar bent, selecteer je Rapporteren.

Items in de Club-feed kunnen worden gerapporteerd aan een Club-beheerder of aan Xbox. Als het item niet thuishoort in de Club, selecteert u Club-beheerder. Als het item in strijd is met de gedragscode, selecteert u Het Beleids- en Handhavingsteam van Xbox Live

Je kunt ook je eigen activiteitsfeed-items en eventuele reacties op je inhoud verwijderen. Als je een specifiek feed-item of een reactie wilt verwijderen, selecteer je Opties en vervolgens Item verwijderen or Reactie verwijderen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een klacht indienen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?